به گزارش خبرنگار مهر، سید محسن مظهری ظهر چهارشنبه در نشست خبری خود با حضور خبرنگاران در محل دادگستری کل استان سمنان ضمن بیان اینکه با اجرای قانون «آیین دادرسی کیفری»، محاکم قضایی کیفری در استان تخصصیتر شده است افزود: بهمنظور فراهم کردن امکان اجرای این قانون، اصلاحاتی نیز از سوی مجلس شورای اسلامی بر روی آن انجام شده است.
وی با اشاره به تصویب این قانون از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تأیید آن در شورای نگهبان عنوان کرد: با توجه به اهمیت این قانون و تمهیداتی که برای اجرا به آن نیاز داشت؛ اجرای قانون آیین دادرسی کیفری به اول تیرماه امسال موکول شد.
دادگاههای کیفری اطفال و نوجوانان ایجاد شد
رئیسکل دادگستری استان سمنان با اشاره به تحول ساختاری که پس از اجرای قانون «آیین دادرسی کیفری»، در دادگستریهای استانهای کشور ایجاد شده است بیان کرد: امروز دادگاههای کیفری در استان با اجرای این قانون به دادگاههای کیفری نوع یک، دادگاههای کیفری نوع دو، دادگاههای انقلاب، دادگاههای کیفری اطفال و نوجوانان و نیز دادگاههای نظامی تغییر یافته است.
مظهری تصریح کرد: از تاریخ اجرای این قانون، جامعه با دادگاههای اختصاصی برای دعاوی کیفری روبهرو است که صلاحیت عام نداشته و بهصورت تخصصی پروندههای کیفری را بررسی میکند.
وی با اشاره به اینکه این دادگاهها تنها رسیدگی به جرائم کیفری را بر عهده دارد افزود: دادگاههای کیفری نوع یک، جرائم مهم کیفری که از نوع جرائم درجه سه و بالاتر است را رسیدگی میکند.
تنها ۲ دادگاه کیفری نوع یک در استان سمنان وجود دارد
رئیسکل دادگستری استان سمنان با اشاره به تغییراتی که با اجرای قانون در دادگاههای انقلاب صورت گرفته است گفت: این دادگاهها نیز به دو صورت دادگاههای انقلاب با تعدد قضات شامل قاضی و مستشاران وی و دادگاههای انقلاب با قاضی واحد که شامل جرائم کمتر از جرائم نوع سه است برگزار میشود.
مظهری با اشاره به اینکه تنها دو دادگاه کیفری نوع یک در استان سمنان وجود دارد اظهارداشت: این دو دادگاه در شهرستانهای سمنان و شاهرود دایر است.
وی میزان پرونده های ورودی سال گذشته در استان سمنان را ۸۲ هزار و ۱۴ فقره ذکر کرد که نسبت به سال قبل خود ۰.۴ درصد افزایش داشته است.
سمنان بیشترین و بیارجمند كمترین میزان ورودی پرونده های كیفری را داشته اند
رئیسکل دادگستری استان سمنان تعداد كل پرونده های كیفری وارده را ۴۸ هزار و ۶۴ فقره ذکر كرد و گفت: سمنان با ۳۱ درصد بیشترین و بیارجمند با ۰.۶درصد كمترین میزان ورودی پرونده های كیفری را داشته اند.
مظهری عناوین جرائم کیفری را به ترتیب سرقت تعزیری، ضرب جهر عمدی، توهین، صدمه بدنی غیر عمدی، تهدید، تخریب، مزاحمت تلفنی، نگهداری مواد مخدر، خیانت در امانت و استعمال مواد مخدر نام برد.
مظهری با بیان اینکه تعداد ورودی پرونده های حقوقی در سال گذشته حدود ۲۶ هزار و ۷۸۵ فقره بود افزود: شاهرود با ۲۷.۹ درصد بیشترین میزان ورودی و بیارجمند با ۰.۳ درصد پرونده ها کمترین میزان ورودی را داشته است.
وی همچنین گفت: تعداد پرونده های وارده به شوراهای حل اختلاف استان نیز حدود ۳۵ هزار فقره است.
۴ هزار پرونده در شعب اجرای احکام دادسرای سمنان مختومه شد
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان سمنان نیز در این جلسه از ورود چهار هزار و ۴۲ فقره پرونده در شعب اجرای احکام دادسرای سمنان خبر داد و گفت: چهار هزار و ۶۹ پرونده نیز در سال گذشته در این شعب مختومه شده است.
