به گزارش خبرنگار مهر، سید حمید اسماعیلی در نشست مطبوعاتی که ظهر دوشنبه به مناسبت هفته قوه قضاییه برگزار شد با اشاره به آغاز فعالیت شوراهای حل اختلاف از سال ۱۳۸۱ عنوان کرد: کاهش مراجعات مردم به محاکم قضایی، توسعه مشارکتهای مردمی، رفع اختلافات محلی و حل فصل امور که ماهیت قضایی ندارند از جمله اهداف تشکیل شوراهای حل اختلاف است.
وی در ادامه به ورودی پروندههای سال ۹۳ به شوراهای استان قم اشاره و گفت: در این مدت ۶۱ هزار و ۳۲۹ پرونده وارد شوراهای حل اختلاف شده که ۴۱ هزار و ۲۹۳ مورد آن جزو پروندههای قابل مصالحه شناخته شده و از این تعداد ۱۸ هزار و ۱۹۴پرونده حل و فصل و بایگانی شده است.
رئیس شورای حل اختلاف استان قم در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰ درصد از نیروهای شوراهای حل اختلاف قم جزو بازنشستگان کشوری و لشکری هستند گفت: ۴۰ درصد نیروها نیز از روحانیون که از طریق حوزه جذب شدهاند و ۲۰ درصد مابقی نیز افرادی هستند که دارای مدرک لیسانس و یا کارشناسی ارشد در زمینه حقوق بوده و به شکل افتخاری با شوراهای حل اختلاف همکاری میکنند.
شوراها در پروندههای حقوقی رأی صادر نمیکنند
وی با بیان اینکه شوراها در پروندههای حقوقی رأی صادر نمیکنند، بیان کرد: از سال ۸۷ شوراها در برخی از پروندهها نیز اختیار اظهار نظر و رسیدگی را داشتهاند.
اسماعیلی گفت: البته در این مورد نیز تعدادی قضات با شوراها همکاری دارند که اظهار نظر و رأی نهایی توسط آنها صادر میشود و در این موارد نیز اعضای شورا در پروندهها اظهارات را میشنوند و پس از بررسی اظهارت و پرونده در اختیار قضاتی که با شوراها همکاری میکنند قرار میدهند.
وی ادامه داد: طی سال گذشته اعضای شوراهای حل اختلاف در ۳۵ هزار و ۶۶۷ پرونده به عنوان پرونده حقوقی رسیدگی و نظر دادهاند و معمولا در ۹۵ درصد از این پرونده قضات نظرات اعضای شوراها را پذیرفتهاند و شایان ذکر است که از این تعداد پرنده تنها در ۲ هزار و ۹۳ مورد اعتراض شده که در نهایت تنها ۲۹۴ پرونده بوده که حکم توسط تجدید نظر نقض شده است که این نشان میدهد که شوراها در بررسی پروندهها دقت کامل دارند و از سوی دیگر نشان دهنده این است که شوراهای حل اختلاف در رسیدن به اهداف تعیین شده برای آنها موفق عمل کردهاند.
رئیس شورای حل اختلاف استان قم ادامه داد: در حال حاضر ۱۰۶ شعبه شورای حل اختلاف در قم فعالیت میکند که از این تعداد ۱۹ شعبه در روستاها و ۸۷ شعبه نیز در شهر قم فعال هستند.
نظر شما