به گزارش خبرنگار مهر، قاسم جان بابایی رئیس کنگره کشوری زخم مزمن صبح پنجشنبه در آیین افتتاح این کنگره دو روزه کشوری با اشاره به برگزاری این کنگره، گفت: برگزاری کنگره کشوری زخم مزمن، فرصتی برای محققان و اندیشمندان دانشگاه های علوم پزشکی کشور و مدیران اجرایی برای نگاهی عمیق و عالمانه به وضعیت این معضل در کشور و چاره جویی با تبادل نظر برای راه های درمانی و پیشگیری انواع زخم های مزمن است.
وی با بیان اینکه درمان زخم های حاد و مزمن طی سال های اخیر دستخوش تغییر شده است، اظهار داشت: تغییرات علاوه بر حصول نتایج بالینی مشهود کاهش دوره درمان و مدت زمان بستری در بیمارستان و کاهش هزینه های بیماران را موجب شده است.
وی بیان کرد: امروزه بحث در زمینه زخم در ارگان های مختلف بدن و پیشگیری از عوارض ناشی از زخم برای کاهش هزینه های درمانی و آسیب های روانی و اقتصادی از اهمیت به سزایی برخوردار است.
جان بابایی تصریح کرد: امیدواریم کنگره ملی زخم مزمن با گردهمایی و هم اندیشی متخصصان فن در این زمینه بتوانند گامی در جهت بهبود و ارایه خدمات درمانی، بالا بردن میزان دانش و تجارب همه، استفاده بهینه از روش های جدید در درمان زخم، کاهش طول ایام بیماری و تسریع در بهبود آنان خدمتی به فرهنگ سلامت و اقتصاد سلامت انجام دهد.
همچنین دبیر علمی کنگره کشوری زخم مزمن با بیان اینکه مبحث زخم از دیرباز مورد توجه متخصصین رشته های مختلف طب بوده است، اذعان داست: درمان زخم در گذشته و حال با مشکلات عدیده ای مواجه بوده است.
زهره حاج حیدری با اشاره به اینکه زخم ها بویژه زخم های مزمن منجر به رنج، ناراحتی و افت کیفیت زندگی بیماران و اطرافیان آنان می شود، افزود: این مشکلات سالانه نیازمند صرف امکانات و سرمایه های هنگفت در حوزه سلامت جامعه می شود که به توجه محققان و اساتید رشته های مختلف پزشکی و مهندسی را نیاز دارد.
وی اذعان داشت: با توجه به بهبود متوسط عمر و رشد رو به افزون جمعیت سالمندان و معضلات این گروه سنی بویژه بیماری های مزمنی که از تبعات آن زخم های مختلف دیابتی، عروقی، فشاری و... و. می باشد.
دبیر علمی کنگره با بیان اینکه سالانه همایش های متعددی در دنیا در رابطه با زخم و درمان آن برگزار می شود، گفت: متاسفانه از آنجایی که زخم در ایران متولی خاصی ندارد توجه کافی به این موضوع نپرداخته و نیاز مبرم به داشتن اطلاعات کافی در این زمینه برای تمام گروه های پزشکی به نوعی با زخم ارتباط دارند محسوس است.
حیدری هدف از برگزاری این کنگره ها را آشنایی و افزایش دانش پزشکان و پرستاران در این حیطه ضروری بنظر می رسد که امیدواریم این کنگره بتواند گامی در این راستا و مرهمی بر زخم بیماران باشد.
نظر شما