به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل دوستی در نطق پیش از دستور خود با اشاره به دیدار اعضای شورای شهر تهران با مقام معظم رهبری اظهار داشت: این دیدار استراتژی فعالیت های شورا را مشخص کرد و در آن مقام معظم رهبری فرمودند وظیفه شورا عدالت، حمایت و نظارت است که شورا در این مدت در خصوص هدایت و حمایت از هیچ تلاشی دریغ نکرده و نمونه بارز آن تصویب برنامه پنج ساله شهرداری و تصویب بودجه سنواتی شهرداری است.
وی با تاکید بر اینکه در بعد نظارت شورا دچار ضعف شدید است، افزود: متاسفانه ما در شورا نظارت را از ابتدا سیاسی دیده ایم و بر عملکرد شهرداری نظارت ضعیفی داشته ایم، دلیل اصلی آن هم فقدان قانون است. متاسفانه هم کمیسیون نظارت و هم معاونت نظارت نمره قابل قبولی نمی گیرند.
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه هم رئیس اول و هم رئیس دوم شورای شهر چهارم آنطور که باید به قانون عمل نکرده، ادامه داد: باید در دو سال باقیمانده، نظارت را پررنگتر ببینیم. متاسفانه از سوی مدیریت شهری نیز مقاومت و عدم پذیرش نظارت وجود دارد و گمان می کنند که می خواهیم مچ بگیریم، در حالی که ما به دنبال شفاف شدن جریان مالی شهرداری تهران هستیم.
دوستی با اشاره به اینکه در پایتخت های سبز جهان چهار مؤلفه فرودگاه، مترو، یادمان شهر و مراکز تفریحی و هتل ها را دارا هستند، تصریح کرد: در حوزه فرودگاه های پایتخت ما از کشورهای توسعهیافته، عقب تر هستیم و وزیر مسکن باید توجه ویژه ای به فرودگاه مهرآباد و حضرت امام خمینی(ره) داشته باشد، زیرا ویترین و دروازه های ورودی شهر است. خوشبختانه در حوزه مترو عملکرد خوبی داشته ایم، اما در خصوص یادمان شهر، متاسفانه گودالی در کنار برج میلاد است که سال ها است تعطیل است.
چمران در توضیح گود رها شده میلاد گفت: متاسفانه طرح آورده شده مورد قبول واقع نشده و هر چه زودتر باید برای این گود تعیین تکلیف شود، زیرا قدرت مقاومسازی آن نیز به پایان رسیده است.
وی اضافه کرد: طرح منتخب مورد قبول داوران نبوده، اما متاسفانه گودبرداری آن بسیار زود آغاز شد.
همراهسراها با چه بودجهای احداث میشوند/ زبالهسوزها با تکنولوژی چین خریداری نشوند
در ادامه این جلسه، محمد حقانی، رئیس کمیته محیط زیست شورا با اشاره به خبری مبنی بر احداث همراهسرای بیمارستانها توسط شهرداری اظهار کرد: باید مشخص شود این همراهسراها با چه اعتباری احداث خواهند شد و در کجای برنامه پنج ساله دوم قرار دارند.
در ادامه رئیس کمیته محیط زیست شورا با اشاره به تعیین تکلیف برنامه پنج ساله دوم شهرداری در خصوص خرید زبالهسوز بیان کرد: زباله های بیمارستانی باید در اولویت این برنامه باشند و درخواست می شود از تکنولوژی چین نیز استفاده نشود، زیرا طول بهره برداری از این تجهیزات چینی ۱۰ سال است، در حالی که تکنولوژی های دیگر تا ۵۰ سال قابلیت استفاده دارند.
دعوت از مدیران مصلی به شورا/ زیرگذر میدان آزادی هر چه زودتر تعیین تکلیف شود
در ادامه جلسه علنی روز سهشنبه شورا، اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران با اشاره به زیرگذر میدان آزادی خاطرنشان کرد: زمان اتمام پروژه مدتی است که به اتمام رسیده، اما همچنان فعالیت های عمرانی ادامه دارد و طولانیتر شدن این پروژه که شاهراه ورود پایتخت است، سبب مشکلاتی برای شهروندان شده است.
این عضو شورای شهر تهران در ادامه با بیان اینکه دوربین های نظارتی تهران به چه کار می آیند وقتی شب ها کامیون ها با سرعت زیاد، دود و بوق ممتد در بزرگراه ها ویراژ می دهند؟، اضافه کرد: باید این دوربینها در شب ها نیز بتوانند این نوع تخلفات را ثبت کنند.
