۳ مرداد ۱۳۹۴، ۹:۴۱

گزارش خبری؛

صنعت ایلام همچنان درجا می‌زند/ بانک‌های عامل همکاری نمی‌کنند

صنعت ایلام همچنان درجا می‌زند/ بانک‌های عامل همکاری نمی‌کنند

ایلام - صنعت استان ایلام طی چند سال اخیر همواره با مشکلات زیادی روبرو بوده که باعث شده بخش مهمی از واحدهای صنعتی استان تعطیل شده در این بین بانکها برای رفع این مشکلات همکاری نمی کنند.

خبرگزاری مهر - گروه استانها: صنعت واژه ای غریب در استان ایلام ۶۰۰ هزار نفری است، چراکه این استان هم اکنون استان ایلام به جز چند واحد صنعتی بزرگ، مابقی صنایع آن واحدهای کوچک هستند تا چشم صنعت این استان به کلید طلایی دولت تدبیر و امید دوخته شود و کورسوی امید را برای آینده صنعت استان روشن نگه دارد.

صنعت ایلام به دلایل مختلف از کمبودهای زیادی رنج می برد به طوریکه دولتهای گذشته آنچنان که باید و شاید نتوانسته اند گرهی از مشکلات این حوزه باز کنند و صنعت استان هم اکنون چشم به راه دولت تدبیر و امید است.

صنعت در دهه ۷۰ در استان ایلام شکل گرفته و مردمان این دیار تا قبل از این دهه هیچ تجربه ای در این زمینه نداشته اند صنعت در دهه ۷۰ در استان ایلام شکل گرفته و مردمان این دیار تا قبل از این دهه هیچ تجربه ای در این زمینه نداشته اند و در این بخش کمتر از منابع دولتی سرمایه گذاری شده و تنها محور چرخه صنعت با بخش خصوصی بوده که همین عوامل باعث عقب ماندگی صنعت در این استان شده است.

برای جبران عقب ماندگی های این استان باید دولت در این بخش سرمایه گذاری کند و یا مشوق بخش خصوصی باشد تا صنعت در ایلام به جایگاه واقعی خود دست یابد.

علاوه بر مشکلات حوزه صنعت، یکی از عوامل بازدارنده استان نبود راه های زمینی استاندارد، کمبود پروازهای هوایی و نبود راه آهن است و سرمایه گذاران به این دلایل حاضر به سرمایه گذاری در استان در حال توسعه ایلام نیستند.

مسئولان باید برای این دیار مرزی برخی قوانین از جمله اعتبارات بر مبنای جمعیت و ... را بردارند و برای جبران عقب ماندگی ها برنامه های مدونی را طراحی کنند تا خروجی آن باعث شکوفایی منطقه در زمینه های مختلف شود.

توسعه حمل و نقل در زمینه های مختلف اعم از زمینی، هوایی و ریلی برای صنعت استان ایلام حیاتی است و این موضوع می تواند در توسعه همه جانبه این دیار مرزی نقش اساسی ایفا کند.

کارخانجات تولیدی

کمبود پرواز هوایی، نداشتن خطوط ریلی و راه مناسب دسترسی مهمترین عامل بازدارنده برای دستیابی به توسعه همه جانبه است. استان ایلام جزو معدود استانهای كشور است كه در حال حاضر حتی یك متر بزرگراه ندارد.

برخی از جوانان تحصیل کرده این دیار مرزی به دلیل نبود کارخانه های بزرگ در گرداب بیکاری افتاده اند و اینجا شهرکهای صنعتی را تنها با زمینی فنس کشی شده و یک تابلوی بزرگ و یا انبوه سوله های متروکه می شناسند.  

نیمی از واحدهای صنعتی استان ایلام تعطیل یا نیمه فعال هستند

هم اکنون بیش از ۷۰۰ واحد صنعتی در استان ایلام وجود دارد که طبق آمار غیر رسمی بیش از نیمی از واحدهای صنتعی استان ایلام تعطیل و نیمه فعال هستند که در این بین مشکلات مالی در صدر چالشهای این بخش قرار دارد.

اما طی چند سال گذشته نبود حمایتهای بانکی و تامین سرمایه در گردش موجب شده برخلاف رویاهای اولیه فعالان صنعتی استان این رونق را تا حدود بسیار زیادی از شهرک های صنعتی گرفته و سبب تعطیل شدن تعدادی از این واحدها شود.

صنعت نوپای ایلام که امید می رفت پس از سالهای جنگ تحمیلی با حمایتهای دولتی و بخش خصوصی کمر راست کند و ایلام را در زمره استانهای برخوردار کشور قرار دهد در نیمه راه به دلایل کوچک و بزرگی که هر کدام سنگی در راه رسیدن به سرمنزل توسعه یافتگی بودند از پا افتاد و در نبود حمایتهای چشمگیر بانکی این روزها دارد نفسهای آخرش را می کشد.

هر چند هنوز هم در بین صاحبان این واحدها و مسئولان دستگاه های اجرایی کورسوهایی از امید روشن است و خیلی ها می خواهند در برابر این طوفان شمع اشتغال و توسعه اقتصادی استان را زنده نگه دارند اما تحقق این هدف نیازمند حمایت بانکهای عامل و مسئولان در زمینه های مختلف است.

در استان ایلام صنایع مادر و کارخانجات بزرگ به چشم نمی خورد و تنها در شهرکهای صنعتی تعدادی واحد تولیدی مشغول به کار هستند که به دلایل مختلف از جمله نبود مواد اولیه، نبود راه های دسترسی استاندارد و ... نیمه تعطیل یا ورشکسته شده اند که می طلبد دستگاه های اجرایی ذیربط با برنامه ریزی صحیح و کارآمد مشکلات فرا روی این بخش را حل کنند.

در این راستا تدوین استراتژی توسعه صنعتی استان برای برون رفت از این مسائل و مشکلات ضروری است و تاکنون صنعتگران استان جواب قانع کننده ای دریافت نکرده اند و منتظرند که شاید پیک مهربانی از سوی مسئولان ذیربط  استان شامل حال آنان شود و مشکلات آنان را دریابند.

جلسات مستمر برای حل مشکلات واحدهای صنعتی ایلام

یارلله نصیری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طی دو سال اخیر نشستهای مختلفی برای بررسی مشکلات واحدهای صنعتی استان ایلام برگزار شده است.

وی بیان داشت: هم اکنون مشکلات ۶۴ واحد از واحدهای صنعتی استان ایلام شناسایی شده که بیشتر مربوط به بحث تسهیلات، بدهی و...است.

نصری عنوان کرد: بخشی از این مشکلات با همکاری مسئولان، مدیران واحدهای صنعتی و بانکهای عامل حل شده و بخش مهمی هم هنوز حل نشده که نیاز به همکاری بانکهای عامل دارد.

این مسئول افزود: برای حل مشکلات واحدهای صنعتی و رونق تولید در استان ایلام نیازمند حمایت بیشتر از سوی مسئولات کشوری هستیم برای حل مشکلات واحدهای صنعتی و رونق تولید در استان ایلام نیازمند حمایت بیشتر از سوی مسئولات کشوری هستیم که تحقق این امر نقش مهمی در اشتغال استان دارد.

این مسئول با اشاره به اینکه قابلیتهای نفت و گاز در استان ایلام، گفت: باید از این ظرفیت بزرگ در راستای ایجاد واحدهای صنعتی بزرگ استفاده کرد که این مهم نیازمند سرمایه گذاری است.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه رشد سرمایه گذاری در واحدهای صنعتی استان بیشتر شده است، گفت: باید از ظرفیتهای مرز مهران در جهت توسعه واحدهای صنعتی استان استفاده کرد.

نصیری بیان داشت: تمام تلاش این است مشکلات واحدهای صنعتی استان حل شود و تولید در استان رونق بگیرد چراکه هم زمینه صادرات در استان به واسطه مرز مهران فراهم است و هم میزان تولید در استان بیشتر می شود.

شکوفایی واحدهای صنعتی استان ایلام، همکاری بانکها را می طلبد

محمدرضا مروارید استاندار ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مشکلات واحدهای تولیدی استان ایلام مورد کارهای کارشناسی شده بسیار زیادی قرار گرفته است، که عمده مشکل بحث کمبود نقدینگی، بدهی های بانکی و ...است.

وی بیان داشت: در حال حاضر جلسات بسیار زیادی برای حل مشکل واحدهای صنعتی استان ایلام برگزار شده که نتایج خوبی در پی داشته که البته تمامی مشکلات هنوز بر طرف نشده است.

مروارید عنوان کرد: در حال حاضر صنعت نوپای ایلام نیازمند توجه است و در این راستا انتظار داریم بانکهای عامل در استان ایلام به مشکلات مالی واحدهای صنعتی استان توجه ویژه داشته باشند.

کراپ‌شده - شهرک صنعتی

وی افزود: صنعت در استان ایلام در زمینه دریافت تسهیلات گسترش واحدهای تولیدی، تقسیط وام برخی از صنایع و خرید دستگاه های جدید مورد نیاز و... دارای مشکل است.

استاندار ایلام با اشاره به اینکه علاوه بر حل مشکلات واحدهای صنعتی موجود استان، دنبال ایجاد واحدهای بزرگ صنعتی در ایلام هستیم، افزود: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ گروه سرمایه گذاری در استان اعلام آمادگی کرده و در آینده ای نزدیک واحدهای صنعتی بزرگی مثل طرحهای فولا، کارخانه سیمان، پتروشیمی، طرحهای نفت و گاز و ...در استان اجرایی می شود.در آینده ای نزدیک واحدهای صنعتی بزرگی مثل طرحهای فولا، کارخانه سیمان، پتروشیمی، طرحهای نفت و گاز و ...در استان اجرایی می شود

وی به منطقه آزاد تجاری مهران اشاره کرد و گفت: اگر این منطقه در مجلس تصویب شود، شکوفایی صنعت در استان ایلام نیز بیشتر از گذشته می شود هرچند که الان هم از مرز مهران فرصتی بزرگ برای صادرات محصولات تولیدی استان است.

به نطر می رسد بخش مهمی از واحدهای تعطیل شده و نیمه فعال استان ایلام دارای مشکلات مالی هستند که نیازمند همکاری بانکهای عامل دارد، البته در این زمینه بدهی های واحدهای صنعتی استان نیز باید با برنامه ریزی دقیق پرداخت شود.

علاوه بر مشکلات مالی واحدهای صنعتی استان ایلام، به نظر می رسد در مدیریت واحدهای صنعتی استان نیز باید تجدیدنظر شود و در این زمینه آموزش بهترین راهکار برای شکوفایی صنعت استان است.

کد خبر 2865155

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha