۳۰ دی ۱۳۸۴، ۱۴:۳۰

/ تكرار گزارش كامل/ افتتاح رسمي جشنواره 24 فيلم فجر در تالار وزارت كشور

سال نو سينماي ايران تحويل شد

سال نو سينماي ايران تحويل شد

مراسم افتتاحيه بيست و چهارمين جشنواره بين‌المللي فجر پنج شنبه شب با حضور وزير ارشاد، شهردار تهران، معاون سينمايي، دبير جشنواره و هنرمندان و علاقمندان سينما در تالار وزارت كشور برگزار و در آن از خسرو سينايي، گلاب آدينه و مجيد انتظامي تقدير شد.

به گزارش خبرنگار سينمايي "مهر"، در آغاز بيست و چهارمين سال از سينماي نوين ايران،‌ امسال افتتاحيه جشنواره فيلم فجر با عيد بزرگ و سعيد غدير خم مصادف شد و اين مي‌تواند آغازي دوباره براي سينماي ايران باشد. سالن وزارت كشور مملو از جمعيت بود. در ابتداي مراسم افتتاحيه پس از پخش سرود ملي و تلاوت آياتي از قرآن، يك گروه از هنرمندان در حالي كه لباس‌هاي قرمز به تن و آينه، قرآن، سبزه و ... در دست داشتند، هفت سين سينما را گرد هم آوردند.



بعد از نمايش اين گروه كه شامل رقص سنتي با چوب هم بود، آنونسي از حرف‌هاي هنرمندان و مديران درباره سينما پخش شد. عزت‌اله انتظامي، جمشيد مشايخي، عليرضا رضاداد، دبير جشنواره، جمال شورجه، محمدرضا جعفري جلوه، معاون سينمايي وزير ارشاد، محمدرضا شرف‌الدين، رسول صدر عاملي، احمد ميرعلايي تهيه‌كننده، عليرضا شجاع‌نوري، عليرضا سجادپور، ضياء‌الدين دري، مرتضي شايسته، مسعود كيميايي، محمدرضا اسلاملو، ايرج تقي‌پور، علي معلم، رضا كيانيان و حسين صفار هرندي كساني بودند كه در اين آنونس كوتاه درباره سينماي ايران سخن گفتند.

بعد از پخش آنونس صحبت‌هاي هنرمندان، دبير جشنواره روي سن دعوت شد و در سخناني با تبريك حلول سال جديد سينما به دوستداران سنيما گفت: "جشنواره امسال با عيد غدير شيعيان مصادف شده و اين از اتفاقات خوب سينماي ماست. البته به دليل ايام محرم جشنواره امسال زودتر برگزار شد تا هم غدير و هم عاشورا را پاس داريم. همچنين هيات انتخاب ثمره سينماي ايران را براي اين جشنواره انتخاب كردند. امسال فيلمسازان باسابقه و جوانان فيلمساز در كنار هم هستند و ما در اين جشنواره شاهد تلاش اين گروهها هستيم و ثمره تلاش اين عزيزان را به مردم تقديم مي‌كنيم."

رضاداد با اشاره به اينكه استقبال خوب سينماگران در بخش آسيايي حكايت از آن دارد كه فعاليت سينماي ايران دلبستگان خاص خودش را پيدا كرده، گفت: "همچنين بخش معناگرا هم نشان مي‌دهد كه سينما قدرت دسترسي به حقيقت و دين را دارد. بنابراين دشواري‌ها نبايد مانع از آن شود كه عوامل سينماي ايران اميد خود را از دست بدهند. جامعه سينماي ايران چشم به افق‌هاي دوردست دارد و اميدوارم روزهاي خوشي را پيش رو داشته باشد. زنگ سينما از فردا براي دوستداران سينما به صدا در مي‌آيد." در ادامه مراسم تني چند از هنرمندان به مناسبت عيد غدير برنامه نمايشي اجرا كردند.

محمدباقر قاليباف هم در ادامه به دعوت مجري براي تجليل از مديران سينما سپيدرود رشت روي صحنه رفت و در سخنان كوتاهي گفت: "مجموعه شهرداري دو حركت خوب انجام داده است. ما سعي كرديم به بخش خصوصي جهت راه‌اندازي سالن‌هاي سينما توجه كنيم، حتي مصوبه‌اي در اين زمينه گذاشته شد كه بخش خصوصي در كنار سالن‌هاي سينما امكانات تجاري هم داشته باشد. اين  مساله باعث بالا رفتن انگيزه بخش خصوصي مي‌شود. همچنين با سازمان تبليغات اسلامي جهت راه‌اندازي مجدد سينما آزادي صحبت كرديم كه در آينده نزديك اين سينما احداث شود."

به گزارش خبرنگار "مهر"، در ادامه مراسم با نشان دادن فيلمي از خسرو سينايي از او تقدير شد. گيزلا وارگا سينايي در بخش ابتدايي تجليل از همسرش گفت: "من در كنار خسرو سينايي، 40 سال با هنر زندگي كردم و 41 سال پيش در يك كنسرت كه در وين برگزار شده بود، شاهد بودم كه جواني ايراني به زيبايي آكاردئون مي‌زند. من به همراه خسرو نزديك به چهل سال سوار بر قاليچه جادويي هنر بوديم و اميدوارم تا آخر عمر ادامه دهيم."

خسرو سينايي هم در بخش تجليل از خودش اشاره كرد: "سينما باعث شد من به شعر و موسيقي خيانت كنم. سينما پديده‌اي است كه انسان را به اوج مي‌برد. اگر عاشق اين پديده هستيم هرگز نبايد نااميد شويم و از زمين خوردن‌ها بترسيم. بايد تا آفتاب هست، اميد داشته باشيم."

بعد از صحبت‌هاي سينايي، آنونسي از هنرمنداني چون ابراهيم حاتمي‌كيا، كيانوش عياري، عليرضا داوودنژِاد، فريدون جيراني، جمال شورجه، مسعود كيميايي، محمدعلي نجفي، رسول صدر عاملي، سيروس الوند، رسول ملاقلي‌‌پور، فريدون حسن‌پور و محسن اميريوسفي پخش شد كه هر كدام از آنها آرزوهايي سينمايي خود را در سال جديد سينمايي بيان كردند.

گلاب آدينه، بازيگر مطرح فيلم‌هايي چون "روسري آبي"، "زير پوست شهر" و "مهمان مامان" هم بعد از پخش آنونسي كوتاه از فيلم‌هايي كه در آنها بازي كرده بود، در كنار همسرش مهدي هاشمي قرار گرفت و گفت: "در طول اين سال‌ها اگر پيشرفتي در كارم حاصل شد، مديون پروردگارم هستم كه عيوب كارهايم را پوشاند و نام نيك برايم گذاشت كه البته من شايسته نبودم. همچنين از مهدي هاشمي، همسرم و اساتيدم قدرداني مي‌كنم."

به گزارش "مهر"، بعد از خاطره‌اي كه هاشمي از نحوه آشنايي با همسرش تعريف كرد، آنونسي از هنرمندي مجيد انتظامي در آهنگسازي براي فيلم‌هايي چون "بوي پيراهن يوسف" و "از كرخه تا راين" پخش شد و انتظامي پدر كه براي بخش تجليل از مجبد روي صحنه آمده بود گفت: "من در دوره كودكي علاقه زيادي به موسيقي داشتم، ولي پدرم كه نظامي بود به موسيقي علاقه‌اي نداشت و من را هميشه از اين كار منع مي‌كرد، حتي به خاطر دارم كه وقتي ديد من يواشكي سنتور مي‌زنم به من تذكر داد كه ديگر سنتور را نبيند. با توجه به اين كه خودم علاقه زيادي به موسيقي داشتم، به همين دليل فرزندانم را به اين سو راهنمايي كردم. در واقع دوست داشتم فرزندانم بيشتر به سوي موسيقي كلاسيك بروند."

مجيد انتظامي هم گفت: "50 سال پيش در كمد ساز مي‌زدم و هرگز نمي‌دانستم كه روزي نواي اين ساز از داخل كمد بيرون مي‌آيد و با مردم ارتباط عاطفي برقرار مي‌كند. سرلوحه خانواده ما هنر بود. به همين دليل من به سوي هنر حركت كردم."

در ادامه مراسم آنونس معرفي هيات‌هاي انتخاب پخش شد و محمدرضا جعفري جلوه، معاون سينمايي وزير ارشاد در بخش پاياني مراسم روي صحنه آمد و گفت: "سراسر ايام دهه فجر يادآور حماسه است و سرود ملي يادآور زمستاني است كه بهار شد و تاريخ ما سرشار از فرهنگ و ادبياتي است كه ديرپاي اين تاك ريشه در خاك دارد. ما در فرهنگمان بايد به هويت و واقعيت برسيم."

وي افزود: "ما در سينما بايد به هويت، واقعيت و اميد برسيم و با اين سه ابزار به صلح و آرامش برسيم. نگاه مديريت سينمايي در حال حاضر به هنر و صنعت بودن اين پديده است و رونق اين هنر در اخلاق است. سينماي ملي هميشه بايد زنده باشد."

در پايان مراسم هم فيلم "شهرآشوب" به كارگرداني يدالله صمدي به عنوان فيلم افتتاحيه روي پرده سالن بزرگ وزارت كشور رفت.

کد خبر 279909

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha