به گزارش خبرنگار مهر، سعید یوسفپور ظهر سه شنبه در سومین کار گروه مخاطرات زیست محیطی استان اصفهان که در بخشی از آن به موضوع آتش سوزی و اطفای حریق در زیستگاههای طبیعی پرداخته شد با بیان اینکه توجه به مخاطرات زیست محیطی و آتش سوزی در عرصههای مناطق تحت مدیریت استان به دلیل اهمیت این مناطق و وجود گونههای مختلف جانوری و گیاهی، پارکهای ملی، اثر طبیعی ملی و سایر ویژگیهاست، اظهار داشت: از این رو باید توجه داشت که اداره کل محیط زیست استان اصفهان در این زمینه تجهیزات کافی ندارد.
کمبود اعتبارت لازم برای تامین تجهیزات مقابله با حریق در محیط زیست استان
وی کمبود اعتبارت لازم برای تامین تجهیزات، کمبود پرسنل آموزش دیده، عدم هماهنگی دستگاههای مربوطه، عدم همکاری نیروهای نظامی و انتظامی، اطلاعات جوامع محلی، کند بودن سیستم اطلاع رسانی را از جمله مشکلات اداره کل محیط زیست استان عنوان کرد و افزود: در این راستا از مدیریت بحران استان اصفهان تقاضا داریم نسبت به تامین اعتبار برای تهیه تجهیزات توجه بیشتری داشته باشد.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان افزود: دستگاههایی مانند منابع طبیعی و آبخیزداری، جمعیت هلال احمر، بسیج و آتش نشانی شهرها و حاشیه مناطق چهارگانه نیز باید با محیط زیست همکاری داشته باشند.
وی با اشاره به لزوم پیشگیری و مقابله با بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در مناطق تحت مدیریت استان اصفهان گفت: این بیماری در منطقه حفاظت شده هفتاد قله در استان مرکزی شایع شده و تلفات سنگینی داده است.
یوسفپور با تاکید بر اهمیت اقتصادی و بهداشتی بیماری طاعون نشخوارکنندگان نیز بیان داشت: حیات وحش ذخایر ژنتیکی و سرمایههای ارزشمند کشور هستند و تلفات در این زمینه جبران ناپذیر است.
پناهگاه موته غنی ترین منطقه در خاورمیانه به لحاظ تعداد حیات وحش
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه پناهگاه حیات وحش موته در حال حاضر غنی ترین منطقه در خاورمیانه به لحاظ تعداد حیات وحش است گفت: همانند موته در کشور و خاورمیانه وجود ندارد و این موضع اهمیت آن را چند برابر میکند.
وی با اشاره به همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان، دامپزشکی استان و منابع طبیعی و آبخیزداری در راستای جلوگیری و پیشگیری از این بیماری؛ جلوگیری از ورود دامهای غیر واکسینه، درمان به موقع دامهای اهلی، ضد عفونی آبشخورها، آموزشهای محیط بانی و استفاده از داروهای ضد انگل را از جمله اقدامات مهم برای مقابله با این بیماری مهم عنوان کرد.
یوسفپور با بیان اینکه تنش خشکسالی شرایط را برای این بیماری فراهم کرده است گفت: برای مقابله با این بیماری باید اقدامات عملی همراه تامین اعتبار مورد نیاز صورت گیرد.
پسابها باید قبل از ورود به محیط زیست به صورت استاندارد تصفیه شوند
رجبعلی قاسمی، معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان نیز در ادامه این جلسه و در خصوص بررسی وضیعت تصفیهخانههای فاضلاب انسانی شهر اصفهان با بیان اینکه رعایت تمام استانداردهای جهانی برای تصفیه فاضلاب امری ضروری است، اظهار داشت: تصفیه استاندارد پساب برای هر نوع مصرفی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه پسابها باید قبل از ورود به محیط زیست به صورت استاندارد تصفیه شوند، گفت: از این رو اداره کل محیط زیست استان اصفهان نمونه برداری از پساب را در دستور کار قرار داده است و پیگیریهای لازم را در این زمینه انجام خواهد داد.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان تجهیز تصفیه خانهها به آخرین تکنولوژیهای روز جهان را ضروری عنوان کرد و ابراز داشت: شرکت آب و فاضلاب موظف است پسابها را مطابق با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست تصفیه کند.
نظر شما