به گزارش خبرنگار مهر، مهدی موعود (عج) مظهر رحمت و قدرت حق و مظهر عدل الهی است و کسانی که بتوانند با این کانون شعاع رحمت و تفضّلات الهی ارتباط روحی و معنوی برقرار کنند در قرب به خداوند توفیق بیشتری پیدا می کنند زیرا نقش توسل و توجه و ارتباط قلبی با آن حضرت موجب عروج و رشد روحی و معنوی انسان میشود.
در تفکر شیعی، پایان ظلم و شرارت حاکم بر جهان از مجرای استقرار عدالت توسط امام زمان صورت خواهد گرفت، منجی که آمدنش نه تنها امید به آینده بهتر را معنی می دهد، بلکه به ارزشیابی دوباره زندگی تاریخی و اجتماعی عصر حاضر نیز می پردازد.
همگان در انتظار این منجی الهی به سر می برند و ظهور او را آرزو دارند که در زمانی که خدا مصلحت بداند ظهور کند و رنجهای مؤمنان را پایان بخشد و حکومت دشمنان خدا را خاتمه دهد و سلطنت الهی را بر تمام زمین حاکمیت بخشد و هدایت حقیقی و عاری از فساد و تباهی را بر مردم باز گرداند و یک نظام عادلانه اجتماعی را برقرار سازد و جهانی آزاد از ظلم و جور را پدید آورد که در آن فرمان الهی معیاری برای ملت ها باشد و انسانها را به رستگاری سوق دهد.
اقرار زبانی اسلام می آورد، ایمان نه
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان سمنان صبح چهارشنبه در خلال بازدید از ایستگاه های صلواتی سطح شاهرود در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به آیه «هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ» گفت: از وظایف مهم انبیاء و اولیای الهی در طول تاریخ، هدایت و راهنمایی مردم بسوی خداوند و راه سعادت است.
حجت الاسلام علی شکری انسان ها را به دو گروه هدایت یافته و در گمراهی تقسیم کرد و افزود: ما در کربلا این گروه را به وضوح می بینیم کسانی که به کوچکترین تلنگری راه درست را می یابند و در کنار سیدالشهدا قرار می گیرند و عده ای که با تمام این تلاش ها اصرار بر گمراهی خود دارند.
وی یکی از خصوصیات یاران اباعبدالله الحسین (ع) را هدایت یافتن به سوی خداوند و قرار گرفتن در راه امام زمانشان دانست و یادآور شد: ایمان مرتبه ای بالاتر از اسلام است و مسلمان کسی است که به شهادتین اقرار کند که این اقرار زبانی او را جزو مسلمانان قرار می دهد و احکام اسلام بر او جاری می شود ولی هر که مسلمان شد نمی توان گفت که مؤمن هم هست.
منبر بدون آیه قرآن و احادیث خسران می آورد
مدیر کل تبلیغات اسلامی تصریح کرد: ما نیز اگر بخواهیم یاران صدیق و هدایت یافتگانی باشیم که در رکاب امام زمانمان حرکت کرده و لحظه ای از او غافل نباشیم باید به ویژگی های ایمان و مومن بودن، بازگشتن به سوی خدا و تلاش و کوشش در راهش آراسته شویم.
شکری با اشاره به اهمیت تبلیغ به مبلغان توصیه اکید کرد که حتما در سخنرانی های خود از آیات قرآن و احادیث ائمه بهره برده و منابر خود را از این دو گنجینه خالی نگذارند که هم خود دچار خسران خواهند شد هم مستمعین خود را دچار خسران خواهند کرد.
وی از اعزام ۷۵۹ مبلغ و مبلغه به اقصی نقاط استان برای تبلیغ و آشنایی بیشتر مردم با امام عصر (عج) شناسی و تبیین وظایف منتظران خبر داد و عنوان کرد: از این تعداد ۲۲ مبلغ و هشت مبلغه از قم هستند و ۴۹۴ ملبغ و ۲۳۵ مبلغه بومی نیز در هفته مهدویت به فعالیت تبلیغی در سطح استان می پردازند.
