به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، تحقيقات پايه نشان مي دهد كه كادميوم سمي است و به دليل نيمه عمر طولاني كه دارد در بدن افراد براي مدت زيادي و حتي تمام عمر جمع مي شود.
بيشترين محل رسوب اين عنصر در كليه است. زماني كه شخص در معرض غذا، آب، هواي آلوده و حتي دود سيگار قرار مي گيرد در واقع در حال مسموم شدن تدريجي با اين فلز است.
اين فلز به فراواني در مناطق نزديك كارخانه استخراج فلزات غير از آهن مانند روي يافت مي شود.
در اين مطالعه بالغ بر هزار شركت كننده مورد تحقيق و آزمايش قرارگرفتند. محققان دريافتند هرچه زمان مواجهه با كادميوم بيشتر باشد خطر ابتلا به انواع سرطان به ويژه سرطان ريه بيشتر است.
دانشمندان با مقايسه ساكنان مناطق آلوده به آلاينده هاي حاصل از استخراج فلزات غير آهني با جمعيت نواحي پاك از اين عنصر دريافتند كه كادميوم يكي از خطر ناك ترين آلاينده هاي محيطي است كه حتما بايد ميزان آن در محيط زيست اندازه گيري شود.
از طريق اندازه گيري ميزان شاخص زيستي اين ماده در ادرار مي توان زمان و ميزان مواجهه با اين ماده را اندازه گيري كرد. با افزايش اين شاخص در ادرار شخص خطر ابتلاي وي به سرطان افزايش مي يابد.
اين مطالعه در نشريه lancet oncology به چاپ رسيده است.
دانشمندان به تازگي دريافتند كه فلز كادميوم خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد. كادميوم يكي از فراوان ترين آلاينده هاي محيطي است كه اثر تجمعي در بدن دارد و متابوليت هاي آن از طريق ادرار دفع مي شوند.
کد خبر 281125
نظر شما