حیدر آسیابی افزود: هم اکنون موجودی پرونده های شعب اجرای احکام در دادسرای مرکز استان هزار و ۸۹۶ فقره است.
وی با اشاره به این مطلب که در سال گذشته ۲۱هزار و ۸۳۲ فقره پرونده وارد شعب دادیاری، باز پرسی، اظهار نظر و اجرای احکام شده است افزود: از این شمار ۲۱هزار و ۸۶۳ پرونده مختومه شده که در نتیجه ۳۱ فقره پرونده از مانده سال ۹۲ نیز کاسته شده است.
برخورد قاطع با پدیده زمین خواری در استان سمنان
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان سمنان با تاکید بر اینکه میانگین پرونده های جریانی شعب دادیاری و بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان ۳۲ فقره پرونده است عنوان کرد: این آمار پایین ترین میزان موجودی در دادسراهای سطح کشور محسوب می شود که خوشبختانه ما در این زمینه موفق بوده ایم.
آسیابی اجرای سریع احکام قضایی و ارتقای کیفی را از مهمترین برنامه های دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان سمنان در سالجاری دانست و فعال شدن بیش از پیش دبیرخانه های مستقر در دادسرا، برخورد قاطع با پدیده زمین خواری، تداوم برخورد جدی با سارقان و مخلین نظم و آسایش اجتماعی و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه لازم برای کاهش حوادث رانندگی را از دیگر برنامه های این دادسرا در سالجاری اعلام داشت.
وی با اشاره به عملکرد چهار دبیرخانه مستقر در دادستانی مرکز استان سمنان اظهار داشت: دبیرخانه های شورای حفاظت از اراضی ملی، کمیته حمایت قضایی از سرمایه گذاری، ستاد پیشگیری و مقابله با جرائم خاص و کمیته قضایی و انتظامی مبارزه با مواد مخدر استان مطابق دستورالعمل های ابلاغی از قوه قضائیه در دادسرای مرکز استان مستقر هستند که با مسئولیت رئیس کل دادگستری استان و دبیری دادستان مرکز استان اداره می شوند.
شعب ویژه رسیدگی کننده به جرائم سرقت در استان سمنان دایر شد
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان سمنان با تاکید بر اینکه در حوزه کمیته قضایی و انتظامی مبارزه با موادمخدر دادگستری کل استان سمنان در سال گذشته چهار جلسه برگزار شد افزود: این کمیته ۲۳ مصوبه داشت که هماهنگی لازم بین دستگاه ها برای تعیین تکلیف خودروهای توقیفی، پاکسازی نقاط آلوده و جرم خیز توسط نیروی انتظامی، استفاده از ظرفیت صدا و سیمای استان سمنان نسبت به پخش سریال های مرتبط با موضوع موادمخدر و بر گزاری کلاس های آموزشی برای ضابطان مبارزه با مواد مخدر از جمله اقدامات مهم این کمیته در سال گذشته بود.
آسیابی از برگزاری شش جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با جرائم خاص دادگستری کل استان طی سال گذشته خبر داد و افزود: این جلسه ها دارای ۶۷ مصوبه بوده است.
وی، دایر کردن شعب ویژه رسیدگی کننده به جرائم سرقت، ساماندهی ضایعات فروشی ها و رصد پرونده های مربوط به جرایم مهم را از اقدامات شاخصاین ستاد در سال گذشته برشمرد و اظهار داشت: این مهم موجب کاهش وقوع سرقت در استان نسبت به سال ۹۲ شد ضمن اینکه این کاهش در مرکز استان چشمگیرتر از دیگر شهرستان های استان بوده است.
کاهش ۶ در صدی میزان وقوع سرقت در استان سمنان
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان سمنان از کاهش شش در صدی میزان وقوع سرقت مرکز استان در سال گذشته نسبت به سال ۹۲ خبر داد و اظهار داشت: اقدامات انتظامی در راستای پیشگیری از وقوع سرقت کابل های برق نیز بسیار موثر بوده و در این زمینه با کاهش بسیار خوبی مواجه بودیم و میزان وقوع سرقت از تاسیسات برق استان نسبت به استان های دیگر در سال گذشته در پایین ترین سطح قرار داشته است.
آسیابی از برگزاری چهار جلسه شورای حفاظت از اراضی ملی در سال گذشته خبر داد و بیان داشت: این جلسه ها ۱۱ مصوبه کاربردی به دنبال داشته است.
