۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۴:۵۱

با همكاری رایزنی فرهنگی ایران؛

سالگرد شیخ احمدقمی در تایلند برگزار شد/ بنیانگذار اسلام در تایلند

سالگرد شیخ احمدقمی در تایلند برگزار شد/ بنیانگذار اسلام در تایلند

با همکاری رایزنی فرهنگی ایران و بنیاد شیخ احمد قمی تایلند، هر ساله در ایام سالروز درگذشت شیخ احمد قمی، مراسم ویژه بزرگداشت این عالم ایرانی در دانشگاه راجابات شهر تاریخی آیوتایای تایلند برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، امسال نیز آیین بزرگداشت شیخ احمد قمی،  روز شنبه بیست‌وششم اردیبهشت با حضورکمالیان، سفیر و مصطفی نجاریان‌زاده، رایزن فرهنگی کشورمان در تایلند و جمعی از ایرانیان مقیم این كشور، آبیشان، استاندار شهر تاریخی آیوتایا، دکتر آکالاکان بوناک، از نواده‌های شیخ احمد قمی و رییس هیأت امنای بنیاد شیخ احمد قمی و معاونین این بنیاد و تعدادی از شخصیت‌های فرهنگی و علمی،برگزار شد.

برنامه‌های این مراسم عبارت بودند از قرائت قرآن توسط شیخ احمد چولا از نوادگان نسل شیعیان شیخ احمد قمی، جمع خوانی سوره یاسین توسط شیخ عبدالقیوم و شیعیان و مسلمانان حاضر در این مراسم، اهدای تاج گل در آرامگاه شیخ احمد قمی توسط سفیر و رایزن فرهنگی کشورمان و رییس دانشگاه راجابات و تعدادی از مسئولین علمی و فرهنگی، سخنرانی کوتاه کمالیان، درباره شیخ احمد قمی، سخنرانی آکالاکان بوناک از نوادهای شیخ احمد و رئیس هیأت امنای بنیاد شیخ احمد قمی در خصوص ویژگی‌ها و جایگاه تاریخی شیخ احمد قمی در تایلند و ...

ایرانی مسلمان

شیخ احمد قمی، بنیانگذار اسلام در تایلند است. وی در سال ۹۲۲ قمرى (۱۵۴۳ میلادى) در محله چهل اختران شهر قم متولد شد. وی در همان اوان نوجوانی به تحصیل دروس اسلامى مشغول شد و پس از مدت زمانى کوتاه موفق به گذران این دروس و ملبس به لباس روحانیت شد. دوران جوانى شیخ احمد با تأسیس سلسله صفویه در ایران مقارن بود. با استحکام قدرت سلسله صفوى و توسعه روابط ایران با کشورهاى دیگر، هیأت‌هاى مذهبى و جارى از ایران به سوى دیگر کشورها رهسپار شدند. شیخ احمد قمی در اولین سال‌های قرن هفدهم میلادی (۱۶۰۵) و پس از انجام سفرى پرمخاطره به قصد مهاجرت و اقامت، رهسپار شهر آیوتایا، پایتخت سابق کشور تایلند شد که در آن زمان به نام کشور سیام نامیده می‌شد. وى در آن زمان حدود ۵۰ سال داشت و از هوش و ذکاوت بسیار بالایی برخوردار و به چند زبان خارجى مسلط بود.

تاریخ‌نویسان معتقدند که درآن زمان به دلیل حضور وسیع نمایندگان خارجى، فضایى آزاد و مناسب براى فعالیت‌هاى تجارى ـ فرهنگى در پایتخت سیام به وجود آمده بود و دولت به کسانیکه درصدد فعالیت‌هاى مذهبى بودند، چندان سخت نمى‌گرفت؛ همین وضع موجب شد تا شیخ احمد بتواند نوعى فعالیت دوگانه تجارى ـ مذهبى را آغاز کند و به واسطه ازدواج با دختر پادشاه وقت تایلند و انجام خدمات شایان به این کشور، به مقام صدر اعظمی نیز رسید و نهاد شیخ‌الاسلامی را در این کشور تأسیس کرد و از همان زمان مسلمانان در تایلند دارای نهادی شدند که متولی امور آنان بود.

شیخ احمد قمی به واسطه خدمات و اخلاق بسیار والایی که داشت، به بالاترین نشان آن دوران که لقب «انسان بزرگ» بود، نایل آمد.

کد خبر 2585884

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha