به گزارش خبرنگار مهر، کریم حبیبی انبوهی پنجشنبه شب به مناسبت سالروز تاسیس دهیاری ها در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان در استانداری گفت: ۱۴ شهریور ماه سالروز تصویب قانون دهیاری های خودکفا در مجلس شورای اسلامی است که با اطلاع رسانی مناسب توسط رسانه ها می توان این جایگاه را تقویت کرد.
وی تصریح کرد: امروز دهیاری ها با ۴۸ وظیفه در مسیر بردن روستا به سمت توسعه تلاش می کنند و دهیار به مثابه مدیر ارشد روستاست و مدیریت بحران را بر عهده دارد.
این مسئول بیان کرد: دهیاری ها با توجه به جمعیت و درآمد از درجه یک تا شش رده بندی شده اند و به عنوان یک نهاد غیر دولتی هستند که ۹۵ درصد منابع مالی آنها از محل ارزش افزوده تامین می شود که توزیع این اعتبارات تحول اساسی در روستاها ایجاد کرده است.
تشکیل ۵۲۹ دهیاری در استان قزوین
حبیبی انبوهی گفت: ۷۳ درصد جمعیت استان شهری و ۲۷ درصد روستایی است که از مجموع ۸۴۲ روستا تاکنون ۵۲۹ دهیاری در استان راه اندازی شده است.
وی اضافه کرد: در سال گذشته ۴۵ میلیارد تومان از محل ارزش افزوده به دهیاری های استان اختصاص داده شد که به طور میانگین برای هر دهیاری ۹۰ میلیون تومان تعلق گرفت که بخشی از طرح های توسعه و عمرانی را محقق کرد.
حبیبی انبوهی اظهارداشت: روستاهای بالای ۱۵۰۰ نفر جمعیت دارای دهیاری تمام وقت و کمتر از آن نیمه وقت هستند و شوراها ناظر بر فعالیت دهیاران هستند.
این مسئول گفت: در کنار اعتباراتی که برای دهیاری ها از محل ارزش افزوده پیش بینی شده حدود ۳۰ دستگاه نیز متولی امور روستایی هستند که در بخش های مختلف خدمات زیربنایی ارائه می کنند.
توسعه فضای کالبدی در روستا وظیفه دهیاری ها
حبیبی انبوهی یکی دیگر از وظایف دهیاری ها را توسعه فضای کالبدی در روستا دانست و گفت: ۲۵ شرکت تعاونی دهیاری ها تاسیس شده و پروژه هایی که پیمانکاران اجرا می کنند را در دست گرفته و با هزینه کمتری عملیاتی کرده اند که این کارها به رونق اقتصادی روستا کمک می کند.
یک میلیون مترمربع فضای روستای در استان آسفالت می شود
حبیبی انبوهی گفت: در راستای ارائه خدمات زیربنایی عملیات روکش آسفالت یک میلیون مترمربع از فضای داخل روستایی در دست اجراست و روستاهایی که از قیر یارانه ای استفاده می کنند در این طرح قرار دارند.
وی آموزش دهیاران را از دیگر برنامه های دفتر امور روستایی استان دانست و گفت:در سال گذشته ۳۸ هزار و ۸۰۰ نفر ساعت دوره آموزشی برای دهیاران در موضوعاتی چون پسماند روستا، بهداشت محیط، مدیریت بحران، پدافند غیرعامل، مدیریت تعاونی های دهیاری ها، تعاونگری، مهارت های هفت گانه و آزمون مکاتبه ای برگزار شد.
۲۰ روستای نمونه برای اجرای طرح های سرمایه گذاری
حبیبی انبوهی یادآورشد: اصلاح نظام مالی و فنی دهیاری ها و ساماندهی آنها از دیگر کارهای انجام شده است.
وی اضافه کرد: با تاکید استاندار قزوین مقرر شد الگویی برای توسعه روستایی تهیه شود و تعدادی به عنوان روستای توسعه یافته معرفی شوند که در این راستا ۲۰ روستا انتخاب شدند.
این مسئول اظهارداشت: شناسایی ظرفیت های سرمایه گذاری در روستاها طرح مهمی بود که در استان کلید خورده که هدف ما توسعه روستایی با مشارکت مردم است تا بتوانیم از مهاجرت روستائیان جلوگیری کرده و معیشت روستا را تقویت کنیم.
وی بیان کرد: این طرح بدون کمک مالی دولت و با مشارکت مردم اجرا می شود که در این زمینه فعالان و نخبگان هر روستا شناسایی شده و هر روستا ۱۵ نفر برای معرفی توانمندی ها تعیین شده اند که سه طرح برای نمونه در اولویت اجرا قرار گرفته است.
حبیبی انبوهی اظهارداشت: ۲۰ روستای نمونه در شهرستانهای مختلف تعیین شده که در آبیک روستاهای عبدل آباد و قشلاق، در آوج روستاهای کلنجین، اردلان، در البرز روستای باورس و کمال آباد، همچنین روستاهای شاهین تپه، خوزنین، طزرک و خونان در بوئین زهرا، در تاکستان روستاهای اک، رادکان، داکان، چوزه، یحیی آباد، و در شهرستان قزوین هم روستاهای گازرخان، آتان، رجایی دشت، کلج، بکندی، رزجرد تعیین شده است.
وی اضافه کرد: تعداد جمعیت روستاهای نمونه ۳۹ هزار و ۸۲۸ نفر با تعداد خانوار ۱۱ هزار و ۴۹۲ خانوار است که ۱۲ درصد جمعیت کل روستایی را شامل می شود.
نظر شما