نشست مشترک پژوهشگاه علوم انسانی و سازمان سمت برگزار شد

نشست مشترک پژوهشگاه علوم انسانی و سازمان سمت برگزار شد

نشست مشترک سرپرست پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به همراه دبیر و تعدادی از اعضای شورای بررسی متون۹ تیرماه با سازمان سمت برگزار شد و طرفین به منظور تنظیم تفاهم نامه ای اعلام آمادگی کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در ابتدای این نشست، حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی، رئیس سازمان سمت ضمن اطلاعاتی درباره مجموعه تحت مدیریتش به تالیف ۱۹۰۰ عنوان کتاب در این مجموعه اشاره کرد و گفت: تاکنون موفق شده ایم نزدیک به ۱۸۰۰ کتاب درسی و ۱۰۰ کتاب مبنایی تالیف و به جامعه دانشگاهی عرضه کنیم.

در ادامه دکتر هاجری، معاون پژوهشی سمت به رسیدن تعداد کتب سمت به ۲۰۰۰ جلد تا پایان سال جاری اشاره کرد و گفت: ما آماده همکاری با پژوهشگاه علوم انسانی هستیم و تا کنون تجربه ۳۰۰ کار مشترک با سازمان های مختلف هم داشته ایم.

دکتر قبادی، سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره ای به شخصیت علمی و اخلاقی دکتر احمدی و شاخص دانستن سازمان سمت در بخش دانشگاهی به ارتباط فی مابین پژوهشگاه و سمت پرداخت و گفت: طبق برنامه توسعه پژوهشگاه که مطالبق با نظام نوآوری در علوم انسانی تنظیم شده است، لزوم همکاری پژوهشگاه با برخی سازمان ها همانند سمت دیده شده است. در این راستا، اساتید برجسته پژوهشگاه پشتوانه ای برای همکاری مشترک هستند.

سمت

دکتر حسینعلی قبادی زمینه همکاری را در زمینه ترجمه و تالیف کتاب مناسب دید و افزود: پژوهشگاه آماده همکاری مشترک در حوزه هایی هم چون روش شناسی، زبان های باستانی و ادبیات کلاسیک می باشد.

سرپرست پژوهشگاه با توضیحاتی درباره جایگاه شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی اظهار داشتند: یک زمینه همکاری دیگر، شبکه ۲هزار نفری از اساتید علوم انسانی در شورا است که در قالب عضو شورا و یا داروان شورا از دانشگاه های سراسر کشور و از رشته های مختلف دانشگاهی شامل می شوند که به دلیل تاکید رهبر معظم انقلاب به وارد شدن شورای بررسی متون در بخش تالیف، این شورا می تواند علاوه بر نقد در تالیف کتاب هم وارد همکاری مشترک با سمت شود.

وی تصریح کرد که ما آماده ایم در قالب یک تفاهم نامه، کار را عملیاتی کرده و همکاری های مشترک را شروع کنیم که لازم است سرعت عمل بخرج دهیم و از تشریفات پرهیز کنیم. دکتر قبادی از دکتر احمدی دعوت به عمل آورد که از پژوهشگاه علوم انسانی بازدیدی داشته باشند و با اعضای هیات علمی پژوهشگاه نیز بیشتر آشنا شود.

سمت

در ادامه دکترسید حسین حسینی دبیر شورای متون و کتب علوم انسانی به صورت فشرده به معرفی شورای بررسی متون و ماموریت و فعالیت های آن پرداخت و گفت: پژوهشگاه اکنون ۱۴ گروه فعال در اکثر رشته های مختلف علوم انسانی دارد و فقط در رشته جغرافیا گروهی تاسیس نشده است و علاوه بر اعضای ثابت در هر یک از گروه های ۱۴گانه با شبکه عظیمی از اعضای وابسته که در مجموع نزدیک به ۲۴۰۰ استاد از سراسر کشور را شامل می شود در ارتباط است.

دبیر شورای بررسی متون افزود: شبکه اجتماعی و علمی ایجاد شده در شورا به یک شبکه اجتماعی نقد و یک ظرفیت علمی تبدیل شده است که اساتید فرهیخته در این شبکه به یک نگاه نقادانه و بومی اسلامی دست یافته اند.

سید حسین حسینی اظهارداشت: شاید یکی از انتقادهایی که امروزه متوجه متن های تولیدی است اینکه دانشجو را به سمت نقد پیش نمی برد. نویسنده ممکن است استاد باشد اما نقاد نباشد که ما سعی می کنیم نگاه نقادانه پررنگ تر شود و چرخه نقد دانشگاهی کشور فعال شود که به این منظور در سایت شورا هم سامانه نقد نقد فعال شده است. وی افزود: تولید متن همراه با نگاه نقادانه یک زمینه بسیار خوبی را برای همکاری با سمت ایجاد می کند.

دبیر شورای بررسی متون با اشاره به نقد نظریه های مطرح جهانی توسط شورا و انتشار آن در نقد نظریه های جهانی، به خروجی های شورا پرداخت و گفت: فصلنامه پژوهشنامه انتقادی به منظور مقالات علمی پژوهشی نقد، کتاب نقدنامه گروه های تخصصی، نقد نظریه های جهانی مهمترین آثار شورا است و در کنار اینها خروجی های اداری همچون نامه به ناشر و مولف و برگزاری نشستها و همایشها و جلسات نقد هم در شورا صورت می پذیرد.

سمت

دکتر حسینی، چهار حوزه پیشنهادی را برای عملیاتی شدن همکاری های مشترک پیشنهاد داد: ۱- چاپ مشترک کتب۲- طرح  تدوین متن یعنی طرحهای پژوهشی با نگاه بومی ـ اسلامی ۳- انتقال اساتید و در اختیار گذاشتن شبکه اجتماعی اساتید علوم انسانی ۴-برگزاری نشست های مشترک طبق تفاهم نامه ای که به زودی تدوین می شود.

در ادامه دکتر فکری رئیس مرکز تحقیقات و توسعه سمت تصریح کرد: اراده جدی برای همکاری متقابل و بهره مندی از ظرفیت های یکدیگر دیده می شود که فرصت خوبی برای نزدیکی و اتحاد پژوهشگاه و سازمان سمت است و من فکر میکنم بین نهادهایی که با آنها ارتباط داریم، بیشترین نزدیکی بین این دو نهاد وجود دارد.

رئیس مرکز تحقیقات و توسعه سمت با اشاره به این موضوع که سمت با ۱۵۰۰ استاد از دانشگاه های کشور ارتباط دارد گفت: هدف ما استفاده از ظرفیت بیرونی اساتید در دانشگاه هاست. وی در ادامه به همکاری مشترک پرداخت و گفت: کتاب های مبنایی و نشستها با توجه به ماموریت های دو مرکز، زمینه های همکاری مشترک است البته بحث نیازسنجی رشته ها باید مدنظر قرار گیرد تا اینطور نباشد که کتابی نوشته شود ولی خواننده ای نداشته باشد.

با طرح شدن برخی پیش زمینه های همکاری دکتر احمد احمدی رئیس سازمان سمت به لزوم همکاری هرچه بیشتر این دو نهاد علمی در کشور اشاره کرد و گفت: ما پیشنهاد همکاری را به عنوان وظیفه و تکلیف می پذیریم و در خصوص  چاپ کتاب و سایر زمینه ها اعلام آمادگی می کنیم. وی با پرداختن به این موضوع که وظیفه ما نگهداری از فرهنگ کشور است گفت: امیدوارم پیوند خیلی عمیقی بین دو مرکز شکل بگیرد.

کد خبر 2849760

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha