۲ مرداد ۱۳۹۴، ۲۰:۰۲

وزیر آموزش و پرورش مطرح کرد:

وجود ۶ ساحت تربیتی در سند تحول نظام آموزش و پرورش

وجود ۶ ساحت تربیتی در سند تحول نظام آموزش و پرورش

شیراز – وزیر آموزش و پرورش گفت: در سند تحول نظام آموزش و پرورش بر استناد تعلیم و تربیت اسلامی، شش ساحت تربیتی وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر فانی عصر جمعه در مراسم افتتاحیه مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان کشور در شیراز، با بیان اینکه فرهنگ سازی و انتقال فرهنگ از نسل گذشته به نسل آینده و نیروسازی دو مورد از کارکردهای آموزش و پرورش است، گفت: تمام دانش آموزانی که در مدارس مشغول به تحصیل هستند سازنده جامعه محسوب می شوند و بنابراین آموزش و پرورش مهم ترین نهاد هر نظام حکومتی است و به تدبیر مقام معظم رهبری هر گونه هزینه ای در آموزش و پرورش سرمایه گذاری برای کشور است.

وی با اشاره به اینکه تدوین و تصویب سند تحول نظام آموزش و پرورش کشور ۱۰ سال به طول انجامیده، گفت: این سند با تاکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهور به عنوان یک سند مهم بالادست رهگشای آینده آموزش و پرورش در برنامه های توسعه ششم و هفتم و مبنای تدوین و مبانی تدوین آن ها در بخش آموزش و پرورش خواهد بود.

وزیر آموزش و پرورش افزود: در سند تحول نظام آموزش و پرورش بر استناد تعلیم و تربیت اسلامی، شش ساحت تربیتی وجود دارد و ما در آموزش و پرورش اسلامی، تربیت تک بعدی را قبول نداشته بلکه تربیتی همه جانبه را قائل هستیم.

فانی تربیت اعتقادی و اخلاقی، تربیت علمی و فناورانه، تربیت حرفه ای  واقتصادی، تربیت زیباشناختی و هنری، تربیت سیاسی و اجتماعی و تربیت بدنی و جسمانی را از جمله این شش ساحت ذکر کرد.

وی گفت: آموزش و پرورشی پویاست که حامی تربیت اعتقادی و اخلاقی دانش آموزان باشد و آن را دنبال کند.

وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: همچنین آموزش و پرورش نیازمند است که سرمایه های در اختیار خود یعنی دانش آموزان را در بعد علمی و فناوری تربیت کند.

فانی افزود: افرادی که در مدارس مشغول به تحصیل هستند باید قادر باشند در آینده بار اقتصادی کشور را حمل کنند و باید افرادی تربیت شوند که حرفه ای را در کشور عهده دار شوند.

وی ادامه داد: دانش آموزان باید به گونه ای تربیت شوند که نسبت به عواطف، هنر و زیباشناختی حساس شوند و این امور در وجودشان نهادینه شود.

وزیر آموزش و پرورش همچنین با تاکید بر لزوم آشنایی دانش آموزان با مسائل سیاسی و اجتماعی، افزود: همچنین دانش آموزان باید به گونه ای تربیت شوند که بتوانند سلامت خود را حفظ کنند.

فانی گفت: با وجود این شش ساحت در سند تحول آموزش و پرورش به دنبال تربیت همه جانبه است.

وی با بیان اینکه در بخش اعتقادی و اخلاقی قرآن می تواند نسخه شفابخش تربیتی و اخلاقی باشد، تصریح کرد: روخوانی، روان خوانی، مفاهیم و درک مفاهیم قرآن، نهج البلاغه  و صحیفه سجادیه و منابعی که ازآن ها منشا می گیرد می تواند در تربیت اخلاقی موثر باشد و بنابراین دانش آموز از اول ابتدایی تا پایان دوره متوسطه به فراگیری قرآن و مسائل دینی می پردازد.

وزیر آموزش و پرورش گفت: برگزاری مسابقات قرآن دانش آموزان در شیراز و بخش مسابقات صوت قرآن در مشهد مقدس بخشی از فعالیت های تربیتی است که طی تابستان ۹۴ دنبال می شود.

فانی گفت: کودکان و نوجوانان در سنینی هستند که یادگیری طی آن بیشتر و مشغله فکری کمتر است و قطعا قادر خواهند بود آموزش های خود را به نگرش و نگرش را به رفتار تبدیل کنند و قرآن در رفتار آن ها متجلی شود.

کد خبر 2865059

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha