به گزارش خبرنگار مهر، وقف با حیطه گسترده خود اگر به درستی هدایت شود بسیاری از نیازهای جامعه انسانی را پاسخ داده و نمی گذارد کمبود های اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و فرهنگی در جامعه ایجاد شود.
توجه و احترام به واقفان نیز می تواند نوعی سلوک رفتاری برای گسترش انگیزه وقف ایجاد که کند که انسان سراسر زندگی خود طالب انجام این رفتار شایسته شده و آن را اشاعه دهد اما مهمترین موضوعی که در این میان به نظر می رسد معرفی نیاز سنجی و اولویت بندی وقوفات در سطح افکار عمومی است تا با توجه به نیاز جامعه وقف انجام دهند.
برای آشنایی بیشتر با نیازهای امروز شهر شاهرود در امور وقفی و آشنایی بیشتر با امور اوقاف و امور خیریه و فعالیت های آن در شهرستان به سراغ حجت الاسلام سید مصطفی مجیدی رفتیم و به گفتگو با وی نشستیم.
شناسایی ۸۰۰ نوع نیت وقفی در کشور
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود با اشاره به اینکه رسالت های این اداره در سه بخش موقوفات، بقاع متبرکه و قرآن خلاصه می شود، گفت: تا کنون در کشور بیش از ۸۰۰ نوع نیت وقفی شناسایی شده است.
حجت الاسلام سید مصطفی مجیدی ضمن تاکید بر این مطلب که موقوفات در بخش های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... جای می گیرند، افزود: بازار، قطب مولد و اقتصادی این شهرستان موقوفه بوده و از قبل آن کارهای مهمی در بخش های مختلف انجام گرفته است.
وی با اشاره به اینکه بخش اقتصادی موقوفات می تواند کمک شایان ذکری به فرهنگ و اقتصاد جامعه داشته باشد و موجب رشد شود، خاطر نشان کرد: در بخش نشر و چاپ کتب مذهبی، ایجاد اشتغال و ... سازمان اوقاف و امور خیریه شهرستان توانسته تا کنون گام های شایسته ای بردارد.
سرمایه گذاری ۲۵ میلیارد تومانی در سه پروژه اوقاف
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود با اشاره به پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه ۳۶ واحدی مسکونی موقوفه محمد حسن خان واقع در میدان حجاب شهر با گذشت ۹ ماه از آغاز کار تصریح کرد: ساخت پارکینگ طبقاتی، و مجتمع ۲۴ واحدی مسکونی در خیابان آزادی، پروژه انبار نمک، بازار مبل و ... از دیگر برنامه های در دستور کار اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود است.
مجیدی، حجم سرمایه گذاری در سه پروژه قطعی در حال انجام این اداره را ۲۵ میلیارد تومان اعلام و عنوان کرد: تا امروز درآمد موقوفات شهرستان شاهرود نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر شده است.
وی با بیان این مطلب که درآمدهای بقاع متبرکه نیز ۲۵۵ درصد نسبت به سال پیش رشد داشته اسن، ابراز داشت: سرمایه گذاری و حفظ عین موقوفات از دیگر اقداماتی است که با تحقق بخشیدن به این اقدام درآمد موقوفه صرف خرید رقبه موقوفه جدید به نام همان واقف و با همان نیت وقف شده و نخستین بار در کشور این کار در شاهرود انجام شده است.
تکمیل و بهسازی ۱۱ بقعه شاهرود با ۱.۵میلیارد تومان اعتبار
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود با یادآوری این مطلب که بالغ بر ۸۰۰میلیون تومان از کمک های غیر نقدی مردمی اعم از ارائه تجهیزات ساختمانی، مصالح ساختمانی و حتی خودروهای شخصی برای بقاع متبرکه و ساخت مساجد جمع آوری شده است، اظهار داشت: قریب به ۱۱ بقعه شهرستان با هزینه یک و نیم میلیارد تومانی، توسعه، تکمیل و بهینه سازی شده است.
مجیدی برق رسانی، ایجاد شبستان، نصب ضریح، نقشه برداری، تهیه طرح جامع پنج بقعه، جانمایی فاکتورهای ضروری این طرح از جمله کتابخانه، خانه عالم، کاروانسرا، مراکز فرهنگی، سرویس های بهداشتی و .... را نیز از دیگر فعالیت های انجام شده در بقاع متبرکه در سال جاری دانست.
وی آرامش بهاری، ضیافت الهی، یاس نبوی، نشاط معنوی، بصیرت عاشورایی، اکمال دین نبوی، خیمه های معرفت و هفته وقف را گوشه ای از اقدامات این نهاد معرفی کرد و گفت: در سالجاری ۱۳۰میلیون تومان اعتبار برای موضوعات قرآنی اعم از مسابقات حفظ و قرائت در مرحله استانی و شهرستانی، ۶۰محفل انس با قرآن و ... بدون حتی یک ریال کمک های دولتی و موقوفات و تنها از طریق مردم خیر، هزینه شده است.
ثبت ۱۴ وقف جدید در چهار ماهه نخست سال جاری
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود با اشاره به این مطلب که طرح آرامش بهاری در دهملا، میدان آزادی و شهدای گمنام شاهرود و در میامی نیز برگزار شده است، افزود: هشت روحانی برای مشاوره در این اماکن حضور داشتند و غرفه بازی، غرفه کودک، ستاد کنگره شهدا و ایستگاه های صلواتی از دیگر بخش های این طرح بود.