وی، پیگیری کمبود نیروی حفاظت فیزیکی و کارشناسان حقوقی اداره های متولی اراضی و همچنین پیگیری اجرای احکام صادره مربوط به اراضی ملی را از جمله اقدامات این شورا در سال گذشته برشمرد و با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر برخورد قاطع با پدیده زمین خواری، برخورد جدی با متعرضان به اراضی ملی را مورد تاکید قرار داده و از اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در این خصوص نیز خبر داد.
تصویب ۳۷مصوبه کاربردی در کمیته حمایت قضایی از سرمایه گذاری در استان سمنان
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان سمنان تصریح کرد: کمیته حمایت قضایی از سرمایه گذاری در استان همانند سال ۹۲ به طور فعال اقدام به تشکیل جلسه و پیگیری مشکلات واحدهای صنعتی استان کرده است به نحوی که در سال گذشته در هرماه یک جلسه و مجموعا ۱۲ جلسه تشکیل داده است.
وی از تصویب ۳۷مصوبه کاربردی در کمیته حمایت قضایی از سرمایه گذاری در سال گذشته خبر داد و گفت: جلسات این کمیته با حضور مدیران ارشد حوزه های مختلف از جمله اقتصادی و صنعتی در استان بر گزار شده و در سال گذشته مشکلات ۱۵ شرکت تولیدی و صنعتی در این جلسات طرح، بررسی و تا حد مطلوبی پیگیری شده است.
آسیابی افزود: دو جلسه از جلسات کمیته حمایت قضایی از سرمایه گذاری استان سمنان همزمان با جلسه شورای گفتگوی دولت با بخش خصوصی و با حضور استاندار و معاونان وی برگزار شد که آثار خوبی نیز به همراه داشت.
وی با اشاره به این مطلب که آخرین جلسه ستاد جرائم خاص با لحاظ دستور العمل ابلاغی شورای امنیت ملی برگزار شد گفت: تکالیف مرتبط با دستگاه های اجرایی و انتظامی از سوی معاونت پیشگیری دادستانی مرکز استان خصوصا از حیث پیش بینی تمهیدات و اقداماتی در زمینه پیشگیری از وقوع جرم به ارگان های ذیربط ابلاغ شده است.
آزادی ۳۵۱ زندانی جرائم غیرعمد در استان سمنان با همکاری ستاد دیه
مدیرکل زندان های استان سمنان با اشاره به آزادی ۳۵۱ زندانی جرائم غیرعمد در این استان اظهارداشت: ۱۰۷ نفر از این زندانیان با همکاری ستاد دیه استان با اعتبار بالغ بر ۷۰ میلیارد ریال آزاد شده اند.
عباسعلی عرب از وجود ۱۱۰ زندانی جرائم غیرعمد نیازمند دریافت کمک در زندان های استان خبر داد و گفت: جرم بیشتر این زندانیان، صدور چک بلامحل و مهریه است.
به گفته وی علاوه بر این در یک سال گذشته، ۳۱۳ زندانی از طریق آزادی مشروط به کانون گرم خانواده های خود بازگشته اند.
زندانیان سمنانی ۶ درصد کمتر به زندان برمیگردند
مدیرکل زندان های استان سمنان با اشاره به فعالیت های موثر این اداره کل در خصوص ایجاد اشتغال برای زندانیان آزاد شده، گفت: زندانیان سمنانی شش درصد کمتر به زندان برمیگردند.
عرب تعداد زندانیان زندان های این استان را دو هزار و ۴۴۸ نفر ذکرکرد و گفت: شمار زندانیان این استان در یک سال اخیر دو درصد افزایش داشته است.
وی به ترتیب مواد مخدر، سرقت و جرائم غیر عمد را بیشترین جرائم زندانیان برشمرد و گفت: بازگشت مجدد زندانیان سمنانی به زندان ۱۲.۵ درصد است و این در حالی است که میانگین این شاخص در کشور، ۱۸ درصد است.
۱۳۰۰ مددجوی زندانهای استان سمنان تحت پوشش آموزشهای فنی و حرفهای
به گفته مدیر کل زندان های استان سمنان طی یک سال گذشته برای ۷۰۲ نفر از زندانیان آزاد شده از ندامتگاه های استان سمنان، شغل ایجاد شده است و در این راستا تفاهمنامه همکاری آموزشی سال ۹۴ فیمابین اداره کل زندانهای استان سمنان و اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان سمنان به امضاء رسید.
عرب افزود: بر اساس این تفاهمنامه تعداد یک هزار و ۳۴۰ نفر از مددجویان زندانهای تابعه استان در طول سالجاری تحت پوشش آموزشهای فنی و حرفهای قرار خواهند گرفت.
وی خاطرنشان کرد: آموزش در زندانها با توجه به نقش سازندهای که در توانمندسازی و تامین معاش مددجویان و تاثیرات مثبت روحی و روانی و تربیتی آنان ایفا خواهد کرد، مورد توجه هر دو سازمان است.
مدیرکل زندان های استان سمنان با بیان اینکه سال گذشته نیز یک هزار و ۸۲۰ نفر از مددجویان این استان تحت آموزشهای فنی حرفهای قرار گرفتند ادامه داد: این تعداد بیش از شش درصد از تعداد تعیین شده در تفاهمنامه منعقده در سال ۹۳ بوده است.
۲۸۰ نفر در حوادث رانندگی استان سمنان کشته شدهاند
مدیرکل پزشکی قانونی سمنان نیز در این نشست از کاهش تلفات حوادث رانندگی در استان خبر داد و گفت: طی سال گذشته، ۲۸۰ نفر در حوادث رانندگی استان کشته شدهاند که این تعداد نسبت به سال قبل از آن ۱۵.۶ درصد کاهش یافته است.
ابراهیم شاطری از افزایش ۸۱ درصدی جان باختگان حوادث رانندگی طی دو ماه فروردین و اردیبهشت سالجاری در این استان خبر داد و گفت: در این مدت ۵۶ نفر در حوادث رانندگی جان باختند.
وی افزود: در دو ماه نخست سالجاری تعداد ۵۶ نفر در حوادث رانندگی در این استان جان باختند که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۳ که تعداد تلفات حوادث رانندگی ۳۱ نفر بود، افزایش۸۱ درصدی دارد.
شاهرود بیشترین آمار تلفات حوادث جاده ای در استان سمنان را داشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان تصریح کرد: در حوادث رانندگی دو ماه ابتدایی امسال در استان سمنان ۳۸ مرد و ۱۸ زن فوت کردند.
شاطری ادامه داد: بیشترین جان باختگان حوادث رانندگی به تعداد ۴۶ نفر در جاده های برون شهری و تعداد ۱۰ نفر در مسیرهای درون شهری در حوادث رانندگی فوت کردند و مهم ترین علت مرگ در حوادث رانندگی در دو ماه ابتدایی سالجاری در استان ضربه به سر بوده است.
وی با بیان اینکه شهرستان شاهرود در دو ماه ابتدایی سال ۹۴ بیشترین آمار تلفات حوادث جاده ای را داشته است، یادآور شد: از کل فوتی های حوادث رانندگی در این مدت ۳۴ نفر در حوادث رانندگی در ماه فروردین و ۲۲ نفر در حوادث رانندگی ماه اردیبهشت ماه سالجاری جان باختند.
واژگونی خودرو بیشترین سانحه رانندگی منجر به فوت در استان سمنان
مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان با بیان اینکه واژگونی خودرو مهمترین و بیشترین سانحه رانندگی منجر به فوت در جادههای استان سمنان و حدود ۶۰ درصد از سوانح در این بین را تشکیل می دهد ادامه داد: ناتوانی راننده در کنترل وسیله نقلیه به علت خواب آلودگی و خستگی علت اصلی آن است.
شاطری با اشاره به اینکه پارسال ۲۶ نفر در حوادث ناشی از كار جان خود را از دست داده اند این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۹۲ كه آمار تلفات ۱۵ نفر بود، ۷۳ درصد افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: از كل تلفات حوادث كار در سال ۹۳ همگی مرد بودند، این در حالی است كه در مدت مشابه سال قبل(۹۲)، چهارده مرد و یک زن در حوادث كار جان خود را از دست دادند.
سقوط از بلندی بیشترین علت مرگ در حوادث كار در استان سمنان
مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان با اشاره به اینکه در حوادث كار سال گذشته، ۳۷۳ مصدوم حوادث كار به ادارات پزشكی قانونی استان سمنان مراجعه كرده اند ادامه داد: در مقایسه سال قبل از آن كه ۳۵۴ مصدوم بودند ۵.۳ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: مطابق آمارهای موجود در حوادث كار سال گذشته استان سمنان سقوط از بلندی با ۳۸ درصد بیشترین علت مرگ در حوادث كار را به خود اختصاص می دهد.
به گفته شاطری در حوادث كار سال گذشته بیشترین آمار تلفات مربوط به شهرستان سمنان و شاهرود با ۱۰ مورد فوتی و در مدت مشابه سال قبل از آن(۹۲)، شهرستان های سمنان و شاهرود هركدام با هفت مورد فوتی بالاترین آمار را داشته اند.
نظر شما