به گزارش خبرگزاری مهر، محمود حجتی در دیدار با سفیر هلند در ایران، بر سرعت گرفتن همکاریهای کشاورزی دو کشور تاکید کرد و اظهارداشت: هلند در بخش کشاورزی به خصوص کشتهای متراکم و گلخانهای برای تولید گلهای زینتی، سبزی و صیفی ظرفیتهای خوبی دارد و با توجه به این که ما طرح توسعه کشتهای متراکم را به دلیل محدویت منابع آبی در برنامههای خود داریم، در این زمینه دو کشور میتوانند همکاریهای شان را گسترش دهند.
وی افزود: ما برنامه راهبردی برای تولید محصولات کشاورزی تنظیم کرده ایم که براساس آن قصد داریم بخش عمدهای از تولید سبزی و صیفی که هم اکنون در فضای باز صورت میگیرد به گلخانهها منتقل شود.
وی از آمادگی ایران برای شروع همکاریهای علمی و آموزشی از جمله گل و گیاه و مبادله ژرم پلاسم با هلند خبر داد و خواستار سرمایه گذاریهای مشترک میان فعالان و تجار دو کشور در حوزه کشاورزی شد و گفت:ایران آماده حمایت از سرمایه گذاریهای مشترک میان فعالان و تجاری ایرانی و هلندی است.
حجتی به ظرفیتها و قابلیتهای ایران در زمینه تولید پسته، کشمش و سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد و افزود: صادرات این اقلام و سایر محصولات کشاورزی به هلند میتواند توسعه یابد.
وی کشت گیاهان دارویی را از دیگر ظرفیتهای کشاورزی کشورمان عنوان و تصریح کرد: دو کشور در مورد گیاهان دارویی میتوانند همکاری بیشتری داشته باشند، به خصوص که بخش عمدهای از این محصولات در کشور ما به صورت ارگانیک تولید می شود و این روزها، گیاهان دارویی با اقبال زیادی در دنیا مواجه شده است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که کشت گیاهان دارویی در ایران در حال توسعه است، افزود: کشور ما قابلیت های زیادی به لحاظ خواص دارویی، طعم ها، رنگ ها و اسانس این گیاهان دارد.
در این دیدار، همچنین یوهانس دوما سفیر هلند در تهران نیز بر اولویتبندی و ارزیابی زمینههای همکاری میان دو کشور تاکید کرد و گفت: در مرحله نخست میتوان این همکاری را در بخش آموزشی و علمی آغاز کرد.
وی افزود: هلند به لحاظ تولید و تجارت محصولات کشاورزی دارای قابلیتهای زیادی است و بعضی از تولیدکنندگان و تجار هلندی علاقهمند به فروش و حتی تولید محصولات کشاورزی در ایران هستند.
وی ادامه داد: در دیدارها و ارزیابی هایی که از گلخانههای ایران داشتیم میتوان گفت برای تولید گل آینده خوبی در ایران متصور هستیم و تکنولوژی های گلخانهای هلند میتواند در افزایش کیفیت گلها در ایران موثر باشد.
سفیر هلند از علاقه کشورش در تسریع همکاری با ایران در زمینههایی همچون علوم ژنتیکی، تبادل واریتههای بومی، ژرم پلاسم و شیلات خبر داد و خواستار انتقال تجربیات و دانش کهن ایران در حوزه کشاورزی از جمله ساخت قنات با هماهنگی سازمان فائو شد.
نظر شما