شاکری در ادامه با اشاره به سخنان مدیر پروژه مصلی تهران در خصوص عدم واگذاری این پروژه به شهرداری نیز گفت: برای حل این مشکل باید مدیران این پروژه را به شورا دعوت کنیم تا هر چه زودتر این مشکل حل شود و سمبل دینی پایتخت هر چه زودتر به سرانجام برسد.
از طرحهای نمایشی در حوزه کودکان کار پرهیز کنید
در ادامه این جلسه، فاطمه دانشور، دبیر کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه آقای شهردار مشخص کند منبع آمار ۲۰۰ هزار نفری که در تهران به نان شب خود محتاجند، کجاست؟، توضیح داد: در آمارهای سازمان های رفاه چنین رقمی وجود ندارد، مگر آنکه این آمار را از کمیته امداد گرفته باشند. همچنین استفاده از محتاج بودن به نان شب، علمی نیست و باید مشخص شود منظور وی فقر مطلق است یا فقر نسبی.
وی با بیان اینکه دو سال است فریاد می زنم آمار کودکان کار و خیابان که گمان نکنم به ۲۰ هزار نفر برسند، به ما داده شود، افزود: چطور است این آمار هنوز بعد از دو سال به ما داده نشده، اما به راحتی در خصوص ۲۰۰ هزار نفر اظهارنظر می کنیم.
دانشور با اشاره به طرح «هبه» گفت: هدف این طرح دریافت کالاهایی از اغنیا و مناسبسازی آن برای فقرا بود، اما تا این لحظه این طرح، طرحی نا کارآمد است و به گفته برخی از NGOها که من به آنها سرکشی می کنم، تاکنون حتی دو مداد هم از این طرح به آنها نرسیده است و مشخص نیست اینها به کجا می رود.
دبیر کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به برگزاری همایش ۱۷ هزار نفره کودکان کار بیان کرد: کودکان کار نیاز به طرح های علمی و اساسی دارند و درخواست می کنم به دلیل حساسیت سال جاری از حرکات نمایشی پرهیز شود و شهرداری در چارچوب مصوبات شورا به وظایف خود عمل کند.
وی با بیان اینکه بر اساس وظایفی که شورا در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی بر عهده شهرداری گذاشته است، پنج اولویت اصلی ساماندهی معتادان، کارتنخوابها، طلاق و... در دستور کار شهرداری است، عنوان کرد: شهرداری باید به اولویت های خود در حوزه آسیب های اجتماعی بپردازد.
شهرداری، دولت و مجلس در حوزه کودکان کار به وظایف خود عمل نکرده اند
دانشور با بیان اینکه در حوزه کودکان کار و خیابان نه دولت، نه شهرداری و نه مجلس به وظایف خود عمل نکرده اند، اظهار کرد: دلخوشی ما سخنان مقام معظم رهبری است که اعلام فرمودند کودکان افغانی و مهاجرین نیز باید به مدرسه بروند. البته شهرداری متولی اصلی کودکان کار نیست و در مقابل دولت که وظیفه اصلی را دارد نمره اش ۹ به ۴ است.
دبیر کمیته اجتماعی شورای شهر تهران همچنین در خصوص ساماندهی وضعیت خیابان هرندی ابراز نگرانی کرد و ادامه داد: در این حوزه نیز باید شهرداری در چارچوب های قانونی حرکت کند تا مشکل این محله حل شود.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت قربانیان خیابان جمهوری گفت: یکی از قربانیان، کودک معلولی داشت که به بهزیستی سپرده شد و دیگری فرزندی است که دچار مشکل روحی شده است.
دانشور با اشاره به رأی هیات کارشناسی دادگستری تصریح کرد: علت فوت این دو نفر سوختگی نبوده بلکه سقوط بوده است و قالیباف نیز در این خصوص عذرخواهی کرده که پذیرش تقصیر، کار بدی نیست.
در ادامه چمران با بیان اینکه در خصوص حادثه جمهوری هنوز حکمی صادر نشده است، عنوان کرد: در جلسه گذشته به اشتباه اعلام شد حکم نهایی صادر و ابلاغ شده است.
ناصر امانی، نماینده شهرداری در شورای شهر تهران نیز اضافه کرد: نظر کارشناسان محرمانه است و ممکن است در دادگاه رد یا قبول شود که صابری، عضو حقوقدان شورای شهر تهران تاکید کرد: این نظر محرمانه نیست.
نظر شما