جمیل علیزاده شایق در گفتگو با مهر با بیان اینکه خوشبختانه کیفیت برنجهایی که تاکنون برداشت شده، نسبت به پارسال وضعیت بهتری دارند، اظهارداشت: دلیل این امر نیز آفتاب بسیار داغی است که تیرماه در مازندران و گیلان تابید و بر کیفیت برنج تولیدی اثرگذار بوده است.
وی با اشاره به اینکه هفته گذشته نگرانیهایی به خاطر بارندگی و خسارت احتمالی ناشی از آن پیش آمد، گفت: کارشناسان برنج در این مورد نگرانی نداشتند اما کسانی که قصد حاشیهسازی داشتند، اظهارنگرانی میکردند که بارندگیها و سیلهایی که اتفاق افتاد، سبب ورس (خوابیدگی) خوشهها شده و این موضوع مشکل ساز خواهد بود.
شایق اضافه کرد: این در حالی است که با یک آفتاب دو تا سه روزه شاخههای ورس شده دوباره سرپا خواهند شد، ضمن اینکه برداشت آنها نیز مشکل نیست و زمینها خشک شده است.
وی، وضعیت برداشت برنج را از نظر کمی نیز به دلیل شرایط آب و هوایی خوب، مطلوب توصیف کرد و افزود: البته به برخی اراضی خسارت بسیار محدودی وارد شده اما هیچگاه کسی توصیهای نکرده بود که کشت برنج در این اراضی انجام شود، بنابراین ما این مناطق را در چرخه تولید و سطح زیر کشت قرار ندادهایم.
شایق تاکید کرد: در مجموع در دو استان گیلان و مازندران که هم اکنون برداشت در آنجا انجام میشود، خسارت قابل ذکری نداریم.
دبیرانجمن برنج با بیان اینکه برداشت برنج در مازندران با سرعت زیاد و گیلان با سرعتی کمتر شروع شده است، عنوان کرد: برداشت برنجهای محلی تقریبا تا اواخر مرداد ماه و برداشت برنجهای پرمحصول تا آخر شهریور به پایان میرسد.
شایق تصریح کرد: بنابراین ما در پایان شهریورماه با اطمینان میتوانیم میزان تولید برنج را در سالجاری اعلام کنیم، ضمن اینکه پیش بینی بنده برای میزان تولید ۲ میلیون تن است.
نظر شما