۱ تیر ۱۳۹۴، ۱۱:۲۶

عسکری انتقاد کرد:

فرار مالیاتی بیمه‌ها،مناطق آزاد، پزشکان، وکلا وکارشناسان دادگستری

فرار مالیاتی بیمه‌ها،مناطق آزاد، پزشکان، وکلا وکارشناسان دادگستری

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از فرار مالیاتی بیمه ها، مناطق آزاد، پزشکان، وکلا، کارشناسان دادگستری و انجمن ها و تشکل‌ها انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی عسکری در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر  با بیان اینکه تا زمانی که کشور برخی نظام مندی ها را در بحث مالیات فراهم نکند فرار مالیاتی همچنان رواج خواهد داشت، گفت: در دو ماه نخست سال جاری ۸۵۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی محقق شد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور افزود: سال گذشته ۹۷ درصد پیش بینی های درآمدهای مالیاتی یعنی ۵۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان محقق شد و برای امسال نیز ۷۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی پیش بینی کردیم که  نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد دارد.

وی تاکید کرد: امیدواریم با برنامه ریزی های صورت گرفته امسال نیز بیش از ۹۵ درصد معادل ۷۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی محقق شود. هم اکنون ۲۰ تا ۲۵ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور مالیات پرداخت نمی کند که این خود سالانه حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است، از سوی دیگر ۴۰ درصد تولید ناخالص ملی کشور نیز قانونی معاف از مالیات است

رئیس سازمان امور مالیاتی خاطرنشان کرد: هم اکنون زیر ساخت های لازم را آماده و اطلاعات را از پایگاه های مختلف جمع آوری کرده ایم تا بتوانیم از فرارهای مالیاتی جلوگیری کنیم؛ اما بعضی نهادها از ارائه اطلاعات خودداری می کنند.

وی گفت: خوشبختانه در اصلاح قانون مالیات بخوبی وظایف دستگاه ها به ارائه اطلاعات به سازمان امور مالیاتی مشخص شده است و دیگر جای ابهامی باقی نمی ماند. در طرح جامع  قانون مالیات نیز اطلاعات مختلف را  از گمرکات، بورس، بیمه ها، بانک ها، قراردادهای تجارت و قسمت های مرتبط خواهیم گرفت تا حتی المقدور مانع از فرار مالیاتی شویم.

مالیات نظام مند نشود همچنان شاهد فرار مالیاتی خواهیم بود 

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: تا زمانی که کشور برخی نظام مندی ها را در بحث مالیات فراهم نکند فرار مالیاتی همچنان رواج خواهد یافت. در اصلاح قانون برای کسانی که فرار مالیاتی دارند جرایم کیفری، نقدی و حبس دیده شده است.

وی گفت: علاوه بر این، افراد با محرومیت های اجتماعی هم مواجه خواهند شد و برای مثال نمی توانند عضو هیات مدیره شرکت، عضو انجمن و حتی نماینده مجلس شود و از برخی تسهیلات اجتماعی هم محروم می شود.

وی گفت: البته در کنار این محرومیت ها، تشویق هایی نیز در نظر گرفته ایم مبنی بر اینکه اگر کسی در مناطق محروم و خاص فعالیت اقتصادی کند از ۵ تا ۱۰ سال از معافیت مالیاتی برخوردار خواهد شد. برای کسانی که خوب مالیات می دهند نیز جوایز و تقدیرنامه هایی در نظر گرفته خواهد شد.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور از برخی ناهماهنگی سازمان ها در این خصوص گلایه کرد و گفت: برای مثال بیمه ها اطلاعات قرارداد بیمه را به ما اعلام نمی کنند و وقتی قانون تقویت شد تمام این مشکلات برطرف می شود.

عسکری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روش های رایج برای فرار مالیاتی در کشور ما چیست؟ افزود: یکی از رایج ترین این روش ها فعالیت قاچاق است و  کسانی که از طریق گمرک جنس وارد نمی کنند تعادل اقتصاد کشور را برهم می زنند.

رئیس سازمان امورمالیاتی گفت: از زمانی که طرح مالیات بر ارزش افزوده اجرا شده است برخی افراد برای اینکه مالیات ندهند به فاکتور صوری روی آورده اند. تا زمانی که کشور برخی نظام مندی ها را در بحث مالیات فراهم نکند فرار مالیاتی همچنان رواج خواهد یافت.

وی گفت: معضلات دیگری نیز در این زمینه داریم که نمونه آن فرار مالیاتی در مناطق آزاد است و ما معتقدیم که در مناطق آزاد هم باید اظهار نامه بدهند.

عسکری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا برخی پزشکان، وکلا و مهندسان و دیگر گروه های جامعه از دادن مالیات طفره می روند، گفت: در اصلاح قانون مباحثی مطرح خواهیم کرد که  به مجوز فعالیت های اقتصادی مربوط می شود به این ترتیب که هر کسی در کشور بخواهد برای فردی مجوز صادر کند باید اطلاعات آن فرد را بدهد.

وی گفت: نظام پزشکی، کانون وکلا، کارشناسان دادگستری و انجمن ها و دیگر تشکل ها باید بدانند که در قانون جدید موظف خواهند شد اطلاعات اعضای خود را به  سازمان امور مالیاتی بدهند.

عسکری افزود: تا امروز خیلی از اعضای این تشکل ها خود را به پرداخت مالیات مکلف نکرده اند و هر کس اظهار نامه داده است گرفته ایم و اگر کسی را شناسایی نکرده ایم هم تا کنون اظهارنامه ای نداده است.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از پزشکان اظهار نامه مالیاتی نمی دهند، گفت: خیلی از اصناف نیز مجوز صنف ندارند با این حال فعالیت می کنند اما مالیات نمی دهند.

رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه تیرماه زمان دریافت اظهارنامه ها است، از همه افراد خواست در نظام مالیاتی ثبت نام کنند. امسال مودیان مالیاتی می توانند از طریق دفاتر پست و دفاتر پیشخوان و کافی نت ها نیز اظهارنامه را ارائه کنند.

وی گفت: مودیان مالیاتی اظهارنامه های خود را به آخر تیرماه محول نکنند و وقتی اظهار نامه می دهند می توانند از طریق سیستم، فیش های پرداخت را بگیرند و اگر نمی خواهند فیش بگیرند چک بدهند.

ریشه عدالت اجتماعی و اقتصادی در عدالت مالیاتی است 

در ادامه برنامه غلامرضا حیدری کرد زنگنه رئیس اسبق سازمان امور مالیاتی نیز با بیان اینکه مهمترین رکن در دریافت مالیات داشتن اطلاعات است، گفت: اطلاعات نقش خوراک مالیات را به عهده دارد و اگر این مهم  بصورت سیستماتیک بر اساس دولت الکترونیک محقق شود از بسیاری از فرارهای مالیاتی جلوگیری خواهد شد.

وی تاکید کرد: راه اصلی برون رفت از برخی فرارهای مالیاتی تحقق دولت الکترونیک به معنای واقعی کلمه است چراکه در آن صورت با اندوخته ای از اطلاعات خواهیم توانست به اهداف مورد نظر دست یابیم. هم اکنون نظام دریافت مالیات کشور بصورت نیمه مدرن عمل می کند و هنوز زیر ساخت ها طور کامل فراهم نیست، اگر دولت الکترونیک عملیاتی شد با محوریت اطلاعات می توانیم به اهداف دست یابیم.

رئیس اسبق سازمان امور مالیاتی کشور گفت: ریشه عدالت اجتماعی و اقتصادی در عدالت مالیاتی است و خیلی از کشورها از طریق سیستم مالیاتی توانسته اند عدالت اجتماعی و اقتصادی را محقق کنند.

غلامرضا حیدری کرد زنگنه افزود: اکنون دهک های بالا و پایین در کشور شناخته شده نیستند و در بحث یارانه ها نمی توانیم افراد پردرآمد را به طور دقیق شناسایی کنیم. اکنون سه برابر املاک ثبتی ما غیر ثبتی است.

وی با اشاره به اینکه در کشورهای اروپایی برخوردهای بسیار تندی با متواریان مالیاتی صورت می گیرد، گفت: سفرها، درآمدها، املاک، حساب های بانکی وحتی شهریه  بچه هایشان را جلوی چشمانشان می آورند و اگر کسی خلاف بگوید با او برخورد می کنند و همین است که در کشورهای اروپایی همه سعی می کنند اظهارنامه دقیق دهند.

این کارشناس اقتصادی گفت: تا زمانی که شبکه مالیاتی در کشور ما کامل نشود و نتوان در خصوص اظهارنامه ها راستی آزمایی کرد این مشکلات ادامه خواهد داشت.

وی یکی از دلایل ایجاد دانه درشت ها را شبکه ناموفق مالیاتی در کشور خواند و گفت: اگر این شبکه درست بود اصلا دانه درشت بوجود نمی آمد.

کرد زنگنه در بخش دیگری از سخنانش به ایجاد پلیس مالیاتی در کشورهای پیشرفته اشاره کرد و گفت: پلیس مالیاتی در خیلی از کشورها از پلیس و سازمان های انتظامی قوی تر است و ما برای شناسایی دانه درشت ها و همچنین اطلاعات دقیق اقتصادی نیازمند پلیس مالیاتی هستیم.

رئیس سابق سازمان خصوصی سازی دولتی بودن اقتصاد را نیز یکی از عوامل فرار مالیاتی دانست و گفت: در شرکت های دولتی به راحتی حساب سازی می کنند و آخر سال مدیر مالی به مدیر عامل می گوید سود اعلام کند یا ضرر؟

وی افزود: در سیستم خصوصی وقتی زیان اعلام شود مدیر عامل را برکنار می کنند اما در سیستم دولتی اگر زیان ده اعلام شود از نفت به او بودجه می دهند و شاید مدیر در این سیستم ارتقاء هم پیدا کند.

حیدری کرد زنگنه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخورد با کسانی که فرار مالیاتی دارند بر عهده کیست؟ گفت: بخشی از این برخوردها به عهده سازمان مالیاتی است که در این خصوص باید قوانین اصلاح شود.

وی افزود: مالیات دهنده باید به عنوان شهروند خوب معرفی شود اما در کشور ما  فرار مالیاتی، ارزش است و تا شرایط اینگونه باشد اخلاق مالیاتی همچنان در کشورمان پایین خواهد بود. باید به گونه ای عمل کنیم تامردم با شوق و ذوق مالیات دهند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه  چرا برخی از نحوه هزینه مالیات در کشورشان ناراضی اند، افزود: ما در این خصوص اطلاع رسانی ضعیف داشته ایم  و هیچگاه به مردم نگفتیم که این درآمدهای  مالیاتی چگونه صرف توسعه و سازندگی کشور می شود در حالیکه  اگر مردم بدانند فرهنگ مالیاتی ارتقاء خواهد یافت.

حیدری کرد زنگنه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا برخی ها مالیات پرداختی را متناسب با درآمدشان نمی دانند و دائم از  پرداخت مالیات گلایه دارند، گفت: باید در این خصوص به برخی از این افراد حق داد چرا که سیستم مالیاتی ما نباید با معیار سال های قبل تعیین شود چرا که شاید فردی به علت مریضی و یا تعطیلی مغازه اش نتواند مالیات سال قبل را بپردازد.

کد خبر 2784571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha