حمید دهقانپور عضو شورای مرکزی انجمن مدرسان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: همانطور که از نام انجمن مدرسان سینما مشخص است، کسانی عضو این انجمن می شوند که در حوزه تدریس سینما فعالیت می کنند. مدرس سینما یعنی کسی که این هنر را به بسیاری از افراد آموزش می دهد. بسیاری از اعضای این انجمن از جمله من سابقه طولانی در حوزه تدریس علم سینما در دانشکده های مختلف از جمله دانشکده هنر و سینما تئاتر داریم و بسیاری از سینماگرانی که این روزها در سینما فعالیت می کنند، توسط اعضای این انجمن آموزش دیده اند.
وی با اشاره به اهمیت تحصیلات دانشگاهی در حوزه سینما تاکید کرد: هرچقدر تلاش کنیم تا شرایط مناسبی برای افزایش افراد دانش آموخته سینما فراهم کنیم و این افراد را به جریان تولید، نقد و برسی فیلم و یا تالیف کتاب با موضوع سینما وارد کنیم، می توانیم امیدوار باشیم که سینمای ایران هرچه سریعتر ارتقا پیدا کند.
این مدرس سینما بیان کرد: خوشبختانه از بعد از انقلاب اسلامی، گروهی از فارغ التحصیلان حوزه سینما وارد جریان این هنر شده اند که این مساله قابل تقدیر است.
وی با اشاره به اینکه جامعه سینمایی باید بپذیرد که حضور مدرسان سینما می تواند در ارتقای سینما سودمند باشد، توضیح داد: اگر سینمای ایران و مدرسان سینمایی در حوزه های مختلف سینما یکدیگر را یاری کنند در آینده نزدیک سینمای ایران در خاورمیانه حرف اول را می زند و نباید فراموش کرد که ارتقای سینما دغدغه اصلی مدرسان سینما است.
عضو شورای مرکزی مدرسان سینمای ایران گفت: خانه سینما به عنوان یک نهاد صنفی می تواند به درستی از حضور مدرسان سینما و دانش آنها استفاده کند تا هرچه سریعتر به آنچه که به عنوان سینمای ملی و دینی می شناسیم، برسیم. همچنین حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی اگر قصد ایجاد تحول در سینمای ایران را داشته باشد می تواند از ابزار و صنوف مختلف سینمایی استفاده کند که انجمن مرکزی مدرسان سینما از جمله این صنوف است.
وی با بیان این مطلب که انجمن مدرسان سینما آمادگی هرگونه کمک و همراهی را در حوزه سینما و خانه سینما دارد، تاکید کرد: به خانه سینما پیشنهاد داده ایم که اگر نیاز باشد در تنظیم قرارداد تیپ همکاری کند تا بسیاری از اختلافات در حوزه عقد قرارداد عوامل سینمایی برطرف شود. برای نگارش قرارداد تیپ، نیازمند یک نگاه علمی هستیم تا بتوان همه موارد را در آن مورد توجه قرار داد. اگر این ماموریت به انجمن مدرسان سینما و یگ گروه از کارشناسان حقوقی سپرده شود، می توانیم قرارداد تیپ مناسبی را ارائه دهیم.
وی ادامه داد: نمی توان برای همه اهالی خانه سینما یک قرارداد تیپ تعریف کرد، چرا که هر کدام از صنوف سینمایی براساس فعالیتی که در حوزه سینما دارند، نیازمند قرارداد تیپ متفاوتی هستند، به همین دلیل برای نگارش قراردادهای تیپ مناسب، نیازمند یک کار گروهی و مستمر هستیم.
دهقانپور در پاسخ به این پرسش که با توجه به پتانسیل هایی که انجمن مدرسان سینما دارد تا چه اندازه از همکاری اعضای این انجمن استفاده شده است؟ توضیح داد: پیشنهاد همکاری با این انجمن همیشگی نبوده و گاهی دوستان در حوزه مدیریت از این پتانسیل استفاده کرده و گاهی هم آن را نادیده گرفته اند. اگر مدیریت سینمای کشور با این انجمن آشنا شود و درخواست ملاقات ما را بپذیرد، حرف ها و پیشنهادهای بسیاری برای کمک به سینمای ایران داریم.
وی در پاسخ به اینکه امور صنفی در انجمن مدرسان سینما در چه شرایطی است، بیان کرد: خوشبختانه هیچ کدام از اعضای انجمن با مشکل بیمه مواجه نیستند، البته این مساله به این خاطر است که تمامی اعضای انجمن عضو هیات علمی دانشگاه ها هستند و از آن طریق بیمه هستیم. البته تعداد کمی از اعضای این انجمن که به صورت حق التدریس در دانشگاه ها فعالیت می کنند از مزایای صندوق هنرمندان و بیمه تکمیلی استفاده می کنند.
این مدرس سینما ادامه داد: در حال حاضر تعداد اعضای این انجمن ۶۰ نفر است که در نظر داریم شرایط علاقه مندان عضویت در این انجمن را بررسی کنیم و فکر می کنم تعداد اعضای این انجمن به زودی به بالای ۱۰۰ نفر برسد.
دهقانپور با اشاره به اساسنامه انجمن مدرسان سینما در پایان گفت: مانند بسیاری از صنوف خانه سینما در حال تکمیل اساسنامه جدید هستیم که به زودی و بعد از تصویب مجمع عمومی، آن را به خانه سینما ارائه می دهیم.
نظر شما