۳۱ تیر ۱۳۹۴، ۱۵:۵۷

دبیر اجرایی طرح ملی تلاوت قرآن کریم:

تربیت قاریان ممتاز بین‌المللی مهمترین هدف اجرای طرح ملی تلاوت است

تربیت قاریان ممتاز بین‌المللی مهمترین هدف اجرای طرح ملی تلاوت است

کرمانشاه- دبیر اجرایی طرح ملی تلاوت قرآن کریم گفت: تربیت قاریان ممتاز وعالی بین‌المللی مهمترین هدف اجرای طرح ملی تلاوت قرآن کریم بوده ودر این راستا تمرکز ما بر نوجوانان پسر ۸ تا ۱۴ سال معطوف شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین مقدم کیا در نشست خبری با اصحاب رسانه که بعد از ظهر امروز چهارشنبه در کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: طرح ملی قرآن کریم از سال ۱۳۹۰ در دستور کار معاونت قرآن و عترت با ثبت نام ۱۳ استان در دو دوره مقدماتی و تکمیلی آغاز شد.

دبیر اجرایی طرح ملی تلاوت قرآن کریم هدف اصلی از اجرای این طرح را کشف و پرورش استعدادهای نوجوانان پسر ۸ تا ۱۴ سال عنوان کرد و افزود: در این طرح قرائت‌ های استاد مصطفی اسماعیل، استاد منشاوی، استادعبدالباسط و استاد شحات انور در اختیار داوطلبان قرار گرفته و در مجموع تلاوت‌های نوجوانان جمع آوری و داوری خواهد شد.

مقدم کیا ارائه آموزش‌های سنتی و کلاسیک را از دیگر اهداف طرح ملی تلاوت قرآن کریم یاد کرد و افزود: چنانچه در مرحله مقدماتی برای داوطلبان توفیی حاصل نشود می توانند در طرح ابرار و ملکوت ثبتام نمایند.

وی با بیان اینکه تمام مربیان طرح ملی تلاوت پس از گذراندن دوره‌ها ملزم به راه‌اندازی کلاس‌های تلاوت هستند، گفت: در این طرح رشته‌های صوت، لحن، تجوید، حفظ و مفاهیم، وقف و ابتدا آموزش داده می‌شود و در کنار آن بحث اخلاق قرآنی و معارف اسلامی تدریس خواهد شد.

مقدم کیا آموزش و اجرای تلاوت‌های اثرگذار و معناگرا را از دیگر اهداف این طرح برشمرد و با استناد به فرمایش مقام معظم رهبری گفت: هرکس که تصور کند تنها با رواج تلاوت قرآن امکان آشنایی مردم با مضامین آن و عمل به قرآن کریم ممکن می‌شود اشتباه کرده است.

وی هدف نهایی از اجرای طرح ملی تلاوت قرآن کریم را تربیت قاریان بین‌المللی در سطوح عالی دانست و گفت: این طرح در سه سال گذشته  در ۸ استان انجام و بالغ بر ۴۰۰ نخبه و استعداد قرآنی در این استان‌ها شناسایی شد و اکنون چهارمین دوره ثبتنام این طرح در ۱۶ استان آغاز شد.

مقدم کیا افزود: ثبتنام این طرح هم اکنون در استان‌های اراک، تبریز، مازندران، سیستان و بلوچستان، قزوین، اصفهان، کاشان، خراسان رضوی، کرمانشاه، همدان، خوزستان، هرمزگان، قشم و کیش، چهار محال و بختیاری، خراسان شمالی، اردبیل، فارس، گیلان جاری است.

دبیر اجرایی طرح ملی تلاوت قرآن کریم از راه‌اندازی بخش مجازی طرح ملی تلاوت قرآن کریم خبر داد و گفت: تمام نوجوانان پسر سنین ۸ تا ۱۴ سال میتواند از طریق سایت www.melitelavat.ir  به صورت مجازی در این طرح تبتنام نمایند.

وی برگزاری محافل و کرسی‌های تلاوت برای قاریان نوجوان، برگزاری جلسات تخصصی قرآن کریم  و برگزاری مسابقات قرائت قرآن کریم را از جمله برنامه‌های در نظر گرفته شده برای طرح ملی تلاوت یاد کرد و افزود: این طرح بستری مناسب برای کشف و پرورش استعدادهای قرآنی از میان نوجوانان است.

مقدم کیا ۲۰ خرداد تا ۱۰ مرداد امسال را مهلت ثبتنام علاقه‌مندان به این طرح اعلام و بیان کرد: طرح ملی تلاوت در چشم اندازی ۶ ساله به صورت دو مرحله مقدماتی و تکمیلی تعریف شده و در حال حاضر امکان اجرای این طرح برای دختران فراهم نیست.

وی با بیان اینکه امکان شرکت داوطلبان روستاهای بالای ۲۰ خانوار مجهز به سیستم اینترنت در طرح مجاری تلاوت وجود دارد، افزود: بر اساس تفاهم نامه‌ای که با معاونت قرآن و عترت ارشاد به عمل آمد برای تمام موسسات مجری در این طرح در سال نخست به ازای هر داوطلب ۵ میلیون ریال، سال دوم  ۳ میلیون ریال و در سال سوم ۲ میلیون ریال کمک مالی اعطا می‌شود.

مقدم کیا در ادامه همکاری ادارات استان کرمانشاه با موسسات مجری طرح را خواستار و بر ادامه این روند در شورای توسعه فعالیت قرآنی استان تاکید کرد و افزود: در حال حاضر به دنبال ایجاد شرایطی برای نزدیک کردن طرح ملی تلاوت به  آزمون شورای عالی قرآن هستیم و در این راستا اخذ مجوز لازم برای صدور مدرک پایان دوره‌های ۳ و ۶ ساله به شرکت کنندگان جهت بهره‌مندی این افراد از امتیازات موجود در دستور کار قرار دارد.

دبیر اجرایی طرح ملی تلاوت قرآن کریم نبود سند و چشم اندازی روشن را از مهمترین مشکلات طرح‌های قرآنی دانست و افزود: آیین نامه ۶ ساله طرح ملی تلاوت قرآن نگارش شده و افراد بومی در استان‌ها ادامه کار را دنبال و گسترش دهند.

مقدم کیا تعداد ثبتنام کنندگان در طرح ملی تلاوت قرآن کریم از ۲۰ خرداد تاکنون  را ۱۰۰۰ نفر عنوان و اظهار کرد: در استان کرمانشاه شرایط لازم برای برگزاری محافل قرائت قرآن ویژه خواهران وجود ندارد و در این راستا باید برنامه‌ریزی اساسی انجام شود.

وی ظرفیت هر استان برای شرکت در طرح ملی تلاوت را ۱۰۰۰ نفر بیان کرد و گفت: طرح ملی تلاوت قرآن کریم یک فکر و اندیشه است و به شخص خاصی وابسته نبوده و بنا داریم در این طرح مبلغین عالی کشوری و در نهایت قاریان ممتاز بین‌المللی را تربیت کنیم.

کد خبر 2864019

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha