به گزارش خبرنگار مهر، مجید حسینی صبح یکشنبه در نشست مطبوعاتی خود با اصحاب رسانه که به مناسبت روز جهانی اهداء خون در اداره کل انتقال خون استان سمنان برگزار شد از اهدای ۶۹ هزار و ۸۹۱ واحد خونی در استان خبر داد و اظهار داشت: طی سال گذشته بالغ بر ۴۳ هزار مراجعه کننده برای اهداء خون در استان وجود داشت که تعداد ۳۵ هزار نفر از آنان واجد شرایط اهداء خون بودند.
وی با اشاره به این مطلب که ۴۰ درصد از خون اهدایی در استان سمنان استفاده می شود گفت: ۶۰درصد دیگر از فراورده های خونی استان برای مصرف به تهران ارسال می شود.
مدیرکل انتقال خون استان سمنان ضمن اشاره به رتبه نخست این استان در اهدای خون، گفت: استانهای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.
حسینی با بیان اینکه میانگین جمعیت اهدا کننده خون در هر هزار نفر جمعیت کشور ۲۷نفر است، اضافه کرد: یک چهارم افرادی که برای اولین بار بخشی از خون خود را در پایگاه های انتقال خون اهدا می کنند به دلیل برخی بیماری ها و مسایل بهداشتی از چرخه اهدا کننده خارج می شوند.
وی با تاکید براینکه با توجه به اینکه گروه خونی ( o مثبت) دارای فراوانی بیشتری نسبت به سایر گروه های خونی در جامعه است اذعان داشت: طبیعتا اهداء این گروه خونی نیز نسبت به سایر گروه های دیگر خونی بیشتر است.
مدیرکل انتقال خون استان سمنان تصریح کرد: البته اهدا گروه های منفی تقریبا میزان کمتری در استان وجود دارد که در صورت کمبود در استان از سایر شهرستان های استان کمک گرفته می شود.
حسینی تعرفه گذاری برخی خدمات انتقال خون توسط مجلس شورای اسلامی و ابلاغ آن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را یادآور شد و افزود: فروش خون در ۷۲ کشور دنیا رایج است.
وی با یادآوری اینکه حدود نیمی از جمعیت کشور را بانوان تشکیل می دهند و زنان این استان از لحاظ اهداء خون در سطح کشور جایگاه پنجم را دارند، تصریح کرد: فرهنگ اهداء خون توسط بانوان باید نهادینه شود و این مهم همت همگانی را می طلبد.
مدیرکل انتقال خون استان سمنان در خاتمه با اشاره به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان خاطر نشان کرد: در پایگاه های شهرستان شاهرود، دامغان و سمنان ۴۵دقیقه پس از اذان مغرب کار خون گیری آغاز و تا ساعت ۲۳و۴۵دقیقه ادامه خواهد داشت.
نظر شما