محمدرضا عاملی در گفتگو با مهر، اظهارکرد: در سه ماهه اول سال ۹۴، تعداد کل مراجعه کنندگان به مراکز انتقال خون استان ۶ هزار و ۲۱۵ نفر بوده اند.
وی با اشاره به اینکه ۹۶۵ اهدا کننده برای نخستین بار در این سه ماهه خون اهدا کردهاند، اظهار داشت: رشد خون گیری به نسبت مدت مشابه سال قبل، ۱۷.۵ درصد افزایش داشته است.
عاملی با بیان اینکه ۹۲.۸ درصد اهدا کنندگان آقا و ۷.۱ درصد خانم بودهاند، تصریح کرد: روند اهدای خون در بانوان رو به کاهش است لذا در این زمینه مساعدت بیشتری را می طلبیم.
عاملی در تشریح اهدای خون در ماه مبارک رمضان بیان داشت: از ابتدای ماه مبارک رمضان تاکنون ۴۴۵ مراجعه کننده داشته ایم که از این تعداد ۳۶۲ نفر با توجه به استاندارهای اهدای خون موفق به اهدا شدهاند.
وی در توضیح اهدای مستمر خون در سال، بیان داشت: آقایان اهدا کننده خون مستمر در فاصله زمانی یک سال، چهار بار و بانوان اهداکننده نیز در فاصله زمانی یک سال، سه بار می توانند خون اهدا کنند.
اهدای خون فقط به شب های احیا موکول نشود
مدیر پایگاه منطقهای انتقال خون خراسان جنوبی با تاکید براینکه نیاز به خون یک نیاز همیشگی است، بیان داشت: در طول ماه مبارک رمضان مراجعه کننده کم است چرا که بیشتر افراد تمایل دارند در شب های احیا اهداکننده خون باشند.
وی ادامه داد: در شب های احیا مراجعه افراد خیلی زیاد است و این درحالی است که در دیگر روزهای ماه مبارک رمضان با کمبود مراجعه مواجه هستیم.
عاملی تاکید کرد: اهداکنندگان اگر از مایعات بیشتری در حد فاصله افطار تا سحر مصرف کنند می توانند همانند ماه های قبل اهداکننده خون باشند بنابراین اهدای خون را فقط به شب های احیا موکول نکنند.
این مقام مسئول با اشاره به برنامه های پیش بینی شده در شب های احیا، تشریح کرد: در شب های نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم در محل پایگاه بیرجند و طبس از ساعت ۹ تا ۱۲ شب پذیزش اهدا کننده خواهیم داشت.
وی در خصوص مراکز خون گیری ثابت عنوان کرد: در خراسان جنوبی پنج مرکز خونگیری ثابت در شهرستانهای قاین، طبس، فردوس و دو مرکز در بیرجند فعال است.
طرح بازسازی تجهیزات در راستای افزایش سلامت خون
مدیرپایگاه منطقهای انتقال خون خراسان جنوبی با اشاره به راهکارهای افزایش سلامت خون بیان داشت: طرح های بازسازی تجهیزات انتقال خون و فرآورده ها، آموزش مداوم پرسنل در زمینه های فنی و برگزاری دوره های آموزشی با پایگاه ها ازجمله فعالیت های این سازمان در راستای افزایش کیفیت سلامت خون بوده است.
وی در ادامه افزود: حذف بعضی نقاط پرخطر که بیماری های عفونی در آن شیوع است ازدیگر برنامه هایی است که به منظور افزایش کیفیت خون اهدایی در حال اجرا است.
عامی بیان داشت: بیماران تالاسمی و هموفیلی ناگزیرند برای بهره مندی از یک زندگی نسبتا طبیعی برای تمامی عمر به شکل منظم خون یا فرآورده های خونی دریافت کنند.
وی در ادامه افزود: نیازبیماران تالاسمی در خراسان جنوبی به طور صد درصدی برآورده می شود و برای این بیماران نیز از کیسه های خاص استفاده می کنیم.
مدیرپایگاه منطقهای انتقال خون خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اهدای خون از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است، تصریح کرد: عدم وجود جایگزین مناسب برای خون، محدود بودن مدت زمان نگهداری خون و فرآورده های خونی و همیشگی بودن نیاز به خون سبب شده که اهدای خون از جایگاه ویژه ای برخوردار شود.
نظر شما