به گزارش خبرنگار مهر، پیتر تیلر ظهر دوشنبه در دیدار با رئیس دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه دانشگاههای سوئد در مرحله آموزش عالی از دولت مستقل هستند اظهار داشت: این دانشگاهها سیاست های آموزشی و دوره های اکادمیک را خودشان تعیین می کنند.
وی با بیان اینکه دانشگاه های سوئد در خصوص آموزش و فراگیری هیچ گونه مسئولیتی برای ارائه گزارش به دولت ندارند، افزود: همچنین مراکز آمورش حرفه ای سوئد مراحل آموزشی مستقل به خود را دارند و همگی تحت پوشش سازمانی غیر دولتی هستند.
سفیر سوئد در ایران بیان داشت: هنگام بازگشت به تهران یادداشت تفاهم نامه تنظیم شده توسط دانشگاه لرستان را به سازمانی که همه مراکز آموزشی سوئد تحت پوشش آن هستند خواهم فرستاد تا تصمیمات لازم برای همکاری با دانشگاه لرستان را در زمینه های مطرح شده بررسی کنند.
تیلر به وجود مراکزی تحت عنوان دبیرستان های فنی که در آن ها برای ارتقاء سطح مهارت دانش آموختگان رشته های خاصی تدریس می شود اشاره کرد و گفت: در این مراکز ارتباط تنگاتنگی با صنایع سوئد وجود دارد و دانش آموختگان در این مراکز برای ورود به بازار کار حرفه ای آماده می شوند.
وی اضافه کرد: در مراکز آموزشی یاد شده سعی می شود نیازهای صنایع را با رشته هایی که در این مراکز تدریس می شوند مرتبط کنند.
سفیر سوئد در ایران با اشاره به اینکه دانشگاه اوپسالا در سوئد مرکز آموزش زبان و ادبیات فارسی است عنوان کرد: تصمیم گیری در خصوص تبادل استاد و دانشجو بین دانشگاه های سوئد با دانشگاه لرستان بر عهده هئیت امنای دانشگاه های سوئد بوده و ما نمی توانیم در این رابطه دخالتی داشته باشیم زیرا این مراکز مستقل از دولت هستند.
تیلر در پاسخ به درخواست رئیس دانشگاه لرستان مبنی بر همکاری دانشگاه های سوئد با دانشگاه لرستان برای اجرای طرح واحدهای نرم افزاری این دانشگاه گفت: هر دانشگاهی بر حسب نیاز صنعتی در حیطه جغرافیایی خود رشته های تخصصی را معرفی کرده و روی آن ها کار می کنند و رشته "آی سی تی" یکی از تنها رشته هایی است که دانشگاه های سوئد دنبال تحقیق در آن نیستند.
وی افزود: کار مطالعه روی رشته های "آی سی تی" و نرم افزارهای داده پردازی در سوئد بر عهده شرکت های این کشور است به طوریکه شرکت مخابراتی اریکسون سوئد در این بخش فعالیت چندین ساله ای دارد. به عنوان مثال "بلوتوث" یکی از اختراعات شرکت اریکسون است.
سفیر سوئد در ایران نگاه به بازاریابی یک محصول در سوئد را نیمه دانشگاهی و نیمه حرفه ای خواند و بیان داشت: در دانشگاه های سوئد به موضوع یک تحقیق از نقطه نظر صنعتی توجه می شود و تحقیقات دانشگاهی در این کشور روی چگونگی افزایش آگاهی انسان نسبت به محیط پیرامون خود است.
تیلر با اشاره به اینکه دانشگاه های سوئد عضوی از یک شبکه بین المللی دانشگاهی هستند عنوان کرد: بعد از اینکه دوره ۱۲ ساله تحصیل یک دانش آموز در سوئد تمام شد می تواند وارد دوره بازاریابی شده و آموزش بازاریابی را پشت سر بگذارد.
وی به نمونه هایی از همکاری افراد و سازمان های آموزشی سوئد با دانشگاه های ایران اشاره کرد و اظهار داشت: کشور سوئد از نظر نیروی کار و پایین بودن هزینه نیروی کار نمی تواند با ایران رقابت داشته باشد ولی این رقابت از نظر آگاهی و دانشمندی می تواند وجود داشته باشد.
سفیر سوئد در ایران با اشاره به اینکه علاقه مشترک هر دولتی در سوئد بدون در نظر گرفتن منافع سیاسی بالا بودن کیفیت آموزشی دانشگاه های آن است اضافه کرد: دانشگاه های کشور سوئد فاقد خوابگاه هستند که این یکی از نکات منفی در دانشگاه های این کشور است.
نظر شما