حجت الاسلام سيد محمد رضا ميرتاج الديني عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" با اشاره به اهميت كاربردي شدن معارف و مفاهيم ديني اظهار داشت: برقراري ارتباط دو سويه مخاطبان با پايگاههاي مذهبي اينترنتي مي تواند از مهمترين راههاي كاربردي كردن مفاهيم و معارف ديني باشد .
وي در ادامه افزود: با بهره گيري از فن آوري نوين اينترنت مخاطبان مي توانند سئوالات و مشكلات زندگي خود را در قالب ارتباطي دوسويه با پايگاههاي مذهبي اينترنتي مطرح كنند و از اين طريق با برقراري يك ارتباط دو جانبه پاسخ سئوالات خود را از معارف ديني دريافت كنند .
وي تأكيد كرد: تنوع برنامه پايگاههاي مذهبي اينترنتي و توجه به نياز مخاطبان و همچنين بررسي كيفيت و جذابيت مطالب ارائه شده در اين پايگاهها مي تواند پايگاههاي اينترنتي مذهبي را در عرصه رقابتي سايتهاي اينترنتي مطرح سازد در اين راستا ديده مي شود كه پايگاههاي اينترنتي مذهبي در مقايسه با ديگر سايتهاي اينترنتي هنوز قابليت رقابت را ندارند .
حجت الاسلام ميرتاج الديني وضعيت نهادهاي فرهنگي را مطلوب ارزيابي كرد و گفت: اكنون پايگاههاي اينترنتي مذهبي فضاهاي مناسبي را ايجاد كرده اند اما اين فعاليتها كافي نيست و لازم است به توسعه پايگاههاي اينترنتي مذهبي توجه ويژه اي نشان داده شود و در جهت به روز كردن و افزايش جذابيت آنها تلاشهاي گسترده اي صورت گيرد .
وي در ادامه تأكيد كرد: پايگاههاي مذهبي اينترنتي از ابزار و فن آوري نويني هستند كه مي توان در راستاي تبليغات ديني از آنها بهره گرفت اما لازمه اين امر آن است كه افراد با برنامه ريزي صحيح سهم بيشتري را در فضاهاي اينترنتي به خود اختصاص دهند .
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به شرايط تبليغات ديني در زمانهاي گذشته اظهار داشت: سابق بر اين كتابهاي ديني قابليت انتقال به نقاط دور را نداشتند و به همين دليل تبليغات ديني و ارائه معارف ديني به همه نقاط جهان بسيار دشوار بود اما امروزه پايگاههاي اينترنتي موانع برقراري ارتباط گسترده را رفع كرده اند .
وي تأكيد كرد: آنچه در آموزش پايگاههاي مذهبي اينترنتي مؤثر خواهد بود ايجاد تغيير در رفتار مخاطبان است و ايجاد اين تغيير مطلوب ديني ملزوماتي دارد و اين ملزومات بيان نظري مفاهيم ديني و همچنين ارائه الگوهاي مؤثر و زنده را در پي خواهد داشت چرا كه ارائه اين الگوها در فضاي تربيتي اهميت بسياري دارند .
ميرتاج الديني با اشاره نكات مثبت و منفي فضاهاي اينترنتي گفت: هر ابزار و وسيله جديدي كه مطرح مي شود و مورد استفاده قرار مي گيرد امتيازات و نكات منفي را شامل خواهد شد اما با بررسي اين موارد مي توان خلاء موجود را پر كرده و بياني معنوي و فضايي صميمي را درارتباط با مخاطبان ايجاد كنيم .
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در ادامه اظهار داشت: پايگاههاي مذهبي اينترنتي بايد توجه داشته باشند كه فضاهاي نظري حاكم را به سمت محيطي عملي و ناظر بر زندگي جاري هدايت كنند و با علم به اين معارف مشكلات و مسائل موجود در زندگي را به صورت كاربردي رفع كنند و از اين رو آموزه هاي نظري را به عمل برساند .
نظر شما