به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین علی نیا صبح پنج شنبه در جمع مدیران عضو کمیته بحران آب خراسان شمالی، اظهار کرد: خشکسالی و کمبود آب سراسری در کشور و هشدارهای جدی کارشناسان این حوزه نشان می دهد که تنها راه جلوگیری از تشدید بحران آب در استان و کشور مدیریت صحیح و حفاظت از میزان آب موجود است.
وی با تأکید بر این که برای دست یابی به این هدف باید در خراسان شمالی برنامه جامع مدیریت آب تدوین و به طور دقیق اجرا شود، تصریح کرد: اجرای روش های پیشگیری از مصرف بی رویه آب، تعیین الگوهای کشت مناسب برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، اجرای تدابیر کنترل آب و سیلاب و ... از جمله رویکردهایی هستند که اثرات ناشی از کم آبی را به حداقل می رساند که این موارد در خراسان شمالی نیز پیگیری می شوند.
علی نیا اضافه کرد: برای اثرگذاری تمهیدات اندیشیده شده در حوزه مقابله با کم آبی می بایست به موضوع مصرف بهینه آب به صورت گسترده پرداخته شود تا تعادل بین منابع و مصارف حفظ شده و بحران کمبود آب در استان و کشور تشدید نشود.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی نیز در این نشست با اشاره به این که پارسال خراسان شمالی یکی از سه استان خشکسال کشور اعلام شد، اضافه کرد: اگر چه امسال به نسبت سال گذشته بارش های نسبتا خوبی در استان روی داده اما میزان بارش ها به اندازه ای نبوده که از خشکسالی خارج شویم.
حسین عظیمی با بیان این که امسال دولت تدبیر و امید هشت میلیارد دلار برای مهار آب های ۱۱ استان مرزی اختصاص داده که خراسان شمالی نیز جزو این استان ها است، اضافه کرد: از این اعتبار سهم استان ما تنها ۸۰۰ میلیارد ریال بوده که برای چنین طرح هایی مبلغ اندکی محسوب می شود.
وی با بیان این که مبلغ مزبور از محل ماده ۱۰ و ۱۲ برای آب شرب شهری و روستایی از طریق صندوق توسعه ملی اختصاص می یابد، تصریح کرد: از طریق استانداری نسبت به میزان اندک این مبلغ اعتراض شده و امید می رود اعتبار خراسان شمالی در این بخش افزایش یابد.
عظیمی با اشاره به این که البته از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری به خراسان شمالی کمک هایی به بخش آب روستایی و شهری استان شده است، یادآور شد: در سفر هیئت دولت به خراسان شمالی برای سد سومبار ۴۵ میلیارد تومان و سد چندیر نیز ۴۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت که با تکمیل و بهره برداری از این دو سطح بخش مهمی از نیازهای کشاورزی منطقه برطرف می شود.
نظر شما