۱۱ تیر ۱۳۹۴، ۱۱:۲۵

در گفتگوی « هر شب یک مهمان با مهر» مطرح شد:

دریا زمین هلال احمر را بلعید/ مازندران پیشگام در خانه های هلال

دریا زمین هلال احمر را بلعید/ مازندران پیشگام در خانه های هلال

ساری - مدیرعامل هلال احمر مازندران با بیان اینکه سالها قبل زمینی برای ساخت شعب هلال احمر در محمودآباد تهیه شده بود، گفت: متاسفانه این زمین بر اثر پیشروی دریا زیر آب رفته است.

مهدی ولی پور در راستای اجرای طرح « هر شب یک مهمان با مهر» که در فضای مجازی برگزار شد، به سئوالات خبرنگاران مهر پاسخ گفت و با اشاره به اینکه در محمودآباد و چهار شهرستان تازه تاسیس دیگر حداقل طی سه سال گذشته شخصا با همه فرمانداران و مسئولان شهری ملاقات و پیگیری برای واگذاری زمین هلال احمر داشتم گفت: طبق ضوابط جمعیت باید زمین استاندارد و ساختمان موقت به مدت حداقل ۲ تا ۳ سال در اختیار هلال قرار گیرد تا مجوز فعالیت شعبه شهرستان اخذ شود.

وی بیان داشت: متاسفانه در شهرستان محمودآباد این اتفاق تاکنون علیرغم وعده ها محقق نشده و زمینی هم که اشاره می شود سالها قبل به علت پیشروی دریا زیر آب رفته است و علاوه بر این، دو قطعه زمین هم شناسایی کردیم که معارض دارد و در حال پیگیریست.

ولی پور گفت: در استان مازندران عوامل امدادی هلال احمر در تمام ایام سال و مناسبتها بصورت شبانه روزی در خدمت مردم عزیز استان و میهمانان گرامی هستند.

وی افزود: در تابستان علاوه بر ۳۳ پایگاه دایم، در محورهای اصلی و حادثه خیز ۱۶ پست موقت امدادی با پشتیبانی ۹ استان، ستاد هلال احمر در نقاط مجاز و ساماندهی شنا در سواحل، ۱۰ پست ایمنی و سلامت در مبادی ورودی شهرهای ساحلی مسقرند، حدود ۳۰۰ نیروی امدادی هم با ۵۰ آمبولانس و ۳۰ موتورسیکلت کار خدمت رسانی را به عهده دارند.

وی با عنوان اینکه، جمعیت هلال احمر از پنج حوزه ماموریتی امداد و نجات، جوانان، داوطلبان، آموزش، درمان و توانبخشی تشکیل شده که هر کدام برنامه جداگانه برای حضور در روستاها دارند گفت: در قالب خانه داوطلب، کانون جوانان، تیمهای امداد روستایی فعالیتها تداوم دارد.

راه اندازی خانه های هلال بصورت پایلوت در مازندران

مدیرعامل هلال احمر مازندران در خصوص راه اندازی خانه هلال شهری و روستایی یادآور شد: در مازندران با تجمیع این حوزه ها، طرح خانه های هلال را ارایه و بصورت پایلوت اجرایی کردیم.

مهدی ولی پور بیان داشت: با تفاهمنامه چهار جانبه با مدیریت بحران، پدافندغیر عامل و امور روستایی در فاز یک، راه اندازی خانه های هلال در مراکز دهستانها مدنظر استکه در حال حاضر طبق برنامه زمانبندی در حال صدور و ابلاغهای مسئولان و دبیران خانه ها هستیم.

مدیرعامل هلال احمر مازندران یادآور شد: انشالله کل مراکز دهستانها با یاری خداوند متعال تا دهه مبارک فجر پس از طی آموزشهای لازم راه اندازی می شوند و مانوری برای سنجش میزان آمادگی و نحوه آموزشها برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه قدمت سازمان جوانان هلال احمر به سال ۱۳۲۶ می رسد گفت: بحث جذب، آموزش، سازماندهی، آماده سازی جوانان عضو برای حضور در فعالیتهای اجتماعی،  امدادی، عام المنفعه و تصمیم گیریها از اهداف این سازمان است.

ولی پور ادامه داد: در استان حدود ۸۰۰ کانون دانشجویی، روستایی، آزاد، دانش آموزی و طلاب، جوانان هلال احمر در حال فعالیت هستند.

وی شمار اعضای هلال احمر را ۳۰ هزار نفر بیان کرد و با عنوان اینکه همه آنان فعال نیستند گفت: در تابستان طرح غنی سازی اوقات فراغت، اردوهای نشاط و پویایی، خدمت در پستهای ایمنی و سلامت، المپیادهای ورزشی و ... در حال برنامه ریزی است که با اختصاص بودجه مورد نیاز به مرحله اجرا می رسد.

نظارت واحد برای طرح های دریا لازم است

مدیرعامل هلال احمر مازندران در زمینه بحث نجات غریق با بیان اینکه این وظیفه هیئت نجات غریق است و هلال احمر پشتیبان است تصریح کرد: بنظرم تا مدیریت، نظارت واحد و اعتبار لازم اختصاص نیابد و فرهنگ سازی نشود آمار غریق کاهش محسوسی نخواهد یافت.

مهدی ولی پور در پاسخ به اینکه بحث حضور بانوان در فعالیتهای امدادی در قالب تیمهای توانا در حال اجراست و در استان ما هم در حال سازماندهی هستند گفت: حضور بانوان در پایگاه ها با مشکلاتی روبروست که در کل کشور اجرایی نشده است ولی در برنامه هایی مثل طرح های نوروزی یا حوادث مثل بحران برف غرب استان از وجود این عزیزان استفاده شد و خواهد شد.

وی درباره ارزیابی از وضعیت هلال احمر گفت: شکر خدا با هماهنگی خوبی که وجود دارد و امکاناتی که فراهم شد، جمعیت هلال احمر امروز در وضعیتی است که حوادث استانی را پاسخگوست ولی تجهیزات و امکانات ما هم مثل سایر دستگاهها در حد بضاعت استانی است.

وی تصریح کرد: کلا زیرساختهای حیاتی استان در بحث پاسخگویی به حوادث در حد مطلوبی نیست و باید تقویت شود، هرچند کمبود نیروی انسانی به لحاظ کمی نداریم اما بحث کیفیت مهم است و همه با این مشکل دست به گریبانند و با اجرای دوره های ضمن خدمت و... باید برطرف شود.

مدیرعامل هلال احمر مازندران یادآور شد: شعبی هم که کمبود نیرو دارند، طی سال جاری از طریق آزمون مشکلشان برطرف خواهد شد.

وی با اشاره به وجود داروخانه هلال در تنکابن گفت: هر دارویی در شعبه مرکزی ساری داریم در تنکابن هم وجود دارد و اگر گاهی کمبودی احساس شود بلافاصله جبران می شود.

مدیرعامل هلال احمر مازندران در پاسخ به اینکه آیا با توجه به مهم بودن جاده کندوان و اینکه اکثر اوقات جاده یک طرفه است و وجود جنگلهای زیاد و احتمال بروز هرگونه حادثه آیا پیش بینی برای اختصاص بالگرد به این منطقه شده است گفت: پایگاه ندا مثل بقیه پایگاههای جمعیت فعال است و لفظ درمانگاه با توجه به عدم صدور مجوز فعالیت درمانی برای آن از ابتدا اشتباه بود.

اطفای حریق کار هلال احمر نیست

وی با بیان اینکه اطفای حریق در جنگل وظیفه هلال احمر نیست گفت: ما به عنوان پشتیبان در نقاطی که احتمال گسترش آتش به نقاط مسکونی و تهدیدات جانی همراه باشد در خدمت دستگاههای مسئول هستیم.

مهدی ولی یادآور شد: همچنین بالگرد تحت اختیار امکان اطفای حریق ندارد بلکه امکان حمل بار و نیرو برای بالگردهای هلال تعریف شده است، ضمن اینکه دستگاههای مسئول این امر باید خود را تجهیز و آماده کنند و نباید انتظار داشت همه مشکلات استان را هلال احمر حل کند.

مهدی ولی پور با اشاره به تشکیل تیمی تحت عنوان خبرنگاران بحران افزود: خبرنگاران از طریق روابط عمومی استان می توانید پیگیری داشته باشند.

مدیرعامل هلال احمر مازندران به دیگر اقدامات هلال احمر اشاره کرد و گفت: در بحث توسعه کمی یک برنامه ۵ ساله تدوین شد و طبق آن پیش می رویم، در حال حاضر طی مدتی که خدمت استان هستم تعداد پایگاههای امداد ما از ۱۱ به ۳۳ پایگاه، انبارها از ۸ به ۱۳ و متراژ از ۴۲۰۰ متر به حدود ۷ هزار متر ارتقا یافت.

 وی با اشاره به اینکه ناوگان امدادی ما ۱۰۰ درصد نوسازی شد و افزایش پیدا کرد گفت: نیروهای امدادی آموزش دیده داوطلب ما از ۶۵۰ نفر به حدود ۳۰۰۰ نفر رسید و دو مرکز درمانی راه اندازی شد.

وی تصریح کرد: در بحث توسعه کیفی هم تجهیزات به روزرسانی شدند و آموزشهای پرسنلی و عمومی توسعه یافت و با همکاری سیمای مرکز طبرستان هم آموزشهای همگانی در مقاطع مختلف از طریق مسابقه بوردکا با زبان طنز و برنامه های کودک در دست اجراست.

وی با اشاره به فعالیت سامانه و خط ندای امداد ۱۱۲ در تمام استان گفت: همچنین کشیک شعب در سراسر استان فعال شد و مرکز علمی کاربردی از ۲ رشته کاردانی و ۲ رشته کارشناسی به ۷ رشته کاردانی، ۶ کارشناسی و یک کارشناسی ارشد ارتقا یافت.

به گزارش مهر، طرح هر شب یک مهمان با مهر به ابتکار دفتر نمایندگی خبرگزاری مهر در مازندران و در فضای مجازی در حال اجراست که در آن هر شب با دعوت از مدیران، فعالان اقتصادی و اجتماعی و غیره در زمینه مسائل مرتبط بحث و تبادل نظر می شود.

آشنایی با مجموعه های تحت مدیریتی مهمانان دعوت شده و معرفی قابلیت های رسانه ای از دیگر اهداف این طرح است.

کد خبر 2849671

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha