به گزارش خبرنگار مهر، نخستین جشنواره غذاهای بومی سفره کردستان ظهر امروز دوشنبه با هدف شناسایی، معرفی و حفظ و صیانت غذاهای مردم استان به عنوان بخشی از میراث فرهنگی و معنوی و معرفی این غذاها به گردشگران برگزار شد.
در این جشنواره ۲۶ نفر شامل یک مرد و ۲۵ زن که هر کدام یک نوع غذا و پیش غذا را پخته بودند، حضور پیدا کردند و با هم به رقابت پرداختند.
نحوه چیدمان و تزئینات سفره غذاهای بومی نیز از دیگر بخش های این جشنواره بود که توسط چهار نفر شامل منیره امجدیان، سرگل حسین زاده، سعید خادمی و تیمور خالدی مورد داوری قرارگرفت.
دبیر نخستین جشنواره غذاهای بومی سفره کردستان در جمع خبرنگاران در سنندج گفت: برای شناساندن و معرفی فرهنگ منطقه از طریق غذاهای محلی و بومی از جمله اهداف ما در برگزاری این جشنواره است.
آوات مکاری بیان کرد: اطلاعات اولیه درخصوص غذاهای بومی کردستان بسیار کم است و از آنجا که بخشی از گردشگری هم به غذا اختصاص دارد لذا ما به دنبال جمع آوری اطلاعاتی در ارتباط با انوع غذاهایی که در استان پخت شده و می شود، هستیم.
وی ادامه داد: از دیگر اقداماتی که در میراث فرهنگی استان دنبال خواهد شد ثبت معنوی غذاهای بومی استان در فهرست آثار ملی است.
وی اظهارداشت: ۱۰۰ نفر در این جشنواره ثبت نام کرده بودند که در مرحله نخست داوری تنها ۲۶ نفر مورد تایید قرار گرفتند و مابقی به دلیل اعلام پخت غذاهایی که بومی استان نبوده، به مرحله نهایی جشنواره راه پیدا نکردند.
تهیه منوی غذای کردی در کردستان
دبیر نخستین جشنواره غذاهای بومی سفره کردستان گفت: در سال های آینده قصد برگزاری این جشنواره را در سطح منطقه ای و ویژه استان های کردنشین کشور را داریم.
مکاری ادامه داد: یکی از خروجی های این جشنواره در سطح استانی و منطقه ای تهیه منوی غذای کردی است.
وی بیان کرد: در واقع برگزاری این جشنواره رقابتی و مسابقه ای نیست بلکه ارائه و احیای غذاهای بومی و محلی استان و انتقال آن به نسل های جدید و آینده بیشتر مدنظر ما است.
از جمله غذاهای بومی که در این جشنواره از سوی شرکت کنندگان پخت و ارائه شده بود شامل گیپه، کایلوش، قلیه(به ربه سیل)، خورشت قیسی، خورشت قه سه قه وان، هه تیمچه، سه نگه سیر، قبوولی، شایانه پلاو، خورشت ماش، پرده پلاوه و قبوولی برویش است.
هه لچلین، له ب زه رینه، په رشت و شیر، لق لق، دوغورمه، دووینه، یوپ توماتیز، نیسک و برویش و پلینه و که شکه ک از جمله پیش غذاهای طبغ شده توسط شرکت کنندگان در این جشنواره بوده است.
شرکت کنندگانی هم در این جشنواره بودند که اهل استان های آذربایجان غربی و کرمانشاه ولی ساکن سنندج بودند و غذاهای بومی منطقه خود را پخت و ارائه کردند.
در پایان این جشنواره از مسن ترین شرکت کننده که ۷۳ سال سن و جوان ترین شرکت کننده که ۲۱ سال سن داشت، با اهدای جوایز و لوح تقدیری تجلیل به عمل آمد.
با رای هیات داوران پری احدی، سودابه نصرتی، شهناز علی مددی، شیوا زندی و پرشنگ فاتحی به عنوان نفرات برگزیده انتخاب شدند.
لیلا زارع رمشتی هم در چیدمان سفره اصیل کردی توانست عنوان برتر را به خود اختصاص دهد.
در این جشنواره به تمامی ۲۶ شرکت کننده آن لوح تقدیر و هدایایی به پاس برداشتن گام هایی در راستای احیای غذاهای محلی که بخشی از فرهنگ بومی منطقه است، اهدا شد.
نظر شما