با حضور هنرمندانی از کشورهای مختلف جهان؛

بخش بین‌الملل بیست و سومین نمایشگاه قرآن افتتاح شد

بخش بین‌الملل بیست و سومین نمایشگاه قرآن افتتاح شد

بخش بین‌الملل بیست و سومین نمایشگاه قرآن کریم ۱۰ تیرماه همزمان با شب میلاد امام حسن مجتبی(ع) با حضور هنرمندانی از کشورهای مختلف آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم افتتاحیه همچنین با حضور سیدمحمدحسین هاشمی، معاون رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، برزین ضرغامی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و دبیر بیست و سومین دوره نمایشگاه و مخاطبان نمایشگاه قرآن در باغ کتاب افتتاح شد.

سیدمحمدحسین هاشمی، معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان سخنران مراسم افتتاحیه گفت: امروز جهان اسلام با رویدادهای بسیار مهم و تاسف باری رو به رواست و چالش های جدی آنرا فرا گرفته است. گروه های تکفیری و سلفی با ریشه وهابیت در نقاط مختلف کشورهای اسلامی سر برآورده و با پشتیبانی مستقیم صهیونیستها و کشورهای قدرتمند، ضربات سهمگینی به جهان اسلام وارد کرده است.

وی افزود: این گروه ها یکپارچگی و وحدت جهان اسلام را نشانه گرفته باعث ایجاد تفرقه شده اند. باید اذعان کرد صهیونیستها موفق شدند خیزش بیداری اسلامی در بعضی کشورها را از اهداف اصلی خود دور کرده و هدفهای شوم خود را دنبال کنند. امروز فتنه ها در اوج و چالشها بسیار جدی است.

هاشمی در ادامه سخنانش اظهارداشت: ما در جمهوری اسلامی ایران بنا به توصیه پیامبر اکرم (ص) به قرآن پناه برده ایم و معتقدیم قرآن تنها راه نجات ما و امت اسلامی و راه رستگاری و فلاح است.

هاشمی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از ابتدای فجر انقلاب اسلامی به دنبال احیای مرجعیت قرآن بوده اظهار کرد: احیای مرجعیت قرآن راهبرد مهم جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین الملل است. امروز ما در عرصه بین الملل معتقدیم احیای مرجعیت قرآن و اهل بیت(ع) که مفسران قرآن هستند، تنها راه نجات امروز و فردای جهان اسلام است. ما در جمهوری اسلامی ایران با پشتیبانی و حمایت از مرجعیت قرآن به دنبال مقابله با بقیه طرح های دروغین هستیم.

 معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن هم در راستای احیای مرجعیت قرآنی قابل تعریف است گفت : «راهبرد ما، دیپلماسی قرآن است. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اعزام ده ها حافظ، قاری و استاد تواشیح در ماه مبارک رمضان به ۴۰ کشور جهان، فعالیت های قرآنی گوناگونی را دنبال می کند. این فعالیتها از برگزاری هفته های قرآنی و شبهای انس با قرآن گرفته تا تبیین مضامین قرآنی، با حضور قاریان و اساتید برجسته در حال انجام است. در کنار این فعالیت ها، برگزاری نمایشگاه قرآن هم نمودی از رویکرد قرآنی کشور است.

هاشمی اضافه کرد: افتتاح بخش بین الملل، سهم مشارکتی جهان اسلام در این نمایشگاه محسوب می شود و فعالیتی برای گسترش قرآن با کمک قرآن پژوهان اسلام است.

وی با اشاره به تلاش ها برای ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی گفت : «همزمان با حضور کشورهای اسلامی در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، ما از طریق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی معاهدات بسیار خوبی با جهان اسلام برقرار کرده ایم و این کار از طریق حضور در مسابقات قرآن کریم جهان اسلام و حضور جهان اسلام در مسابقات قرآن داخلی انجام می شود. همچنین هفته های قرآنی نیز با حضور چهره های برجسته قرآنی برگزار می شود و رایزنی های فرهنگی در این زمینه، همکاری با دیگر کشورها را در این زمینه به نمایش می گذارد.»

وی افزود: در این ارتباط، کشورهای اسلامی اولویت دارند و ما با بسیاری از آنها مروادات خوبی داریم، در حال حاضر ارتباط ما با ۴۰ کشور به طور دائم برقرار است. هر سال سعی می کنیم مهمانانی در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم حضور داشته باشند که پیش از این به نمایشگاه نیامده بودند، حضور شرکت کنندگان از کشورهای همجوار بسیار چشمگیر است.

هاشمی با اشاره به فضای مه آلود موجود در جهان اسلام و هجمه های موجود برای تخریب چهره کشورهای اسلامی اظهار کرد : «محوریت قرآن، محوریتی معصومانه است و موردتوجه همه مسلمانان است. بنابراین حضور در فعالیت های قرآنی برای خود شرکت کنندگان جهان اسلام قابل توجه است. نمایشگاه بین المللی قرآن رفته رفته به عنوان برندی در جهان اسلام شناخته شده و همه اذعان دارند در هیچ کجای جهان اسلام نمایشگاهی با چنین عظمت برگزار نمی شود.»

هاشمی ابراز امیدواری کرد بخش بین الملل بتواند گویای حضور جهان اسلام در رویداد بزرگ قرآنی کشور باشد.

در ادامه مراسم افتتاحیه بخش بین الملل بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن، هاشمی به همراه برزین ضرغامی، دبیر نمایشگاه قرآن با افتتاح بخش بین الملل به بازدید از آثار هنرمندان خارجی شرکت کننده در نمایشگاه قرآن پرداختند. در بخش بین الملل ۴۰ اثر از هنرمندان کشورهای عراق، سوریه، بوسنی، فرانسه، پاکستان، اندونزی، افغانستان و کویت به نمایش گذاشته شده است. حمزه فرهود از عراق، خلیل ضبه از سوریه، ملیحا تپاریچ، کنان شورکوویچ و الویرا بویاجیچ از بوسنی، نوریه گارسیا از فرانسه، سید کاظمی و جمشید قیصر از پاکستان، عطاءالله از اندونزی، نجیب الله انوری و علی بابا اورنگ از افغانستان و الرییس از کویت، هنرمندان مهمان بخش بین الملل هستند. داوود پیچی و نوریه پیچی  از ترکیه و دانشگر از نیوزیلند هم، مهمانان پژوهشی بخش بین الملل هستند.

کد خبر 2849781

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha