به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، افروغ كه در حاشيه جلسه علني امروز با خبرنگاران گفت و گو مي كرد، گفت: پرسش كلي ما درباره لايحه بودجه اين است كه تا چه اندازه با شعار عدالت، تمركز زدايي و محروميت زدايي سازگار است.
وي افزود: بايد مشخص شود بودجه سال آينده تا چه اندازه اشتغال زا است و آيا در آن اتكا به درآمدهاي نفتي بيشتر شده يا نه و تا چه حد به آمايش سرزمين كمك خواهد كرد؟
نماينده تهران ادامه داد: در مورد بخش فرهنگ نيز سوال اساسي داريم كه بر پايه چه موازيني بودجه برخي دستگاه ها رشد كرده و بودجه بخشي ديگر از دستگاه هاي فرهنگي رشد نداشته است.
افروغ با بيان اين كه براي ما بحث هاي جدي تر مطرح است، در عين حال خاطر نشان كرد: ما اعداد و ارقام نمي خو اهيم، بلكه تحليل مي خواهيم و كميسيون ها نيز در اين زمينه برخود فعالي با بودجه دارند، اما ظاهرا بسياري از افراد از ارايه تحليل خود منع شده اند.
وي ادامه داد: ما صرفا نمي خواهيم از بابت افزايش بودجه خود خوشحال و كار را تمام شده فرض كنيم، بلكه بايد بر اساس عملكرد دستگاه ها، بودجه ها نيز به صورت منطقي افزايش يابد.
اين نماينده تاكيد كرد: ما امسال مي خواهيم بر اساس منطق واحد و سياست روشن به ارزيابي بودجه بپردازيم و نگاه فرابخشي واحدي داشته باشيم، نه اين كه صرفا دغدغه كميسيون ها و دستگاه هاي زير مجموعه خود را مد نظر قرار دهيم.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس افزود: علايمي دال بر برخوردي فعال با بودجه از سوي مجلس مشاهده مي شود و ما آن را به فال نيك مي گيريم.
وي ابراز اميدواري كرد امسال شاهد برخورد ريشه اي خلاق و فعال از سوي مجلس باشيم و مسئولان برنامه ريزي كشور نيز موظف به پاسخ باشند.
افروغ با اشاره به شايعاتي مبني بر اين كه دولت در تنظيم بودجه حضور فعال نداشته و بودجه تفويض سازمان مديريت و برنامه ريزي است اظهار داشت: اين مسايل را در حد شايعات تلقي مي كنيم و اميدواريم با برخورد فعال و پرسش گري از بسياري از سوالات و ابهامات برطرف شود.
نماينده تهران همچنين با اشاره به نشست نمايندگان با مسئولان سازمان مديريت و برنامه ريزي و برخي نمايندگان اقتصاد دان مجلس گفت: اگرچه شفاف سازي صورت گرفت، اما اكثر سوالات ما بي پاسخ مانده است.
وي افزود: همكاراني كه سالها در مجلس هستند نيز، از يك مساله ديگر ناراحت هستند و آن اتكا بودجه به درآمدهاي نفتي است كه امسال چشمگيرتر از گذشته است.
افروغ تصريح كرد: ظاهرا هر كس قدرت چانه زني بيشتري داشته باشد، بودجه اش نيز بيشتر است كه اين رويه اساسا قابل دفاع نيست .
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس با اشاره به اين كه كشور ما كشوري است كه بر اساس ارزش ها و آرمانها شكل گرفته، اظهار داشت: بر اين اساس بايد تفكر برنامه ريزي و استراتژيك بايد ريشه تنظيم بودجه باشد.
افروغ با تاكيد بر اين كه تنظيم بودجه بايد مطابق با استراتژي چشم انداز 20 ساله باشد، خاطر نشان كرد: ويژگي اين بودجه اين است كه عملياتي است، اما اين شرط لازم است و كافي نيست و بايد مشخص شود بر اساس چه معيارها، ارزشها و ارزيابي هايي عملياتي شده است.
وي با اشاره به جلسه امروز روساي كميسيون ها با نايب رئيس مجلس گفت: در اين نشست سوالات خود را مطرح كرديم كه مورد استقبال قرار گرفت و قرار شد با منطق روشن تري به بررسي بودجه بپردازيم.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس خاطر نشان كرد: ما به دنبال تحليل هستيم و به تحليل هم خواهيم رسيد منتها از جانب اقتصاد داناني كه اين خلع را ندارند و تحليل هاي خوب و مسلطي دارند.
افروغ گفت: برخي افراد تحليل دارند اما مسلط به ارقام نيستند و بالعكس اما برخي افراد هم اعداد و ارقام دارند و هم تحليل، اما از ارائه تحليل منع شده اند.
افروغ در قبال سوالات مكرر خبرنگاران مبني بر معرفي اين افراد و دليل ممنوعيت ارائه تحليل هايشان از پاسخ دادن خودداري كرد و گفت: فعلا به همين مقدار بسنده مي كنم.
وي افزود: ما به دنبال افرادي هستيم كه اعداد و ارقام بدانند و منعي براي ارائه تحليل نداشته باشند.
نظر شما