به گزارش خبرگزاری مهر، لطف الله سیاهکلی با اشاره به لزوم تدوین سند راهبری برنامههای ملی حوزه فضای مجازی، بر ایجاد تعریف واحد برای اشتغال، اقتصاد، رفاه و سلامت در فضای مجازی تاکید کرد و گفت: برای اشتغال، رفاه و سلامت در فضای مجازی تعاریف واحد در کشور وجود ندارد و برداشت های متعددی در این حوزه داریم چرا که هنوز فضای مجازی را به عنوان عرصه جدید زندگی برای خودمان تعریف نکرده ایم.
وی با اشاره به اینکه آمریکا سند امنیت سایبری خود را به دنبال سند امنیت ملی تعریف کرد، افزود: در این سند از واژگانی استفاده شده که نشاندهنده چگونگی مدیریت آنها در این حوزه است؛ در این سند آمده که ما در حال شکل دادن به استانداردهای جهانی برای امنیت سایبر و ایجاد ظرفیت بین الملل برای بررسی تهدیدهای سایبری هستیم و این بدان معناست که آنها دارند برای ما قانون جهانی می نویسند و اگر نتوانیم جلوتر از آنها حرکت کنیم باید از این استاندارد تبعیت کنیم.
مشاور رئیس مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه در تعریف جدید آنها، جهان با فضای مشترک سایبر، اقیانوس و فضا با هم متصل است، گفت: پیش از این فضا و اقیانوس فضای مشترک بود و این یعنی کسی که در این فضا قرار می گیرد باید تابع مقررات بین المللی باشد. سایبر به عنوان فضای مشترک جهان تعریف شده و در آن امکان جریان آزاد مردم، کالا و خدمات و افکار فراهم شده و این فضاها شریان های اقتصاد جهانی و جامعه مدنی هستند. بنابراین با تعریف جدید، سایبر محدوده کشورها نیست که بتوانیم قوانین خود را در آن اعمال کنیم.
وی افزود: آمریکا در این سند بر این موضوع نیز تاکید دارد که از مبانی دانش و فناوری خود به منظور حفظ برتری شان در توانمندی لازم برای غلبه بر هر حریفی محافظت خواهد کرد و مسئولیت ویژه برای ایجاد یک جهان شبکه ای بر عهده دارد.
سیاهکلی با اشاره به این که آمریکا اینترنت را موتور اصلی رشد اقتصادی در ایالات متحده می داند که میلیون ها شغل را پشتیبانی می کند، گفت: این در حالی است که ما در کشورمان سر مبانی اولیه فضای مجازی اختلاف نظر داریم و حرف یکدیگر را متوجه نمی شویم.
نظر شما