به گزارش خبرنگار مهر، رضا رحیمی ظهر امروز دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت روز صنعت و معدن برگزار شد با اشاره به اینکه هم اکنون در بسیاری از موارد به خودکفایی رسیده ایم از رشد صادرات کشور و پیشی گرفتن آن نسبت به واردات خبر داد.
وی تصریح کرد: خوشبختانه در سطح کلان کشور امسال صادرات از واردات پیشی گرفت و استان کرمانشاه هم در این زمینه نقش خوبی را ایفا کرده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن، تجارت استان کرمانشاه، کرمانشاه را یکی از پتانسیل های اثر گذار در صادرات به کشور عراق عنوان کرد.
۹۳۰ پروانه صنعتی در کرمانشاه صادر شده است
وی کل واحدهای صنعتی دارای پروانه را ۹۳۰ واحد اعلام کرد که بیش از سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری برای آنها صورت گرفته که از این میزان بیش از ۵۰ درصد سرمایه گذاری ها در واحدهای بزرگی چون پتروشیمی، سیمان و... است.
رحیمی اشتغال ایجاد شده در این واحدها را طبق پروانه های بهره برداری ۲۸ هزار و ۹۰۰ نفر عنوان کرد و گفت: این عدد اشتغال برای صنعت استان عدد مناسبی نیست و امیدواریم امسال بتوانیم با قانون و صندوق توسعه ملی بتوانیم بخش عمده ای از سرمایه های موجود را جذب کرده و این عدد اشتغال به ۹ هزار نفر برسد. که در این صورت انقلابی در زمینه اشتغال رخ خواهد داد.
وی اشاره ای به جایگاه استان از نظر صنایع و سرمایه گذاری در این بخش داشت و گفت: هم اکنون از نظر تعداد واحدهای صنعتی هماکنون در جایگاه ۲۴ کشور، از نظر میزان سرمایه گذاری جایگاه ۱۸ کشور، از نظر اشتغال ثبت شده در پروانه بهره برداری نیز جایگاه ۱۸ کشور را داریم.
رئیس سازمان صنعت، معدن، تجارت استان کرمانشاه از صدور یک هزار و ۶۵۴ فقره جواز تاسیس واحد صنعتی از ابتدای فعالیت سازمان تاکنون خبر داد و گفت: سرمایه گذاری پیش بینی شده برای این واحدها ۱۵ هزار و ۱۷۶ میلیارد تومان و اشتغال پیش بینی شده نیز ۵۳ هزار نفر است.
بهره برداری از ۱۷۱ واحد صنعتی در سال ۹۵
وی افزود: از این تعداد ۱۷۱ طرح از پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد برخوردار بوده و و ۲۶۱ میلیارد تومان سرمایه گذاری و ۳۷۰۰ نفر اشتغالزایی نیز برای این تعداد پیش بینی شده است و انتظار می رود اواسط سال ۹۵ به بهره برداری برسند.
رحیمی از صدور ۸۰ پروانه بهره برداری صنعتی در سال ۹۳ خبرداد و میزان سرمایه گذاری آن را ۲۳۶ میلیارد تومان با اشتغالزایی ۱۸۵۰ نفر عنوان کرد. در واقع ۱۸۵۰ نفر در سال ۹۳ و در بخش صنعت دارای اشتغال شده اند.
وی از صدور ۳۱۷ جواز تاسیس در سال ۹۳ خبرداد و گفت: برای این تعداد نیز پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری و ۹ هزار نفر شغل پیش بینی شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن، تجارت استان کرمانشاه، به تلاش این سازمان برای تبدیل شدن به یکی از قطب های صنعتی کشور اشاره کرد و گفت: در سال گذشته استان کرمانشاه به لحاظ جذب سرمایه و تعداد صدور جواز تاسیس واحد صنعتی از بین ۳۰ استان و ۱۰ منطقه آزاد جزو پنج استان برتر شناخته شد.
وی فعال کردن واحدهای راکد صنعتی را از اهداف و اولویت های این سازمان برشمرد و گفت: در این زمینه استان کرمانشاه جزو استان های پیشرو است.
