به گزارش خبرگار مهر، علی رضایی صبح یکشنبه در نشست بررسی زمینه های سرمایه گذاری اقتصادی با آفریقای جنوبی که با حضور سفیر این کشور برگزار شد، اظهارکرد: از سفیر کشور آفریقای جنوبی بخاطر اینکه این استان را انتخاب کرده اند تشکر می کنیم.
وی بیان کرد: امیدوار هستیم که با این سفر باب شناسایی استعدادهای استان باز شود تا بتوانیم در مجموعه مباحثی که در کمیسیون مشترک ایران و آفریقای جنوبی بررسی می شود، نقش آفرین باشیم.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار خراسانجنوبی با اشاره به برگزاری دوازدهیمن اجلاس کمیسیون مشترک ایران و آفریقای جنوبی، بیان کرد: در حاشیه این کمیسیون مناسبات بازرگانی بین خراسانجنوبی و آفریقای جنوبی مطرح و نتیجه آن برقراری ارتباطات بیشتر بین دو کشور بوده است.
تولید ۲۵ درصد لاستیک کشور در خراسان جنوبی
رضایی با بیان اینکه خراسانجنوبی دارای ظرفیتهای زیادی در بخش صنعتی است، عنوان داشت: در حال حاضر ۲۵ درصد لاستیک کشور در این استان تولید شده و بخشی از زغال سنگ مورد نیاز کشور توسط خراسان جنوبی تامین می شود.
وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی سه قلم کالای تجاری از جمله زعفران، عناب و زرشک داریم، عنوان داشت: اگر کشور آفریقای جنوبی دانشی در زمینه تسریع در فرآوری این محصولات دارد ما از آن استقبال می کنیم.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندارخراسانجنوبی با اشاره به اجرای خط ریلی از چابهار و اتصال استان به شبکه ریلی، گفت: در بخش خدمات و سیستم حمل و نقل در حال برنامه ریزی هستیم که می توانیم از آفریقایی جنوبی کمک بگیریم.
رضایی همچنین به وجود منطقه ویژه اقتصادی در بیرجند اشاره کرد و افزود: این منطقه به عنوان بارانداز کالاهای ترانزیت شده از چابهار خواهد بود که طی چند سال آینده عملیاتی خواهد شد.
ایجاد بانک ایرانی در آفریقای جنوبی برای تسهیل مبادلات اقتصادی بین دو کشور
وی با تاکید بر اینکه خراسان جنوبی در قالب چهار بازارچه مرزی و مرز رسمی زمینی و هوایی می تواند تبادلات تجاری با کشور آفریقایجنوبی داشته باشد، پشنهاد داد: بانک ایرانی در آفریقای جنوبی ایجاد شود تا مناسبات تجاری و اقتصادی بین دو کشور تسهیل شود.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار خراسان جنوبی با اشاره به وجود ۸۰۰ گونه گیاهان دارویی در استان خواستار همکاریهای بیشتر در این بخش شد.
رضایی با بیان اینکه در بخش کشتارگاه های صنعتی می توانیم با افریقای جنوبی همکاری خوبی داشته باشیم، بیان کرد: ما از هرگونه سرمایه گذاری مشترک در مباحث کارخانه ها استقبال کرده و هر سرمایه گذاری مشترک را می پذیریم.
وی اضافه کرد: همچنین با توجه به پیشینه تاریخی این استان ازایجاد همکاری در بحث گردشگری استقبال کرده و امیدواریم باب انتقال گردشگر بین استان و آفریقا فراهم شود.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار خراسان جنوبی با اعلام آمادگی در زمینه برگزاری نشست های مشترک با تجار دو کشور، گفت: با توجه به اینکه رایزن جدید بازرگانی ایران به آفریقای جنوبی اعزام شده نیاز است تا به صورت متقابل این رایزن از کشور آفریقای جنوبی به ایران سفر کند تا زمینه همکاری بیشتر فراهم شود.
رضایی ادامه داد: کارشناسان بخش کشاورزی خراسان جنوبی دارای دانش خدمات فنی و علمی در محصولاتی مانند انار و انجیر هستند که می توانند در این زمینه با آفریقای جنوبی همکاری کنند.
نظر شما