به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین علی سرلک، استاد دانشگاه با بیان اینکه وقتی سخن از تأثیر وقف بر استقلال اقتصادی و رشد و توسعه مطرح می شود، هرگز به این معنا نیست که وقف به تنهایی می تواند همه ابعاد و زوایای گوناگون اقتصاد یک ملت را در برگیرد،گفت: منظور این است که وقف به عنوان یک سرمایه عظیم مالی، در این سمت و سو، نقشی سازنده و قابل توجّه دارد.
وی با اشاره به اینکه نیازهای جامعه از لحاظ اجتماعی، درمانی، فرهنگی و ... متراکم است،اظهار کرد: وقف در این زمینه یک جریان فعال است که همه از آن بهره می برند.
سرلک با تاکید براینکه افرادی که اقدام به وقف اموال و امکانات خود می کنند، به نوعی میل به جاودانگی خود را ارائه و برطرف می کنند، افزود: وقف های مشارکتی که نمونه آن در شهر ری برای همگان مشهود است، نمادی از همین امر است.
وی ضمن تاکید براینکه نیت های جدید برای وقف مهم است اما باید توجه داشت که وقف ریشه در گذشته اعتقادی و فرهنگی جامعه دارد، از این رو نباید اعتماد به وقف خصوصاً در صرف هزینه ها، از دست برود، ادامه داد: وقف یک سنت دلنشین بوده و جنبه گرایشی به مسائل باطنی و معنوی افراد دارد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در وقف های مشارکتی باید توجه بیشتری به عمل به نیت واقفان شود، تصریح کرد: چنین اموری در دید جامعه است و تاثیر مستقیم بر افکار عمومی می گذارد.
سرلک با اشاره به برگزاری طرح سوگواره بصیرت عاشورایی در امامزادگان و بقاع متبرکه توسط سازمان اوقاف و امور خیریه ، گفت: انجام اقدام های فرهنگی خصوصاً در جامعه امروزی، یک اصل محسوب می شود و در این زمینه باید تلاش شود، از افراط و تفریط دوری کرد.
وی با بیان اینکه موضوع وقف رابطه قلبی بین واقف و اعتقادات او از یکسو و میل به جاودانگی از سوی دیگر است، اظهار کرد: وقف از نهاد های اعتقاد پرور و اعتقاد ساز است.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه برخی وقف ها مربوط به برپایی عزای امام حسین(ع) است، بیان کرد: در خود همین بحث عزاداری ها، اوقاف باید بررسی کند و نیازهای این موضوع را به واقفان معرفی کنند. دراین رابطه می توان نیت واقفان را به سمت آموزش مداحان، توانمند سازی خطیبان، نشر آثار مکتوب و نرم افزاری و ... که به نوعی با نیاز روز جامعه نیز درارتباط است، سوق داد زیرا تمام هنرها در محرم درگیرهستند.
وی با اشاره به عملکرد سازمان اوقاف و امورخیریه کشور در رابطه با عمل به نیت واقفان که به نوعی رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تاکید دارند، خاطرنشان کرد: بدون تردید کسانی که تولیت وقف ها را برعهده دارند، باید یادشان باشد فقط پاسدار ابنیه نیستند، بلکه پاسدار اعتقادات واقفین هستند لذا اگر نیت کامل اجرایی شود، مبلغ و ترویج کننده وقف نیز است.
نظر شما