سکوت در برابر ناهنجاریهای جامعه یعنی رضایت به آن
مدیر مدرسه علمیه صاحب الزمان (ع) شهرستان شاهرود و استاد حوزه و دانشگاه نیز در گفتگویی با بیان این مطلب که در عصر غیبت، ناهنجاریهای بسیاری در جامعه ایجاد می شود كه با اعتقادات فرد منتظر در تضاد جدی قرار دارد یادآور شد: وجود استبداد در جامعه، گسترش فساد اخلاقی، شیوع ظلم و ستم، جنگ و فتنه، ناامنی، هرج و مرج و بی نظمی، عدم ارتباط صمیمی میان مسلمانان، تظاهر به دینداری و دینفروشی و افزایش فقر و گرسنگی را می توان برخی از بیماری های جوامع عصر غیبت دانست.
حجت الاسلام حمید عبداللهیان سکوت در برابر چنین ناهنجاری هایی در جوامع را به معنای رضایت یا بیتفاوتی نسبت به وضع موجود خواند و اظهار داشت: در این مرحله، انسان منتظر با آگاهی از ناهنجاریهای اجتماعی در تلاش برای كنترل اوضاع اجتماعی و كاهش و ریشهكن كردن فساد و كجروی خواهد بود.
این استاد فلسفه حوزه و دانشگاه ضمن تاکید بر این که انسان منتظر وظیفه خود میداند كه بر هنجارهای اجتماعی نظارت كند و نگذارد هنجارها و معیارهای زندگی تغییر كند ادامه داد: این مكانیسم كنترلی به صورت نصح، خیرخواهی، امر به معروف و نهی از منكر، شكل اجرایی به خود میگیرد.
شیعه بدون امام زمان (عج)، درد یتمی می کشد
امام جمعه موقت شاهرود نیز در گفتگویی با خبرنگار مهر به مناسبت عید بزرگ نیمه شعبان با اشاره به اینکه انتظار، فضیلتی اخلاقی و عرفانی است که روح را تعالی میبخشد و تحوّل آفرین و تربیتکننده انسان است گفت: عناصر اخلاقی تشکیل دهنده انتظار شامل امید، معرفت و اطمینان، نزدیک دیدن، محبوبیت، آمادگی، تلاش عملی و علمی برلی زمینه سازی، صبر و پایداری، عزت طلبی، تقوا محوری، جدیت و پشتکار، احساس یتیمی و اندیشه حسینی است.
حجت الاسلام عباس امینی یکی از مفاهیمی که در شکلگیری و شدّت بخشی حالت انتظار موثر است را درک شرایط موجود در زمان غیبت و احساس یتیمی معنوی در زمان غیبت معرفی کرد و افزود: اگر این احساس در ما به وجود آید و خسارتهای معنوی و مادّی عدم حضور امام را درک کنیم، چشم به راهیِ ما نسبت به ظهور حضرت شدّت خواهد یافت و در جستجوی یافتن راهی برای شناخت پدر و حضور و احضار او خواهیم بود.
وی بارزترین مصداق این سخن را حدیث پیامبر اکرم (ص) دانست که فرمود «سختتر از یتیمیِ کسی که پدرش را از دست داده، یتیمیِ کسی است که از امام خود بریده شده است و توان دسترسی به او را ندارد» و یادآور شد: یکی از مقوّمات اندیشه انتظار، وجود اندیشه حسینی و آرمان کربلاییان و آرزوی انتقام خون به ناحق ریخته امام حسین(ع) است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که شعار یاران حضرت ولیعصر(ع) «یا لثارات الحسین(ع)» است و انتظار نیز بر همین مبنا شکل میگیرد تصریح کرد: هرچه با آرمانهای امام حسین(ع) آشناتر شویم و هر چه به عمق مصائب وارده بر او و یارانش نزدیکتر شویم، حس و میل انتقام از ظالم در ما نمایانتر و حالت انتظار در روح ما موّاج تر خواهد شد.
سبک زندگی مهدوی نیاز امروز جوامع اسلامی
امام جمعه بیارجمند هم در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: اعتقاد و باور به امام زمان (ع) و معرفت و محبت ایشان از نظر فردی، خانوادگی و اجتماعی دارای تأثیرات مثبت فراوانی است که شناخت این آثار موجب افزایش دلبستگی و تشویق بیشتر در راستای تقویت مبانی ولائی انسان در محیط خانواده و روابط خانوادگی و تربیت فرزندان خواهد شد.
حجت الاسلام محمد احمدی با بیان این مطلب که از سلسله نیازهای انسان، نیاز به معنویت و نورانیّت باطن است یادآور شد: خانواده های مهدی باور به زیباترین شکل ممکن می توانند از وجود مقدس و نازنین امام مهدی (ع) به عنوان پدر معنوی و حامی روحانی خود بهره مند شوند همانطور که حضرت علی (ع) در توصیف شخصیت امام می فرماید امام پدری مهربان و پناهگاه بندگان در مصائب، سختی ها و گرفتاری هاست.
امام جمعه بیارجمند تاکید کرد: از نیازهای تربیتی انسان در مسیر رشد و تکامل، نیاز به الگو و مدل برای الگوگیری و الگو برداری است و خانواده های امام زمانی، دارای برترین الگو و زیباترین مدل انسانی هستند چرا که از عظیم ترین پشتوانه تربیتی برخوردارند و با شناخت و تأسی به سیره عملی امام عصر (ع) از امکان رشد و ترقّی بسیار بالایی برخوردارند.
توکل و توسل به امام زمان (عج) راهگشای مشکلات فرد و جامعه
مردم این استان هم در گفتگو با خبرنگار مهر، از شادی زاید الوصفی که در این جشن دارند سخن به میان آورده و تلاششان برای آذین بندی شهر درمیلاد آن امام همام نادیده را قدمی کوچک برای تعجیل در ظهور آن حضرت دانسته و ابراز امیدواری کردند بتوانند این جشن و شادی ها را در روزگار ظهور آن حضرت برایشان برپا دارند.
سعید نوجوان ۱۳ ساله ای که در کنار پدر و همسایگان خود از یک هفته پیش محله را آذین بسته اند و از شب پیش مشغول پخش شیرینی و شربت میان عاشقان امام زمان (عج) هستند نیز گفت که احساسش توصیف نشدنی است و فکر می کند این روزها اصلا در پوست و گوشت خود نمی گنجد و دلش می خواهد شادی خود از میلاد امامش را با همه مردم شریک شود.
او با اشاره به اینکه فصل امتحانات است و باید سخت درس بخواند افزود: همه این ها باعث نمی شود روزی چند ساعت را برای آذین بندی و بودن در کنار مردمی که عاشق امام عصر هستند نگذراند.
عبدالرحیم پیرمرد ۷۰ ساله ای که با همسرش جلوی منزل خود میز و صندلی گذاشته و آذین بندی مختصری کرده و شرینی و شربت پخش می کنند هم با بیان این مطلب که دلش می خواهد قبل از مرگش جمال زیبا و نورانی آن حضرت را ببیند گفت که از سه سالگی نذر امام زمان شده و از بیماری مهلکی نجات یافته و از همان زمان تا به امروز در تمام مراسمات آن حضرت مردم را پذیرایی می کند.
وی تمام زندگیش را مرهون الطاف خداوند متعال و زیر سایه امام عصر می داند و توضیح می دهد که مشکلی در زندگیش نبوده که با توسل به این امام گرانقدر حل نشده باشد و از همه جوانان می خواهد بیشتر از گذشته امام زمان (عج) را بشناسند و به او توسل داشته باشند و برای تعجیل در فرجش تلاش کنند.
الهام صادقی
نظر شما