۴ خرداد ۱۳۹۴، ۹:۳۷

گزارش مهر؛

کشاورزی آب‌پخش متحول می‌شود/ تغییرات جدی در شیوه آبیاری

کشاورزی آب‌پخش متحول می‌شود/ تغییرات جدی در شیوه آبیاری

بوشهر - چند طرح مهم در نخلستان‌های منطقه آب‌پخش اجرا می‌شود که مهمترین طرح را می‌توان اصلاح شیوه آبیاری نخیلات دانست که می‌تواند تحول بزرگی در کشاورزی این منطقه ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار مهر، آب‌پخش به عنوان یکی از قطب‌های اصلی کشاورزی استان بوشهر به ویژه در بخش نخیلات محسوب می‌شود که دارای بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نخل است و این نخیلات به عنوان یکی از مهمترین منابع درآمدی مردم این منطقه محسوب می‌شود.

مشکلات بی‌آبی و کم‌آبی سال به سال بیشتر می‌شود و استفاده مناسب از منابع آبی و مدیریت بهینه در بخش آب می‌تواند بسیاری از مشکلات در زمینه آبیاری را کاهش دهد.

روش غالب آبیاری در منطقه آب‌پخش، استفاده از روش غرق‌آبی است که این روش آبیاری نیازمند آب بسیار زیادی است و این روش دارای راندمان پائینی نسبت به دیگر روش‌های آبیاری است.

منطقه آب‌پخش به عنوان یک نقطه پایلوت برای آغاز اجرای طرح اصلاح شیوه آبیاری نخیلات در استان بوشهر انتخاب شده است و این طرح به زودی در بخشی از نخیلات اجرا می شود و به تدریج در دیگر نخیلات نیز اجرایی می شود.

http://media.mehrnews.com/d/2015/05/11/4/1689970.jpg?ts=1431984381705

توسعه شبکه‌های زهکشی در نخیلات آب‌پخش

رئیس جهاد کشاورزی آبپخش در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: چندین طرح‌های بسیار مهم را به منظور توسعه بخش کشاوری آب پخش در دستور کار داریم که می‌توان به اجرای طرح‌های آبیاری و طرح‌های زهکشی اشاره کرد.

محمداسماعیل شفیعی ادامه داد: احداث زهکشی سرپوشیده در منطقه بنار آزادگان را در دستور کار داریم که در سطح یک هزار و هشت هکتار اجرا می شود که فاز اول زهکشی سرپوشیده امسال به طول یک هزار و ۶۰۵ متر با اعتبار یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه این طرح با استفاده از اعتبارات استانی اجرا می‌شود، خاطرنشان ساخت: مطالعات طرح انجام شده است و پس از پایان آبیاری نخیلات این طرح اجرایی می شود.

اجرای طرح پایلوت اصلاح شیوه آبیاری

رئیس جهاد کشاورزی آبپخش همچنین از اجرای طرح پایلوت اصلاح شیوه آبیاری در نخیلات آب‌پخش خبر داد و اضافه کرد: این طرح در سطح ۱۷۰ هکتار از نخیلات بخش آب‌پخش به صورت پایلوت آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: این طرح ابتدا در نخیلات تحت پوشش کانال آبرسانی جهانبخشی در اراضی کشاورزی روستای چهاربرج در سال جاری اجرایی می شود.

http://media.mehrnews.com/d/2015/03/25/4/1626416.jpg?ts=1431984381705

شفیعی افزود: مطالعات و نقشه‌برداری این طرح انجام شده است و ۷۰ نفر بهره‌بردار باغی مشمول این طرح می‌شوند که با اجرای این طرح علاوه بر جلوگری از هدررفت آب، از منابع آبی استفاده بهتری می‌شود.

افزایش کیفیت و کمیت خرما با اصلاح شیوه آبیاری

وی با بیان اینکه افزایش کیفیت و کمیت خرما یکی دیگر از مزایای اجرای سیستم آبیاری قطره‌ای و بابلر است، اضافه کرد: این طرح در نهایت در سطح شش هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی نخیلات آب‌پخش اجرا خواهد شد.

رئیس جهاد کشاورزی آبپخش در ارتباط با تعداد و سطح زیر کشت نخیلات آب‌پخش بیان داشت: طی ۲۰ سال اخیر سرشماری نخیلات صورت نگرفته است و بر اساس آخرین سرشماری، آب‌پخش ارداری ۸۸۰ هزار اصله نخل در سطح شش هزار و ۵۰۰ هکتار بوده است.

وی ادامه داد: ولی بر اساس اطلاعاتی که ما داریم تعداد نخیلات آب‌پخش در سال‌های اخیر افزایش یافته است و به یک میلیون ۲۰۰ هزار اصله نخل در سطح هشت هزار هکتار رسیده است.

http://media.mehrnews.com/d/2015/03/25/4/1626413.jpg?ts=1431984381705

اصلاح شیوه‌های آبیاری ضروری است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر به محدودیت‌های آبی در استان بوشهر اشاره کرد و افزود: این مشکلات کم‌آبی سبب شده است تا طرح‌های مختلفی برای مقابله با وضعیت موجود اجرا شود.

شاهپور رجایی از ممنوعیت کشت نخل جدید در استان بوشهر خبر داد و خاطرنشان ساخت: استان بیش از شش میلیون اصله نخل بارور دارد که بیش از ۴.۵ میلیون اصله آن در دشتستان قرار دارند.

وی به مشکلات و راندمان پائین شیوه آبیاری غرق‌آبی نخیلات اشاره کرد و افزود: نفوذ عمقی و حجم زهکشی زیاد، تبخیر بالا، تعداد دور آبیاری کم، کاهش کمیت و کیفیت محصول تولیدی از جمله مشکلات این روش آبیاری است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر با بیان اینکه اصلاح شیوه آبیاری نخیلات امری ضروری و اجتناب ناپذیر است، گفت: این طرح در سطح نخیلات بخش آب‌پخش به صورت پایلوت اجرایی می شود.

کد خبر 2759590

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha