به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري مهر ، حميدرضا آصفي، سخنگوي وزارت امور خارجه طي نشست هفتگي با خبرنگاران داخلي و خارجي در خصوص مواضع كشـورمان تصريح كرد:« روند برخورد با اعضاي القاعده در ايران براساس اصول جمهوري اسلامي ايران صورت ميگيرد و تحت فشار هيـچ گروهي نيست.»
وي اقـدامات آمـريكا در قبال ايران را مغاير با عرف روابط بينالملل و مغاير با قرارداد الجزاير برشمرد و اظهار اميدواري كرد كه عقل و منطق بر گروههاي مختلف آمريكايي غلبه كند و سياستمداران از اظهارات مداخلهجويانه پرهيز كنند.
آصفي اظهار داشت: ما از ابتداي ايجاد گروه القاعده با آنها برخورد جدي كردهايم و هر كدام از آنها كه غيرقانوني به ايران آمدند؛ طرد يا دستگير كرديم و اين روند همچنان ادامه داشته است. اكنون نيز تعدادي تحت بازجويي هستند و با آنها براساس مسووليتها برخورد خواهـد شد و به وظايف عمل خواهيم كرد.
آصفي همچنين اقدامات و اظهارات آمريكا عليه ايران را از نظر ايران و جامعه بينالمللي مداخله آشكار و غيرپذيرفتني دانست.
وي درباره اظهارات اخضر ابراهيمي به نقل از مسوولان جمهوري اسلامي ايران مبني بر اينكه تعدادي از اعضاي ارشد القاعده در ايران دستگير شدهاند؛گفت : اعلام نكردهايم مقامات ارشد هستند، تنها تعدادي از اعضاي القاعده هستند و چنين اطلاعاتي را به آقاي اخضر ابراهيمي ارائه نكرده ايم .
وي در پاسخ به سوالي در خصوص خبري كه مدعي انتقال پيـام آمريكا از سوي اخضر ابراهيمي به ايران در ژنو، شده بود؛ گفت: من در اين باره چيزي نشنيدهام.
وي همچنين ارسال پيام از سوي توني بلر در خصوص اعضاي القاعده براي مقامات كشورمان رارد كرد.
وي در پاسخ به سوال ديگري درباره پذيرش مشروط طرح نقشه راه از سوي رژيم صهيونيستي اين طرح را مشابه قرارداد اسلو با سختگيريهاي بيشتري براي كشورهاي عربي دانست و گفت: با بودن شارون هيچ طرحي قابل اجرا نيست و سياستهاي شارون امكان رسيدن به صلح را غيرممكن ميكند.
آصفي تاكيد كرد : طرح نقشه راه با پيش شرط ها و اما و اگرها قابليت اجرايي و توفيق ندارد و تا احقاق حقوق مشروع فلسطينيها هيچ صلحي ايجاد نخواهد شد.
سخنگوي وزارت امور خارجه با اعلام اين كه ما از ابتدا نسبت به سرنوشت عراق بي تفاوت نبودهايم؛ افزود : عملكرد و مواضع ما در قبال ملت عراق روشن است و ايران همواره مردمي بودن و مبتني بودن بر آراي مردم را در قبال حكومت اينده عراق مدنظر دارد.
آصفي اظهارات وزير كشور مبني بر لزوم كاهش منازعات داخلي را منطقي دانست و ادامه داد:هرچه منازعات كمتر شده و وفاق ملي و همگرايي بيشتر باشد، پشتوانه بهتري براي سياست خارجي است و طبيعي است كه سياست خارجي با رخدادهاي داخلي ارتباط مستقيم دارند.
وي سياست خارجي هر كشوري را تحت تاثير رفتارهاي داخلي و اجتماعي آن كشـور دانست.
سخنگوي وزارت امور خارجه :
اقدامات آمريكا عليه ايران از نظر جامعه بينالمللي مداخله آشكار محسوب مي شود
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان گفت:ما از ابتداي تشكيل القاعده با ان برخورد جدي كرده ايم
کد خبر 2872
نظر شما