مجیدی از تشکیل بانک جامع اطلاعات، فعالیت کارگروه توسعه و سرمایه گذاری، دعوت از بخش خصوصی در اجرای پروژههای عمرانی موقوفات و بقاع متبرکه شهرستان خبر داد و خاطر نشان کرد: قبل از سال ۹۱ به ازای هر پنج تا شش سال ۱۰ وقف جدید داشتهایم اما در سال ۹۳ این میزان به ۳۰ وقف رسید و در چهار ماهه نخست سالجاری نیز ۱۴ وقف جدید به ثبت رسیده است.
وی درباره فعالیت های قرآنی این اداره نیز توضیح داد: تعداد شرکت کنندگان مسابقات قرآنی سال ۹۲ به ۳۰۰ نفر نمی رسید ولی در سال ۹۳ ما پنج هزار متسابق قرآنی داشتیم و امید داریم امسال هم با همین رویکرد جلو رفته و بتوانیم مسابقات را با کیفیت کشوری برگزار کنیم.
اجرای ۶۰ محفل قرآنی و غرفه های بازی کودک توسط روحانیان متخصص در ماه رمضان
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود رویکرد اصلی این نهاد را فعالیت های قرآنی خواند و تصریح کرد: تلاش ما بر این است که با تبلیغات و فرهنگ سازی، جامعه را به سمت موقوفات قرآنی سوق دهیم و موفقیت هایی نیز در این زمینه کسب کرده ایم که به عنوان نمونه امسال از بیست موقوفه شهرستان، نیمی از آنها یا قرآنی هستند یا به نوعی با موقوفات قرآنی در ارتباطند.
مجیدی به فعالیت های انجام شده این اداره در ماه مبارک رمضان اشاره و عنوان کرد: طرح رایحه بهشتی ویژه ماه مبارک رمضان عصرها در تکیه برنجی و شب ها در حرم شهدای گمنام برگزار می شود.
به گفته وی در این مدت ۶۰ محفل قرآنی با رویکرد جدید، استفاده از قاریان بین المللی، پاسخ به شهبات و سئوالات شرعی با حضور روحانیان قمی،حضور طلبه پزشک طب اسلامی، حضور روحانیان متخصص حوزه کودک از قم، غرفه های گوناگون اعم از لگوی قرآنی، بازی های قرآنی، گوی و میدان، طرح حفظ یک دقیقه ای، بازی هایی در قالب دشمن شناسی برای کودکان با بیش از سه هزار جایزه فرهنگی در شاهرود توسط این اداره انجام شده است.
اجرای طرح مترجمی زبان قرآن به زودی در شاهرود
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود با اشاره به اجرای طرح نشاط معنوی در قالب طرح اوقات فراغت تاکید کرد: در صدد هستیم طرح مترجمی زبان قرآن را نیز در شاهرود به اجرا در آوریم و خوشبختانه اقدامات اولیه انجام شده و با اتمام دوره مربیانی که برای اجرای طرح به ما کمک خواهند کرد اولین دوره این طرح را برگزار خواهیم کرد.
مجیدی یادآور شد: این طرح در راستای تفاهم نامه با یک مرکز معتبر مترجمی زبان قرآن که در مشهد مستقر است به اجرا در می آید و شش ترم حدودا دو ماه و نیمه است که با منابع آموزشی اختصاصی مورد تدریس قرار می گیرد.
وی ضمن تاکید بر این مطلب که شهرستان از لحاظ بعضی نیات وقف اشباع شده و کسانی که تمایل به انجام وقف دارند بهتر است سعی کنند با مشاوران این مرکز برای انجام وقفی که مورد نیاز است مشورت کنند، ابراز داشت: در حال حاضر در حوزه وقف های اجتماعی از جمله، دارو و درمان، رفع مشکلات زوج های جوان، ایتام، خانواده های نیازمندان و ... به وقف نیاز داریم.
احداث بیمارستان نازایی شمالشرق کشور در شاهرود
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود با بیان این مطلب که در قالب طرح دست های مهربانی از سال ۹۲ تا امروز قریب به ۲۵۰ میلیون تومان کمک به فقرا و نیازمندان داشته ایم، اظهار داشت: در وقف های توسعه فرهنگ قرآنی و وقف برای اهل بیت (ع) مانند وقف برای حضرت علی(ع)، حضرت فاطمه (س)، حضرت ولی عصر (عج) و برخی دیگر از معصومان همچنان با مشکل مواجه ایم.
مجیدی ملکیت و مالکیت در وقف را شرط دانست و گفت: با این وجود طرح وقف های مشارکتی می تواند به کسانی که مشکلات اقتصادی دارند ولی می خواهند وقف انجام دهند به آرزوی خود خواهند رسید و با هر مقدار پولی که دارند می توانند وقف انجام دهند.
وی در پایان اجرای بیمارستان نازایی شمال شرق در شاهرود را با استفاده از همین طرح وقف مشارکتی و فروش اوراق مشارکت وقف که به صورت استاندارد و رسمی مورد تایید مجلس قرار گرفته دانست و ابراز امیدواری کرد: با اتمام مراحل اداری این طرح به زودی توسط این اداره و با همت واقفان در شهرستان شاهرود راه اندازی شود.
نظر شما