به گزارش خبرنگار مهر، امام خمینی(س) با اقدامات ضد رژیم متعدد خود در رأس نهضت اسلامی به رهبری روحانیت قرار گرفته بودند. با وجود این مسئله تمام تلاش رژیم بر این سیاست مبتنی بود که امام خمینی(ره)، محور نباشد و از خاطر مردم محو شود. اما موج انزجار از رژیم در نزد پیروان امام راحل ایجاد شده بود و باعث شد تا امام خمینی(س) به عنوان رهبر حرکت اسلامی در جامعه مطرح شود.
امام(ره) تا آخرین لحظات عمر خویش دست از مجاهدت در راه حق برنداشتند تا اینکه در خرداد ۱۳۶۸ به ملکوت اعلی پیوستند و جهانی را در سوگ خود نشاندند.
رهبری ویژه امام خمینی(ره) پایههای انقلاب را محکم کرد
آیت الله سید محمد غروی، عضو شورای عالی حوزههای علمیه کشور در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: امام خمینی(ره) مانند فقهای دیگر نظرشان این بوده که دین در همه زوایای زندگی انسان حضور دارد و اینچنین نیست که تنها روابط ما را با خدا و زندگی شخصی ترسیم کند.
وی با بیان اینکه دین برای هدایت انسانها است، اگر کسی آشنا به مباحث فقهی باشد فقه مباحث فردی نیست بلکه روابط انسان را با دیگران ترسیم میکند، ادامه داد: علل و عوامل مختلف باعث شد در جوامع اسلامی بخصوص جوامع شیعی حکومت اسلامی و ولایت در انزوا قرار گیرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه امام خمینی(ره) دیدگاه فقهی نسبت به مسئله حکومت داشتند، گفت: امام(ره) از توکل و اخلاص فوق العادهای برخوردار بودند.
وی اضافه کرد: شاه اشتباهات زیادی کرد که زمینه برای انقلاب فراهم شد و مردم هوشیارتر شدند تا حکومت شاه سقوط کند و امام(ره) جریان انقلاب را هدایت میکردند.
آیت الله غروی تصریح کرد: رهبری ویژه ایشان حرکت اجتماع را سریع تر و وسیع تر و پایههای انقلاب را محکم کرد.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه امام(ره) توانستند با رهبری خویش از فرصتها استفاده کنند و حکومت اسلامی را برپا کنند، یادآور شد: امام خمینی(ره) پس از تشکیل حکومت، مجلس شورای اسلامی را نیز تشکیل دادند و در واقع بسیاری از ارکان نظام شکل گرفت.
امام خمینی(ره) در مسیر حق و هدایت مردم تلاش زیادی کردند
حجت الاسلام سید محمد واعظ موسوی، از اعضای مجلس خبرگان رهبری نیز در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه هنوز هم بعد از گذشت نزدیک به سه دهه یاد امام خمینی(ره) زنده است، اظهار کرد: رهبر کبیر انقلاب دارای شخصیت وارستهای بودند که از جهات مختلف امتیازات منحصر به فرد معنوی، اخلاقی و مردمی داشتند که نمونه ایشان بعد از عصر معصومین(ع) در کسی نمیتوان پیدا کرد.
امام خمینی(ره) شخصیت مبارز علمی، فلسفی و عرفانی بودند که در پیمودن مسیر حق و هدایت مردم از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و در مسیر صراط مستقیم خود را فانی و فدا میکردند
وی ادامه داد: امام خمینی(ره) شخصیت مبارز علمی، فلسفی و عرفانی بودند که در پیمودن مسیر حق و هدایت مردم از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و در مسیر صراط مستقیم خود را فانی و فدا میکردند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه امام خمینی(ره) از همان ایام نوجوانی در صحنه مبارزه علیه طاغوت و ایستادگی در برابر صهیونیست به عنوان رهبر مبارز و نستوه شناخته شده است، افزود: بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، جایگاه و موقعیتهای انحصاری خود را فدای رسیدن به آمال و آرزوهای جامعه کردند.
امام خمینی(ره) درد دین و آزادی مردم را داشت
حجت الاسلام واعظ موسوی تصریح کرد: امام خمینی(ره) از آسایش خویش دست برداشتند و زندان، تبعید و دوری از کشور و خانواده را در مسیر جلب رضایت حق تحمل کردند.
وی عنوان کرد: امام خمینی(ره) با مردم زندگی کردند و درد دین، رفاه و آزادی و مردم را داشتند و با همین هدف حرکت خود را آغاز کردند و تا آخرین دقایق عمرشان در این مسیر با ساده زیستی و حفظ شئون روحانیت و عدم برخورداری از رفاه و آسایش، حرکت مجاهدانه خویش را ادامه دادند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) به دنبال جایگاه و عناوین نبودند و اینها شخصیت ایشان را محبوب قلوب کرده بود، اضافه کرد: رهبر کبیر انقلاب در ۱۲ بهمن سال ۵۷ با میلیونها استقبال کننده وارد میهن اسلامی شدند و در خرداد ۶۸ با جمعیتی چندین برابر، وداع باشکوهی در مسیر مصلی تا بهشت زهرا انجام شد.
حجت الاسلام واعظ موسوی گفت: امروز نیز بعد از سالها همه ساله مردم از سراسر دنیا برای بزرگداشت و یادبود سالگرد امام(ره) به حرم ایشان میآیند و به عزا مینشینند.
مژگان فرهنگیان
نظر شما