به گزارش خبرنگار مهر، بهرام نجفی زاده، ظهر امروز سه شنبه در نشست مطبوعاتی به مناسبت هفته مهارت در اراک، افزود: تامین نیروی انسانی ماهر و عدم دسترسی صاحبان صنایع به نیروهای ماهر همواره از دغدغه های صنایع بوده است.
وی اظهار داشت: برای دسترسی آسان صاحبان صنایع به نیروی ماهر مورد نیاز طرحی برای نخستین بار در کشور در استان مرکزی در حال اجرا است که اجرای این طرح یکی از راه های تامین نیروهای ماهر و آموزش دیده برای صنایع به شمار می رود.
نجفی زاده ادامه داد: فاز اول این طرح به صورت پایلوت در اراک آغاز شده است و اجرای فاز دوم به زودی در کلیه شهرستان های استان در دستور کار این اداره کل است.
مدیر کل فنی و حرفه ای استان مرکزی اظهار داشت: مدیران صنایع با مراجعه به سایت اداره کل آموزش فنی و حرفه ای بر حسب رشته مورد نیاز آن رشته فنی را انتخاب می کنند و پس از انتخاب لیست افراد مهارت دیده در آن رشته، زیرمجموعه های آن رشته با مشخصات کامل در اختیار متقاضی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: بعد از انتخاب افراد مورد نیاز مراتب را به اداره کل فنی و حرفه ای استان اعلام می کنند، به این جهت که اداره کل در جریان قرار گیرد چه تعداد از افراد جذب کار شده اند و بعد از اعلام صنایع به افراد مورد نظر اطلاع داده می شود و در حقیقت در این مقطع اداره کل فنی و حرفه ای نقش پل ارتباطی مورد اطمینان بین افراد مهارت دیده و واحدهای صنعتی را بر عهده دارد.
نجفی زاده در ادامه اظهار داشت: پس از انجام مراحل اداری توسط واحد متقاضی، نتیجه به اداره کل اطلاع داده می شود تا افرادی که جذب کار شده اند از لیست بانک اطلاعاتی خارج و افراد جدید که آموزش دیده اند جایگزین شوند.
مدیر کل فنی و حرفه ای استان مرکزی تصریح کرد: با اجرای این طرح دسترسی واحدهای تولیدی و صنایع به نیروهای ماهر مورد نیاز برای صنایع بسیار آسان خواهد شد.
تنوع بخشی به رشته های آموزش فنی و حرفه ای در دستور کار قرار دارد
در ادامه این نشست محمد جهانگیری، معاون آموزش و پژوهش اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی با اشاره به اینکه آموزش های فنی و حرفه ای بستری مناسب برای ایجاد اشتغال پایدار در کنار آموزش های دارای کیفیت است، گفت: تنوع رشته های آموزشی و آموزش های متقاضی محور در کنار رعایت کیفیت از سیاست های این اداره کل است.
وی اظهار داشت: تفاهم نامه چهار جانبه ای میان انجمن حمایت از زندانیان، کمیته امداد، اداره کل زندان ها و اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی با هدف آمزش دادن افراد تحت پوشش این نهادها منعقد شده است.
جهانگیری گفت: هم اکنون ۲۰ مرکز دولتی و ۲۵۰ کارگاه آموزشی و ۲۲۰ مرکز آموزش خصوصی در استان مرکزی فعال هستند.
وی با اشاره به آموزش های انجام گرفته در مراکز مختلف گفت: در سه ماهه امسال در مراکز ثابت ۵۱۷ هزار و ۲۵۰ نفر ساعت، در مراکز سیار شهری ۳۴ هزار و ۳۳ نفر ساعت، در زندان ها ۶۳ هزار و ۸۸۶ نفر ساعت، در پادگان ها ۲۲هزار و ۶۵۳ نفر ساعت، در مراکز آموزش روستایی ۱۳ هزار و ۷۲ نفر ساعت، صنایع ۹ هزار و ۸۰۶ نفر ساعت و در مراکز دانشگاهی ۹ هزار و ۹۳۹ نفر ساعت توسط اداره کل فنی و حرفه ای استان مرکزی آموزش داده شده اند.
معاون آموزش و پژوهش اداره کل فنی و حرفه ای استان مرکزی گفت: ۲۲۰ آموزشگاه خصوصی در چهار زمینه خدمات، صنعت، فرهنگ و هنر و کشاورزی در استان فعالیت دارند.
جهانگیری در مورد مشاغل خانگی و وام های تخصیص یافته گفت: یک میلیارد و ۳۲۰ میلیون تومان اعتبار در سال ۹۴ برای مشاغل خانگی توسط چهار بانک عامل شامل بانک توسعه تعاون، صادرات، ملت و رفاه کارگران تخصیص یافته است و تاکنون به بانک توسعه تعاون ۱۰۸ نفر، به بانک صادرات ۲۱ نفر، به بانک ملت ۶۱ نفر و به بانک رفاه کارگران ۸۶ نفر برای دریافت تسهیلات معرفی شده اند.
نظر شما