به گزارش خبرنگار مهر، سید حسین فاضلی ظهر امروز در سمینار علمی بررسی تبعات زیست محیطی- اجتماعی سد گتوند اظهار کرد: در هفته دولت، نصف هیئت دولت به اصفهان رفت تا با مسائل بی آبی و خشکی زاینده رود آشنا شوند و هر کدام در هر جلسه هیئت دولت نیم ساعت گزارشی در خصوص زاینده رود تهیه کردهاند و این یعنی زایندهرود در صدر موضوعات هیئت دولت قرار گرفته و اما کارون در اوج بی اهیمیتی است.
فاضلی ادامه داد: صحبت از کارون و سد گتوند و حل چالش های زیست محیطی-اجتماعی آن متاسفانه تلقی شدن به عنوان مبحث سیاسی است و افراد متخصصی که در این زمینه اظهار نظر کارشناسی می کنند به سیاسی بودن متهم می شوند.
وی افزود: به طوریکه فقط مانور دادن و منحرف شدن افکار بر روی مقوله انتقال آب به نسبت دیگر معضلات آن در استان است تا جائیکه عموم مردم از کارون، انتقال آب را در ذهن خود دارند و دیگر مشکلات جانبی به گوش مردم نمی رسد.
مدیر کمیته برگزاری کنفرانس ملی رودخانه کارون با اشاره به عدم پاسخگویی مسئولان در رابطه با معضلات سد گتوند بیان کرد: عدم حل مشکل سد گتوند به رغم تائید شوری آن توسط مسئولان و دانشگاهیان، عدم امکان شیرین سازی، اعلام کوتاهی وزارت نیرو در بعضی از معضلات آن و تذکر به وزیر نیرو، عدم دقت در حتی مطالعات اولیه سد برای ما شفاف سازی نشده است.
فاضلی عنوان کرد: کارون و سد گتوند بلای زندگی مردم استان خوزستان شده اند. ورود انواع فاضلاب و حاکم بودن تعفن و شیوع انواع بیماری ها از جمله مشکلاتی است که مردم با آن مواجه هستند.
مدیر کمیته برگزاری کنفرانس ملی رودخانه کارون افزود: تهیه سند ملی برای محیط زیست از مهمترین راهکارها برای حفظ محیط زیست و مقابله با سودجویان و قانون شکنان است.
فاضلی ادامه داد: محیط زیست، مسئله این دولت یا آن دولت، مسئله این شخص یا آن شخص و مسئله این جریان و یا آن جریان نیست بلکه موضوعی کشوری و ملی است که باید برای حل مشکلات مرتبط با آن، همه دست به دست یکدیگر دهند.
وی تاکید کرد: حفظ محیط زیست یک وظیفه حاکمیتی است که باید با تهیه سند ملی محیط زیست و پیوست زیست محیطی برای همه طرحهای عمرانی و صنعتی و همچنین جرم انگاری تخریب محیط زیست، به این وظیفه بسیار مهم، عمل شود.
مدیر کمیته برگزاری کنفرانس ملی رودخانه کارون با اشاره به راهکارهای پیش روی وزارت نیرو گفت: حل معضل سد گتوند، حل مشکلات حاصله از سد گتوند، شفاف سازی به دور از فریب کاری، پاسخگویی به مردم متضرر دیده در حد قابل قبول، همکاری با همدیگر در حل معضل سد گتوند و جلوگیری از مشکلات آتی احتمالی راهکارهای پیشنهادی این سمینار علمی است.
وی ادامه داد: نگاهی به آمارهای تلخی که این روزها درباره رودخانه کارون به عنوان نمادی از محیط زیست ارائه می شود، گویای ضعف های اجرایی و نداشتن برنامه ریزی مستمر همراه با آینده نگری درباره رودخانه کارون است.
مدیر کمیته برگزاری کنفرانس ملی رودخانه کارون با اشاره به کارنامه غیر قابل قبول مدیران اظهار کرد: اخبار معضلات کمی و کیفی رودخانه کارون به بهانه های گوناگون، کارنامه قابل قبولی از مدیریت و اجرا را نشان نمی دهد.
وی با اشاره سند ملی رودخانه کارون عنوان کرد: سند ملی رودخانه کارون، سندی است كه نقشه كلان و چارچوب نظام برنامهريزی جلوگیری از چالش ها و استفاده از پتانسیل های رودخانه کارون را به منظور تحقق اهداف دولت در راستای حفاظت از محیط زیست تعيين و تبيين می کند.
وی در پایان ندانستن ارزش سند ملی کارون را جهل خطرناک دانست و گفت: نکته قابل تامل در راستای تدوین و اجرای سند ملی رودخانه کارون این است که ندانستن ارزش سند ملی رودخانه کارون نوعی جهل خطرناک است ولی دانستن ارزش سند ملی رودخانه کارون و عمل نکردن نوعی ظلم است.
نظر شما