به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، جایزه ۶۰ هزار پوندی «من بوکر» بینالمللی که به تجلیل از نویسندگان در سطح جهانی می پردازد، نویسنده مجار را برای بسیار فوق العاده بودنش برگزیده است.
مارینا وارنر رییس هیات داوران این دوره در تجلیل از این نویسنده مجار گفت آثار کراسناهورکای را می توان با آثار کافکا مقایسه کرد که قهرمان این نویسنده نیز هست و البته با آثار بکت.
جایزه بوکر بینالمللی که به نویسندهای در قید حیات تعلق میگیرد که آثارش به زبان انگلیسی نوشته یا ترجمه و منتشر شده باشد، جایزهای دو سالانه است. چینوا آچهبه نویسنده فقید نیجریایی در سال ۲۰۰۷، اسماعیل کاداره نویسنده رومانیایی در سال ۲۰۰۵ این جایزه را دریافت کرده بودند. در سال ۲۰۱۳ لیدیا دیویس و فیلیپ راث در سال ۲۰۱۱ از نویسندگان آمریکایی بودند که این جایزه را دریافت کردند. در سال ۲۰۰۹نیز آلیس مونرو نویسنده کانادایی برنده جایزه ادبی نوبل این جایزه را به خانه برد.
کراسنوهورکای یکی از ۱۰ نویسندهای بود که در فهرست فینالیستهای امسال این جایزه جای داشت. آمیتاو قوش، ابراهیم الکونی از لیبی و میا کوتو از موزامبیک و فانی هوو از آمریکا دیگر نامزدهای امسال بودند. ماریسه کنده رماننویس گوادالوپی و آلین مابانکو نویسنده فرانسوی-کنگویی نیز در فهرست نهایی این جایزه بینالمللی جای داشتند.
وارنر با بیان این که همه این ۱۰ نویسنده واقعا برنده این جایزه هستند چون هر یک از آنها به راهی متفاوت تاثیرگذار بودهاند افزود: اما در این میان کراسنوهورکای بسیار فوقالعاده بود. به گفته وی جورج سیرتس و اوتیله مولست مترجمان آثار این نویسنده به زبان انگلیسی نیز جایزهای ۱۵ هزار پوندی دریافت میدارند.
از کراسناهورکای کتاب «سودای مقاومت» در سال ۱۹۹۸ به زبان انگلیسی منتشر شد . در این کتاب هیستری خشونت با ورود سیرکی با یک نهنگ مرده به شهری کوچک در مجارستان روایت شده بود. این کتاب جایزه آلمانی «بستن لیسته» را به عنوان بهترین اثر ادبی سال دریافت کرد. وی جایزه «کوسات» را که بالاترین جایزه فرهنگی مجارستان است دریافت کرده و جایزه بهترین کتاب ترجمه شده آمریکا را در کارنامه دارد.
لاسلو کراسنوهورکای برای اولین بار از مجارستان به فهرست نامزدهای بوکر بین المللی راه یافته بود. مارلین فن نیکرک از آفریقای جنوبی و موبانکو از جمهوری دموکراتیک کنگو نیز از دیگر نویسندگانی بودند که برای اولین بار نامزد این جایزه شده بودند. هاروکی موراکامی نویسنده بزرگ ژاپنی از جمله چهرههایی بود که در فهرست اولیه این جایزه جای داشت اما به بخش نهایی راه نیافت.
نظر شما