حسین اسرافیلی شاعر پیشکسوت در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به دیدار اخیر شاعران با رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار داشت: این دیدار همواره از دو منظر برای من حائز اهمیت بوده است. نخست اینکه نشان می دهد که شعر تا چه اندازه محل دغدغه برای ایشان است. امام راحل و رهبر معظم انقلاب هر دو در زمره شاعر بوده و هستند و شعر را محمل مناسبی برای بیان افکار میدانند. در نظر هر دوی این بزرگواران شعر بستر و محمل مناسبی است برای بیان افکار انسانی و میراث بزرگ فرهنگ و ثروت ملی است.
وی ادامه داد: اینکه رهبر انقلاب با وجود تمام دغدغه ها و مشکلات کاری خود یک شب را در سال برای دیدار با شاعران اختصاص میدهند به معنی این است که شعر به عنوان میراث بزرگ ایرانیان برای ایشان تا چه اندازه اهمیت دارد و ایشان تا چه اندازه به ادبیات به عنوان یک پدیده مهم جهانی توجه دارند. این زمانی بیشتر خودش را نشان میدهد که بدانیم ادبیات ما پایه انقلاب ما بوده و انقلاب ما نیز توجه خاصی به ادبیات دارد و در کنار آن هر دوی این مقولات توجهی ویژه به معنویات و قرآن کریم دارند.
اسرافیلی در ادامه در تشریح دومین وجه اهمیت این دیدار گفت: این دیدار به ما نشان می دهد که ساحت شعر تا چه اندازه پاک و منزه است که علمای بزرگی چون مرحوم کمپانی و میرزا حبیب اصفهانی تا امام راحل و رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام مانند آیت الله العظمی صافی گلپایگانی به آن عنایت دارند.
وی ادامه داد: این عنایت و توجه ویژه به شعر از برکات دیدار سالانه رهبری با شعرا است و به شاعر جوان ما این توجه را می دهد که باید دامان شعر را پاک و نجیب نگاه داشت و آن را با تفکرات دنیایی و عریان و تنانه آمیخته نکرد. شعر محل بروز توصیفات برهنه و عریان انسانی و اروتیک نیست بلکه بستری است برای رشد نگاه معنوی به جهان.
این شاعر در ادامه با قرائت بیتی با این شرح «کعبه یک سنگ نشانی است که ره گم نشود/ حاجی احرام دگر بند و ببین یار کجاست» تصریح کرد: این دیدار برای اهل ادب حکم همین سنگ نشان را دارد و ابزاری است تا به کم آن شاعر بتواند تفکرات عالی، تعهدات ایمانی و آرمان های دینی انسان را در قالب شعر به او یادآوری کند.
نگاه تیزبین مقام معظم رهبری نیز از دیگر موضوعاتی بود که توجه اسرافیلی را در این جلسه به خود جلب کرده است. وی در این زمینه نیز گفت: رهبر انقلاب با نگاهی تیزبین و گاهی نیز با مزاح مواردی را به شاعران یادآوری می کردند. ایشان موضوعاتی را متذکر می شدند که گاه در عمق شعر باید سراغ از آن گرفت که خود همنی مساله مبین نگاه کارشناسی و آسیب شناسانه ایشان به شعر است.
نظر شما