به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، حسین دلشب اظهار کرد: فنس تکثیر و پرورش جبیر به مساحت ۱۰۰ هکتار یکی از بزرگترین فنسهای نگهداری گونههای حیات وحش در کشور است که بهمنظور احیای گونه جبیر در پارک ملی دریایی نای بند از سال ۱۳۸۹ با انتقال چند رأس جبیر از استان هرمزگان فعالیت خود را شروع کرده است.
وی افزود: جبیرهای جدید نیز پس از انجام عملیات دامپزشکی و نمونه گیری از آنها پس از طی دوره حضور در قرنطینه، در محوطه فنس رهاسازی شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر دلیل اصلی این انتقال را بالا بردن تنوع ژنی در جبیرهای حاضر در فنس عنوان کرد و افزود: به منظور به حداقل رساندن تشابهژنی و همخونی در بین این جبیرها با تزریق جمعیتهای مورد تأیید به جمعیت حاضر، قدرت سازگاری و پایداری اکولوژیک این پستانداران بالاتر خواهد رفت.
دلشب در ادامه ضمن اعلام اینکه در آینده نزدیک این اداره کل در نظر دارد بخشی از جمعیت کنونی تکثیر یافته را در زیستگاه این پارک رهاسازی کند بیان کرد: بقا و ازدیاد جمعیت جبیرها در منطقه نایبند مستلزم مشارکت و همیاری افراد بومی و محلی منطقه است که مطمئنا با این همکاری جمعی تنوع و جذابیت زیست محیطی این منطقه افزایش یافته و منافع چند جانبهای را برای ذینفعان این پارک مهم ملی کشور در پی خواهد داشت.
نظر شما