به گزارش خبرنگار مهر، داود محمدی ظهر شنبه در جلسه مجمع نمایندگان استان که در سازمان جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد گفت: باید از هم اکنون به فکر سفره های آب زیر زمینی باشیم تا بتوانیم دشت قزوین را از بحران آب نجات دهیم.
وی اظهار داشت: دشت قزوین از گذشته های دور به لحاظ موقعیت استثنایی برای کشاورزی مهم و استراتژیک بوده اما در برداشت از سفره های زیر زمینی مورد بی توجهی قرار گرفته و امروز دچار چالش شده است.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اجرای طرح های انتقال آب کشاورزی، ذخیره سازی آب، اجرای طرح های نوین در باغات و مزارع، تغییر الگویی کشت، نصب کنتورهای هوشمند آبیاری تحت فشار، آموزش و ترویج و همچنین توسعه مکانیزاسیون از جمله طرح هایی است که می تواند در صرفه جویی آب نقش اساسی داشته باشد.
وی اقتصادی ترین مکان برای کشاورزی را استان قزوین ذکر کرد و گفت: این استان به لحاظ موقعیت جغرافیایی و نزدیکی به پایتخت شرایط مناسبی برای سرمایه گذاری دارد که باید در افزایش جذب سهم اعتباری از بودجه ملی و استانی تلاش های بیشتری صورت گیرد.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام سید مرتضی حسینی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع مهم و اساسی در بخش کشاورزی آب است که باید با ارتباط، همدلی و همکاری دستگاههای اجرایی نسبت به حل مشکل کم آبی بخش کشاورزی استان اقدام شود.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی همچنین بر لزوم اجرای طرح های انتقال آب، احداث سد و بندهای ذخیره آب، تخصیص تسهیلات و اعتبارات و اجرای سیستم های نوین آبیاری در مزارع و باغات تاکید کرد.
وی افزود: خوشبختانه وحدت، همدلی و وفاق خوبی در بین مجمع نمایندگان استان وجود دارد که مدیران دستگاههای اجرایی باید از این پتانسیل بخوبی برای حل مشکلات استان استفاده کنند.
حجت الاسلام حسینی اظهارداشت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ارتباط تنگاتنگی که با دولت و وزراء دارند می توانند در جذب تسهیلات و اعتبارات نقش مهمی در توسعه استان داشته باشند.
وی تصریح کرد: عدالت خصیصه بسیار خوبی است که همه بشریت از آن استقبال می کنند و اگر در بخش کشاورزی و تخصیص تسهیلات اجرا شود مورد خشنودی خدا و مردم قرار می گیرد.
رحمانی: کشاورزی در تحقق اقتصاد مقاومتی تاثیرگذار است
نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: یکی از ریشه های اصلی و اساسی اقتصاد مقاومتی بخش کشاورزی است که باید با اجرای طرح های کشاورزی برای توسعه این بخش گامهای اساسی برداشته شود.
رجب رحمانی افزود: در بخش جذب اعتبارات و تسهیلات بخش کشاورزی غفلت هایی شده که اگر این بخش که با امنیت غذایی جامعه ارتباط مستقیم دارد حمایت شود کشور وضعیت بهتری پیدا خواهد کرد.
وی با اشاره به اجرای طرح ها و سیستم های نوین آبیاری در تاکستان اظهارداشت: آبیاری قطره ای در باغات و مزارع تاکستان ایده خوبی است که باید از آن حمایت شود و مرکز تحقیقات انگور باید فعالتر از گذشته حرکت کندتا با اجرای طرح های تحقیقاتی و ترویجی به اصلاح باغات و مبارزه با آفات و بیماریها اقدام کرد.
رحمانی یاداورشد: یکی از مسائل مهم و اساسی محصول؛ مرغوبیت آن است که اگر مانع کشت شویم باید راندمان تولید در هکتار را افزایش دهیم.
رحمانی افزود: مجمع نمایندگان جایگاه ویژه ای در مجلس شورای اسلامی دارد که نمایندگان استان با جدیت و پشتکار مسائل بخش کشاورزی استان را پیگیری خواهند کرد.
عباسپور: حمایت از واحدهای کوچک و خرده مالکان بخش کشاورزی ضروری است
نماینده مردم بوئین زهرا و آوج در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: بخش کشاورزی نقش مهمی در سلامت و امنیت غذایی جامعه دارد بنابراین باید از واحدهای کوچک و خرده مالکان بخش کشاورزی حمایتهای ویژه ای صورت گیرد.
روح اله عباسپور افزود: کشاورزی در کشور ما و استان قزوین جایگاه ویژه ای دارد که اگر بخواهیم توسعه و پیشرفت داشته باشد باید با برنامه ریزی مناسب حرکت کنیم.
وی تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مجلس توجه، گرایش و نگاه خوبی به بخش کشاورزی دارند و از اجرای طرح های کشاورزی استقبال خوبی می کنند.
عباسپور گفت: برخی از واحدهای تولیدی در بخش کشاورزی در شهرستان بوئین زهرا به دلیل مشکلاتی فعالیت چندانی ندارند که باید در جهت رونق گرفتن این واحدهای تولیدی چاره اندیشی شود.
عباسپور بر تشکیل تعاونی های تولید، پرداخت تسهیلات، اجرای سیستم های نوین آبیاری، توسعه طرح های تولیدی بخش کشاورزی و همچنین حمایت از مجتمع دامداری دانسفهان، گسترش بیمه محصولات کشاورزی تاکید کرد.
ابراهیمی پاک: اجرای سیستم های نوین آبیاری بهترین راه حل مشکل کم آبی است
نیازعلی ابراهیمی پاک رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز در ادامه این جلسه گفت: بهینه سازی مصرف باید با پیگیری کلیه مسئولان اجرایی استانی و کشوری حل شود.
وی با بیان اینکه استان قزوین با کمتر از یک درصد از خاک کشور بیش از چهار درصد از محصولات کشاورزی را تولید می کند بیان کرد: پتانسیل و ظرفیتهای خوب استان از نظر بخش کشاورزی به گونه ای است که سرمایه گذاری را در این بخش توسعه داده است.
ابراهیمی پاک با اشاره به لزوم هماهنگی مسئولین استان به ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با پیگیری نمایندگان استان در جلسات مشترک بسیاری از مشکلات بخش کشاورزی استان حل خواهد شد.
وی به مشکل کم آبی در استان نیز اشاره کرد و یادآورشد: تنها راه نجات از وضعیت کم آبی بخش کشاورزی، اجرای سیستم های نوین آبیاری و صرفه جویی در مصرف آب در این بخش است.
نظر شما