فعال کردن بیش از ۴۱ واحد صنعتی در استان
رحیمی از فعال کردن بیش از ۴۱ واحد صنعتی خبرداد که از یک تا ۱۰ سال غیرفعال یا نیمه فعال شده بودند و میزان سرمایه گذاری در این واحدها را ۱۲۷ میلیارد تومان اعلام کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن، تجارت استان کرمانشاه، عدد اشتغال ایجاد شده در این واحدها را دو هزار نفر عنوان کرد.
وی تصریح کرد: در سال ۹۳ بیش از ۲۵۰ واحد صنعتی راکد در استان وجود داشت که بیش از ۴۰ واحد آن تا فعال شده و فعال کردن مابقی واحدهای راکد و نیمه فعال نیز در برنامه امسال سازمان وجود دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن، تجارت استان کرمانشاه، از تلاش سازمان برای رساندن تعداد واحدهای صنعتی استان به هزار واحد خبر داد.
وی به رشد صادرات استان اشاره کرد و از صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری انواع تولیدات و خدمات استان از طریق مرزهای خود استان و سایر مرزها خبرداد و گفت: پیش از این تصور یک میلیارد صادرات را هم نمی کردیم اما هم اکنون امیدواریم در سال ۹۴ به این میزان برسیم.
رحیمی، به ایجاد حلقه های سازمان ارتباطی بین صنعت و دانشگاه تاکید کرد و آن را از دیگر اولویت های سازمان برشمرد.
وی از افتتاح ۱۷ واحد صنعتی در استان و طی هفته صنعت خبرداد و گفت: در این واحدها ۱۰ و نیم میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته و ۲۸۰ نفر اشتغالزایی نیز به دنبال دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن، تجارت استان کرمانشاه از برتری صنایع کابل باختر کرمانشاه به عنوان واحد نمونه کشوری جزو ۱۶ واحد برتر ملی خبرداد و گفت: چند سال گذشته واحد نمونه کشوری نداشتیم و این اتفاق، اتفاق خوشایندی برای استان است.
تجلیل از ۱۱ واحد صنعتی و معدنی استان
وی از تجلیل از ۱۱ واحد صنعتی و معدنی استان نیز طی هفته صنعت و معدن خبر داد.
رحیمی اشاره ای نیز به وضعیت معادن استان داشت و گفت: علی رغم وجود پتانسیل های خوب این حوزه در هر سه بخش اکتشاف، استخراج و فرآوری با مشکل مواجه هستیم.
وی از اقدامات مناسب در جه فرآوری قیر طبیعی خبرداد و گفت: عملیات اجرایی واحد فروسیلیس در کرمانشاه شروع شده و کرمانشاه دومین یا سومین استان کشور است که به این واحد مجهز میشود و واحد فرومنگنز نیز امسال به بهرهبرداری می رسد.
رحیمی از وجود ۲۶۱ فقره پروانه بهره برداری حوزه معدن خبرداد و گفت: دو هزار و ۸۰۰ نفر اشتغالزایی نیز در این بخش وجود دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن، تجارت استان کرمانشاه از صدور ۱۴ پروانه بهره برداری با ۱۴۸ نفر اشتغالزایی در سال ۹۳ خبرداد و گفت: علاوه بر این ۱۰ گواهی کشف و ۲۶ پروانه اکتشاف نیز صادر شده است.
وی از برگزاری سه مزایده بخش معدن طی سال قبل خبرداد و گفت: تنها در یکی از مزایده ها ۲۵ معدن به فروش رفته و ارزشی معادل ۲۰ میلیارد تومان نصیب ما شد.
رحیمی افزود: در سال ۹۴ از عواید دولتی بخش معدن که به استان داده میشود برای یکی از معادن درودفرامان و چند معدن دیگر راه دسترسی ایجاد می شود.
وی از همکاری سازمان زمین شناسی و ایمیدرو برای بخش اکتشاف معادن استان خبر داد و گفت: این اقدام از گیلانغرب آغاز شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن، تجارت استان کرمانشاه در پایان از کاهش عوارض دولتی قیر طبیعی خبر داد.
نظر شما