حشمت الله رضایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از سال ۹۳ در مرکز بهداشت خمین هفته ای یک بار خونگیری و اهدا خون انجام می شود و شش نفر پرسنل، متشکل از یک پزشک و پنج پرستار وظیفه خونگیری را بر عهده دارند.
رئیس شبکه بهداشت خمین افزود: این اقدام از سوی شبکه بهداشت خمین علاوه بر ابنکه خارج از حیطه وظایف شبکه های بهداشت می باشد، یک راه حل موقتی است که برای همیشه جوابگو نیست و با توجه به اینکه پایگاه انتقال خون در بعضی از شهرهای کوچک تر از خمین نیز فعال است از مسئولین خواستاریم که جهت مرتفع شدن این مشکل تصمیماتی را اتخاذ کنند.
رضایی تصریح کرد: در حال حاضر حتی پرداخت حقوق و مزایای پرسنل خونگیری خمین از طریق خیرین انجام می شود.
رئیس شبکه بهداشت خمین گفت: خون اهدایی از نظر هر گونه آلودگی یا بیماری بررسی شده و ویروس های بیماری زای آن از خون جدا می شوند و سپس به فاکتورهای مختلف خونی تبدیل می شود، اما در خمین توانایی و امکاناتی برای انجام فرآیندهای مذکور بر روی خون گرفته شده وجود ندارد.
وی تصریح کرد: خون های گرفته شده در خمین به بانک خون اراک منتقل می شود و بعد از انجام آزمایشات لازم، در صورت نیاز، خون ها مجددا از بانک خون اراک دریافت می شود و این در حالی است که پیگیری این اقدامات در حیطه وظایف و اختیارات شبکه بهداشت نیست، اما جهت رفاه حال شهروندان، خود را موظف به انجام آن می دانیم.
رضایی گفت: لازمه حل این مشکل، اقدام مسئولین شهرستان جهت اخذ منابع مالی احداث پایگاه نگهداری و انتقال خون در شهرستان خمین است، چرا که در سطح شهر خمین ماهیانه بیش از ۱۰۰ مورد مراجعه برای خونگیری را داریم و متقاضی اهدا کننده نیز خیلی بیشتر از این تعداد است؛ اما با توجه به امکانات و پرسنل موجود ما بیشتر از توانایی عمل خونگیری نداریم.
وی افزود: انتظار می رود با پیگیری فرماندار خمین و سایر مسئولین شهرستان و تحت اختیار قرار دادن مکان مناسب و پرسنل مورد نیاز، هر چه سریعتر برای احداث پایگاه انتقال خون در خمین اقدام شود.
رئیس شبکه بهداشت شهرستان خمین با اشاره به شعار برای نجات جانم، از تو سپاسگزارم، به اهمیت وجود اهداکنندگان خون و ضرورت تقدیر عمومی از آنان اشاره کرد و افزود: اهدای خون به طور منظم سبب مصونیت فرد در برابر بیماری های قلبی و عروقی می شود و سیستم خون سازی بدن به گونهای است که با افزایش جریانی خون در بدن، طی مدت زمان کوتاهی، خون اهدا شده را جایگزین می کند.
رضایی با اشاره ضرورت رواج فرهنگ اهدا خون در بین مردم اظهار داشت: اهدای خون یکی از سنتهای پسندیده ما قلمداد میشود و با توجه به تاکید کتب دینی ما به اهمیت انجام این عمل نجاتبخش، مردم برای شرکت در این اقدام خداپسندانه گرایش زیادی دارند و موضوعی است که با فرهنگ سازی بیشتر می توان آن را در جامعه نهادینه کرد.
نظر شما