به گزارش خبرنگار مهر، کامران زیباکردار ظهر سه شنبه در جلسه مقابله با آنفولانزای فوق حاد پرندگان استان کردستان اظهار داشت: مهم ترین عامل بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان یک ویروس است که متاسفانه امروزه در برخی از کشورهای مشاهده شده است.
وی افزود: انواع مختلف آنفولانزا نوع حاد وجود دارد اما موردی از آنفولانزای فوق حاد پرندگان در کشور ما دیده نشده است.
مدیر کل دامپزشکی کردستان بیان کرد: اهمیت این بیماری به این دلیل است که بیماری مشترک بین انسان و پرندگان است و شیوع این بیماری در یک کشور خسارت های بزرگ اقتصادی را به دنبال دارد.
زیباکردار یادآور شد: انتقال مستقیم این بیماری از طیور به انسان بسیار شایع است و بروز بیماری در گونه های جدید پستانداران، تغییر حدت ویروس طی سال های اخیر و سرعت نقل و انتقال سریع ویروس نیاز به انجام اقدامات پیشگیرانه در این حوزه را افزایش داده است.
وی ادامه داد: در سال ۸۴ یک سری علائم مشکوک در مورد شیوع این بیماری در دام های کشور مشاهد شد و در سال ۸۶، ۱۷ کانون بیماری که ۱۶ کانون آن بومی و یک کانون صنعتی است در شهرستان های مختلف کردستان شناسایی شد.
مدیر کل دامپزشکی کردستان گفت: با تمهیداتی که اندیشیده شده بیماری در همان سال ها در استان و کشور کنترل و از سال ۹۰ به بعد هیچ موردی از وجود این بیماری گزارش نشده است.
زیباکردار در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ایران از نظر تعداد مرغ داری رتبه ۱۲، جوجه ریزی رتبه ۹ و از تعداد تلفات به تعداد جوجه ریزی رتبه شش جهانی را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: در سال گذشته بالغ بر ۹ هزار بازدید و مراقبت از واحدهای مرغداری استان انجام شده و هفت هزار نوع نمونه گیری و ۱۸ هزار مورد آزمایش آنفولانزای فوق حاد پرندگان انجام گرفته که هیچ موردی گزارش نشده است.
مدیر کل دامپزشکی کردستان بیان کرد: به منظور پیشگیری از هر گونه مشکلی در این خصوص هر واحد مرغداری که تلفات زیادی داشته باشد به سرعت نمونه برداری و در کشتارگاه های طیور استان نیز نمونه برداریهای لازم به صورت مستمر در طول سال انجام می شود.
زیباکردار یادآور شد: آنفولانزای فوق حاد پرندگان می تواند بالقوه برای کشور ما خطرناک باشد و علاوه بر پرندگان مهاجر، تردد محموله های دام، مرغ زنده، مرغ داری های غیرمجوز و مرغ داری های که بدون مجوز جوجه ریزی امکان انتقال این بیماری را به کشور دارند.
نظر شما