به گزارش خبرنگار مهر، دکتر باقر لاریجانی در جلسه تقدیر از رتبههای برتر آزمون دستیاری سال ۱۳۹۴، گفت: واقعیت این است که برای برگزاری این امتحانات وقت بسیار زیادی گذاشته میشود. البته در هر جای دنیا میبینید که برای امتحانات مهم افرادی که معرفی میشوند باید توانمندیهای بسیار زیادی داشته باشند و ما نیز از سال آینده بررسی توانمندیهای افراد برای شرکت در آزمونهای مختلف را اجرایی میکنیم؛ البته باید به این نکته توجه کنیم که در همه امتحانات بینالمللی، مشکلاتی وجود دارد.
وی افزود: تلاش وسیعی در دبیرخانه و معاونت سنجش وزارت بهداشت انجام شد تا آزمون دستیاری با صحت و سلامت بسیار بالایی برگزار شود و شاخصها و گزارشاتی که وجود دارد، نشان میدهد این امتحان شرایط بسیار معقولی داشته و نشانه آن، رتبههای برتری هستند که در این جلسه حضور دارند و برای ما این شاخص مهم است که افرادی که رتبههای برتر را دارند، چه سوابق علمی و آموزشی را دارا هستند و بسیاری از آنها جزو استعدادهای درخشان در دانشگاهها هستند.
مهارتهای بالینی را جدیتر می گیریم
معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: از سال آینده تلاشمان این است که مهارتهای بالینی را جدیتر بگیریم، چرا که آموزش پزشکی گسترش بسیار زیادی پیدا کرده و طبعاً این گسترش باعث بروز مشکلاتی نیز شده است و باید کیفیت آموزش پزشکی را در حوزههای مختلف بالا ببریم که البته این موضوع کار آسانی نیست و لذا یک برنامه جامع در این خصوص تهیه شده و مشخص شده است که آموزش پزشکی باید چگونه متحول شود.
تدوین بخشنامه اعتباربخشی بیمارستانهای آموزشی
لاریجانی با اشاره به بخشنامههای وزارت بهداشت در حوزه آموزشی، گفت: امروز بخشنامه اعتباربخشی بیمارستانهای آموزشی در حال تدوین و پیشرفت است تا بتوانیم آموزش را در بیمارستانهای آموزشی ارتقا بدهیم.
گسترش کلینیکهای سرپایی برای آموزش علوم پزشکی
وی ادامه داد: برنامه دیگر ما در خصوص کلینیکهای سرپایی است و تلاش ما این است که این کلینیکهای سرپایی را گسترش دهیم و چارچوبی داریم که بر اساس آن، این کلینیکها بتوانند بستری شوند تا آموزشهای سرپایی پیشرفت کنند و باید آموزشهای پزشکی متناسب با پیشرفتهای دنیا متحول شود و پیشرفت کند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به تعداد دانشکدههای پزشکی، گفت: در حال حاضر ما ۶۰ دانشکده پزشکی داریم که باید استانداردهای آن افزایش پیدا کند و آنچه که ما میدانیم این است که امتحان دستیاری از منظر وزارت بهداشت با دقت لازم انجام شده و ما با همین ظرفیتهای موجود که در دسترس است، تمام تلاش خود را برای ارتقای سیستم آموزش و سنجش انجام میدهیم.
بررسی اعتراضات دستیاری در دو کمیته رسیدگی به شکایات
لاریجانی با اشاره به اعتراضات صورت گرفته از سوی برخی دانشجویان در خصوص آزمون دستیاری، گفت: تمام اعتراضهایی که در مورد آزمون دستیاری بوده، به کمیتهای ارسال شده و مورد بررسی قرار گرفته و حتی کمیته دومی را هم امسال گذاشتهایم که به شکایتها فراتر از گذشته رسیدگی کند و این اعتراضات مورد بررسی قرار گرفته و تاکنون هیچ اشکالی برای این امتحان نتوانستیم پیدا کنیم و تمام ملاکها در جهت تائید این است که روش و نحوه انتخاب در این امتحان معقول است که البته این موضوع با همان ظرفیتهایی است که داریم.
سال آینده در تمام رشتههای دستیاری، نمرات را تراز می کنیم
وی افزود: در سال آینده برنامه وزارت بهداشت این است که ما بتوانیم در تمام رشتههای دستیاری، نمرات را تراز کنیم و این شیوهای است که مانند کنکور در حال برگزاری است و این کار، سطح امتحانات را ارتقا میدهد و نمرات پیش کارورزی حدود ۱۵ درصد بر افراد تاثیر مثبت میگذارد. البته ما درواقع نمیخواهیم نمره کسی را به عنوان پیشکارورزی کم کنیم، اما امتحان پیشکارورزی تعدیل شده و گر تاثیر مثبتی در دوره دستیاری او داشته باشد، مورد توجه قرار میگیرد.
افراد باید دارای دو شرط اساسی صلاحیتهای بالینی و اخلاقی باشند
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: ما از تمام دانشگاهها خواستهایم افرادی را معرفی کنند که دو شرط اساسی یعنی صلاحیتهای بالینی و اخلاقی آنها مورد تائید دانشگاه باشد و شما افراد برتر بدانید که کار سختی را در آینده در پیشرو دارید و باید بتوانید یک فرد تحصیلکرده و عالی در رشته خود باشید.
چالش تایید مدارک پزشکان ایرانی در آمریکا
لاریجانی در خصوص تائید مدارک دانشجویان ایرانی در خارج از کشور، گفت: چند روز گذشته موضوعی در خصوص تائید مدارک ایرانیها توسط موسسه ECFMG اعلام شده است که به علت مطلبی که خزانهداری آمریکا به آنها گفته است، نمیتوانند مدارک ایرانیها را مورد تائید قرار دهند و در برخی از دانشجویان این دغدغهها ایجاد شده که البته من امیدوارم این موضوع به زودی حل شود، چرا که در این سایت اعلام شده که این موضوع، چالشی برای افرادی است که مدارک خود را به این موسسه ارسال کردهاند و ممکن است برای آنها مشکلاتی بوجود بیاید.
وی ادامه داد: البته این موضوع بیشتر یک مشکل خبری است تا واقعی، چرا که ما طبق آنالیزهایی که از این موسسه گرفتهایم، در سال ۲۰۱۴ جمعاً ۱۰۰ پرونده از ایران مطرح شده که ۵۴ پرونده افرادی بودند که در ایران، تحصیل و به آمریکا مهاجرت کردند که پرونده این تعداد رد شده و ۲۱ پرونده نیز از مجموع ۱۰۰ پرونده مورد تائید قرار گرفته و حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر نیز افرادی بودند که تنها پرونده خود را به این موسسه ارسال کردهاند و مهاجرتی به آمریکا نداشتهاند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در خصوص تائید ترجمه مدارک دانشجویان در این وزارتخانه، گفت: هر سال حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ نفر از مقاطع تحصیلی فوق دیپلم تا فوق تخصص ترجمه مدارک خود را برای تائید، به وزارت بهداشت ارسال میکنند که البته حجم این موضوع خیلی بزرگ نیست؛ البته ما دوست نداریم که مشکلاتی برای تائید مدارک دانشجویان پیش بیاید و امیدواریم این حجم کوچک از پروندهها نیز مشکل تائید ترجمهشان حل شود.
نظر شما