به گزارش خبرنگار مهر، کامران ادیبی خو ظهر سه شنبه در نخستین همایش بورس کالای کشاورزی که در محل تالار بعثت کرمانشاه برگزار شد به اجرای سیاست قیمت تضمینی اشاره کرد و گفت: سه سال است روی این طرح کار شده و وزارت جهاد کشاورزی دنبال اجرایی شدن این طرح بود که نهایتا با پایلوت شدن کرمانشاه برای عرضه محصول جو در بورس و پایلوت شدن خوزستان برای عرضه محصول ذرت موافقت شد.
وی با یادآوری اینکه این اقدام تا حد زیادی بار مالی دولت را که ناشی از خرید تضمینی است کاهش می دهد، استاندارد سازی محصولات کشاورزی یکی از مهمترین مزایای اجرای این طرح است و محصولاتی که در بازار بورس کالا عرضه می شوند باید از استاندارد کافی برخوردار باشند.
ادیبی خو از افتتاح بورس کالای کشاورزی در سال ۸۳ خبر داد و گفت: در مهر ماه همین سال بورس فلزات نیز با کشاورزی ادغام شد.
وی از تولید سالانه ۹۰ میلیون تن محصولات کشاورزی در ایران خبر داد و گفت: پیش از این بازار منسجمی برای محصولات کشاورزی وجود نداشت و هم اکنون بازار منسجمی در این زمینه شکل گرفته است.
مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران، تصریح کرد: این طرح چهار سال طول کشید تا به تصویب برسد و نهایتا فروردین امسال به تصویب هیئت دولت رسیده و هم اکنون به مرحله اجرا ر آمد.
۵۴ کارگزار بورس مجوز عرضه محصولات کشاورزی را دارند
در ادامه مدیرکارگزاری بورس ایران نیز به ارائه روند چگونگی عرضه محصولات کشاورزی در بورس اشاره کرد و گفت: کارگزاری مجری ثبت سفارش مشتری بوده و حق دستکاری قیمت را به مشتری ندارد و موظف است که محصول را هر قمیتی که مشتری می گذارد در بورس عرضه کند.
رضایی افزود: کارگزاری حق فروش محصول را نیز به نام خود ندارد.
وی تصریح کرد: هم اکنون ۷۸ کارگزاری در بورس کالای ایران وجود دارد که ۵۴ کارگزاری آن مجوز کشاورزی دارند.
نظر شما