با هدف تامین زیرساخت شبکه ملی اطلاعات؛

بزرگترین دیتاسنتر مرکز و جنوب کشور راه اندازی شد

بزرگترین دیتاسنتر مرکز و جنوب کشور راه اندازی شد

درپی مصوبه جدید کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مبنی بر لزوم ایجاد دیتاسنترهای داخلی توسط بخش خصوصی، بزرگترین دیتاسنتر در مرکز و جنوب کشور توسط بخش خصوصی و با هدف تامین زیرساخت شبکه ملی راه اندازی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا ابوطالبی مدیر این پروژه با اشاره به لزوم ایجاد دیتاسنتر در کشور برای نگهداری امن و مطمئن اطلاعات اظهار داشت: با ایجاد شبکه ملی اطلاعات، داده های داخل کشور در داخل کشور نگهداری می شوند و وجود این دیتاسنترها به عنوان مکمل و زیرساختی برای شبکه ملی اطلاعات محسوب می شود؛ در واقع نود یا نقطه ای که قرار است شبکه ملی اطلاعات درآن نگهداری و پردازش شود همین دیتاسنترها خواهند بود.

وی با اشاره به راه اندازی بزرگترین دیتاسنتر در مرکز و جنوب کشور و عزم دولت برای بکارگیری و استفاده از پتانسیل بخش خصوصی در این حوزه است بر نقش دیتا سنترها در توسعه‌ شبکه ملی اطلاعات، تاکید کرد و گفت: با سرمایه گذاری بخش خصوصی در این حوزه، عملا  اهداف دولت در کوچک سازی دولت و کاهش تصدی گری محقق می شود و از طرفی از سرمایه گذاری های موازی و اتلاف منابع جلوگیری می شود.

ابوطالبی درباره ظرفیتهای این دیتاسنتر، گفت: این مرکز که با رویکرد ارائه‌ سرویس و میزبانی Space Virtual به جای Real Place طراحی شده است، ظرفیت پذیرش ۱۰۲۴۰ سرور مجازی اشتراکی و ۲۵۶۰ سرور مجازی اختصاصی را دارد. بنا براین سازمان ها و ارگانهای دولتی و خصوصی می توانند بجای خرید تجهیزات سخت افزاری و افزایش هزینه های جاری در نگهداشت و تعمیرات و صرف انرژی برق، با دریافت سرورهای مذکور، تمرکز خود را روی تولید نرم افزارها و خدمات الکترونیکی قرار دهند.

 مدیرعامل این شرکت درباره کاربردهای دیتا سنتر برای بخش‌های خصوصی و دولتی، گفت: مهمترین کاربرد دیتاسنترها برای بخش های خصوصی و دولتی در راستای کاهش هزینه های سرمایه گذاری و هزینه های جاری است. سازمان‌ها و ارگان‌ها می توانند با اجاره‌ فضای مجازی، پردازنده های خود را از مرکز داده دریافت و سرویس های خود را روی آن قرار دهند و مسوولیت پردازش، نگهداری، به روز رسانی، حفظ و تهیه نسخ پشتیبان از داده ها را به دیتاسنترها واگذار کنند.

وی درباره‌ نقش دیتاسنترها در جلوگیری از خروج ارز از کشور نیز گفت: دیتاسنترهای داخلی علاوه بر کاهش هزینه های غیرمستقیم جاری در سازمان‌ها و جلوگیری از خروج سرمایه های موازی در خرید تجهیزات سخت افزاری، بصورت مستقیم باعث جلوگیری از خروج ارز از کشور در انتقال پهنای باند و خرید اینترنت از خارج کشور می شوند؛ چرا که با حضور دیتاسنتر ها در داخل کشور، نیازی به انتقال داده ها به خارج از کشور و تخصیص عرض باند انتقال داده بین المللی نیست.

ابوطالبی درباره میزان سرمایه گذاری در این پروژه گفت: برای کل این پروژه‌ ۲۵۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری پیش بینی شده است، که با توجه به نوع طراحی آن، زیرساخت های اصلی آن فراهم و بخشی از سرمایه گذاری تکمیلی همزمان با توسعه آن امکان پذیر است؛ همچنین هم اکنون ۱۰۰ نفر نیروی متخصص در بخشهای فنی و تولید نرم افزار این مرکز مشغول هستند.

به گزارش مهر، هفته گذشته کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در راستای حمایت از سرمایه گذاری در حوزه دیتاسنتر و انتقال میزبانی سایتهای داخلی به داخل کشور، آیین نامه حمایت از بخش خصوصی در این حوزه را تصویب کرد.

کد خبر 2761011

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha