به گزارش خبرگزاری مهر، نشست دو روزه روسای دانشکده های پزشکی تیپ یک کشوری با حضور دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت برگزار شد.
لاریجانی، دانشکده پزشکی را مهمترین بخش دانشگاه از نظر کارایی و تعداد اعضای هیات علمی دانست و گفت: تصحیح و تنظیم آیین نامه ها و مصوبات در قسمت آموزش نیاز به سهولت و سرعت بیشتری دارد و تمامی اعضا باید به صورت عملیاتی به آن نگاه کنند. زیرا آموزش محور اصلی دانشگاه است و پژوهش نیز خارج از آموزش نیست.
وی گفت: انتظار می رود تمام اعضا بتوانند برنامه تحول آموزش پزشکی را نقد کرده، نظر خود را ارایه دهند و به صورت معقول، نگاهشان را به موضوع تغییر دهند.
لاریجانی آموزش پاسخگو، گسترش آموزش براساس آمایش سرزمین، آموزش مجازی، بین المللی سازی و آینده نگری در آموزش پزشکی را از سیاست های در حال بررسی وزارت بهداشت برشمرد و اظهار داشت: هدف از راه اندازی مرکز راهبردی شورای آموزش در وزارت بهداشت، واگذاری مسئولیت به دانشکده های پزشکی است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت بر محدود کردن قطب های گسترده و پراکنده، افزایش هماهنگی میان قطب ها و جلوگیری از به هدر رفتن منابع تاکید کرد و افزود: این گردهمایی ها باید منجر به تدوین دستورالعمل هایی شود که نحوه ارزیابی دانش آموختگان در زمان ارتقا را با استفاده از شاخص های عینی و ملاک و درصدهای صحیح توضیح دهد.
وی با بیان این که ابزار سنجش باید تداوم داشته باشد گفت: در این جلسات می توان به مدل هایی دست یافت که کارایی اساتید را ارزیابی کرده و قابل تعمیم به سایر دانشگاه ها باشد؛ نگاه ما باید فراتر از دانشکده های پزشکی باشد و این بازبینی باید در سطح کلان در حوزه پزشکی و غیرپزشکی به شکلی معقول انجام شود.
در بخش دیگری از این نشست دکتر صدوقی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: آیین نامه ارتقای اساتید در قوانین و شاخص ها مشکل چندانی ندارد و بیشتر در مرحله اجرا دچار نقص است. شاخص های موجود در آموزش برخلاف شاخص های پژوهشی به راحتی قابل سنجش نیستند.
وی افزود: روسای دانشکده های پزشکی، مدیران گروه ها و معاونان آموزشی باید با همکاری و همفکری یکدیگر تلاش کنند ضمن اصلاح شاخص های ارزیابی و اجرایی کردن آن، مسایل و مشکلات کمی و کیفی در حوزه آموزش را حل کنند.
نظر شما