به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه سالن سینما «زیتون» صبح امروز سه شنبه ۱۳ مرداد ماه با حضور حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی، عطاءالله حکیمی نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی، فیروز فاضلی مدیرکل ارشاد استان گیلان، فرید فرخندهکیش مدیرعامل انجمن سینمای جوانان، محمدمهدی طباطبایی نژاد مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، مهتاب کرامتی بازیگر، حسن برزیده کارگردان، منوچهر شاهسواری تهیه کننده فیلم «مزار شریف» به میزبانی سید محمد احمدی فرماندار رودبار برگزار شد.
اعلام آمادگی رودباری ها برای میزبانی از پروژه های سینمایی
در ابتدای این مراسم سیدمحمد احمدی ضمن خوشآمدگویی به حاضران در سالن سینما زیتون رودبار عنوان کرد: شهر رودبار همواره ظرفیت داشتن یک سالن سینمای مجهز را داشته است. در حال حاضر خوشحالیم این سالن با حمایت مدیریت کلان سینما تجهیز و راه اندازی شده است.
احمدی گفت: شهرستان رودبار این آمادگی را دارد که برای سینماگران پرتلاش با توجه به جذابیت های طبیعی و مواهب الهی، برای تهیه فیلم ها و مستند و سایر مسائل مرتبط میزبان باشد. از رییس سازمان سینمایی درخواست دارم این صحبت را به منزله اعلام آمادگی رسمی ما قلمداد کند.
عطاءالله حکیمی، نماینده مردم شهر رودبار پس از پایان صحبت های فرماندار این شهر روی صحنه آمد و درباره هنر سینما و تاثیرگذاری آن در ابعاد مختلف زندگی بشر سخن گفت.
نماینده مردم رودبار در بخشی از صحبت های خود به موفقیت سینمای ایران در دهه ۶۰ اشاره کرد و ادامه داد: خوشبختانه باید بگویم سینمای ایران به عنوان سینمایی اسلامی با سینمای دنیا فاصله بسیاری دارد. وجه تمایز سینمای اسلامی - ایرانی توجه به کیان خانه و خانواده است. این در حالی است که امروزه سینمای هالیوود سعی دارد با قهرمان پروری کاذب آمریکا را به عنوان کدخدای جهان معرفی کند.
وی تاکید کرد: اما خوشبختانه سینمای ایران در اواخر دهه ۶۰ توانست فرهنگ غنی زندگی اسلامی - ایرانی را با ساخت فیلم هایی در ژانر دفاع مقدس به تصویر بکشد، اما باید بگویم که متاسفانه سینمای ایران طی سال های اخیر با کشیده شدن به مباحث مادی گرایی از هدف اصلی خود دور مانده است. امیدوارم با تلاش روزافزون مدیریت کلان در این عرصه، سینما در مسیر واقعی خود قرار گیرد.
پس از پایان صحبت های نماینده مردم شهر رودبار در مجلس شورای اسلامی، فرید فرخنده کیش مدیرعامل انجمن سینمای جوانان عنوان کرد: انجمن سینمای جوانان با تاکید بر سیاست های تمرکززدایی، فعالیت های خود را در مراکز استان آغاز کرده است. خوشحالیم در شهر رودبار سالن سینما زیتون افتتاح شد و از این پس مخاطبان این شهر می توانند نشانی تنها سالن سینما را به یکدیگر بدهند.
وی ادامه داد: در واقع دغدغه های مسئولان فرهنگی استان گیلان و شهر رودبار با افتتاح سالن زیتون و با حمایت سازمان سینمایی و موسسه سینماشهر برطرف شد.
فرخنده کیش در پایان صحبت های خود نمایش فیلم «مزار شریف» در سالن سینما زیتون را اتفاق فرخنده ای عنوان کرد و گفت: «مزار شریف» فیلمی با پیام صلح برای مردم است و خوشحالیم این فیلم در شهری نمایش داده می شود که مردم آن سال ها از داشتن سالن سینما محروم بودند. این اقدام اتفاق مبارکی در سینمای ایران برای مردمی آکنده از سبزی و سبزینگی است.
در ادامه این مراسم فیروز فاضلی، مدیرکل ارشاد استان گیلان با طرح خواسته هایی از حجتالله ایوبی گفت: از شهر رودبار هنرمندان بسیاری متولد شده اند که اکنون در عرصه های فرهنگ و هنر مشغول فعالیت هستند و ما دوست داریم شهر زیتونپرور رودبار مفاخری از این قبیل داشته باشد و در این راه از برگزاری هیچ جشن و جشنواره فرهنگی و هنری دریغ نمی کنیم.
وی افزود: چندی پیش طرح برگزاری جشنواره فیلم و عکس «دریای دوستی» را مطرح کردیم که در این طرح بحث دیپلماسی فرهنگی با کشورهای همسایه دریای خزر در اولویت قرار دارد و هدف اصلی تعامل با کشورهای حاشیه دریای خزر هست.
مدیرکل ارشاد استان گیلان ادامه داد: بنابراین خواهشمندم ترتیبی اتخاذ کنید تا دبیرخانه دائمی جشنواره فیلم و عکس «دریای دوستی» را برای برگزاری هر ساله این جشنواره بنا کنیم.
گیلان به گروه «هنر و تجربه» می پیوندد
فاضلی در ادامه صحبت های خود با طرح درخواستی دیگر از حجت الله ایوبی گفت: یکی از درخواستهای دیگر از رییس سازمان سینمایی، تبعیض اختیار برای صدور مجوز در فیلم های ۹۰ دقیقه ای در استان گیلان است که امیدوارم به این مهم توجه شود. ضمن اینکه بحث دیجیتال شدن سینما در استان گیلان تنها در ۳ سالن سینما انجام شده این در حالی است که استان گیلان ۱۶ شهر دارد که در این شهرها سالن هایی موجود است بنابراین درخواست من این است که دیگر سالن ها را نیز به سیستم دیجیتال مجهز کنید. نکته دیگر اینکه سینمای «هنر و تجربه» در استان گیلان متقاضی بسیاری دارد از همین رو طی جلسه ای که با امیرحسین علم الهدی، رییس گروه «هنر و تجربه» داشتیم، قرار شد سالن خاتم الانبیاء در استان گیلان را به این گروه سینمایی اختصاص دهیم و طبق آخرین صحبت ها تجهیز این سالن نیز در دستور کار قرار گرفت اما خواهش می کنم شرایطی فراهم شود تا تجهیز این سالن هر چه زودتر انجام شود.
وی در پایان صحبتهای خود افزود: نخستین تماشاخانهای که در ایران دایر شد، تماشاخانه آبشار بود، اما در حال حاضر به یک متروکه تبدیل شده است که خواستار احیای این تماشاخانه نیز هستیم. همچنین تقاضای حذف مالیات ۵ درصدی شهرداری از فروش سینماها در مراکز استان و شهرستان ها را داریم.
حجت الله ایوبی در ادامه این مراسم، با بیان اینکه خوشحالیم پرده های سینما یکی یکی گشوده می شود، گفت: اتفاق فرخنده ای است که شاهد موج بازگشایی سینماها در نقاط مختلف کشور هستیم.
وی تاکید کرد: وقتی به عقب برمی گردیم دوران طلایی ایران قبل از اسلام و بعد از اسلام را میبینیم و شاهد عظمت حضور اهالی ادب و هنر، معماران و شاعران در این سرزمین هستیم. من امیدوارم در دولت تدبیر و امید نیز همین اتفاق بیفتد و اهالی ادب و هنر در دولت یازدهم فعالیت گسترده ای داشته باشند.
رییس سازمان سینمایی در پایان صحبت هایش بیان کرد: سینمای ایران سینمایی است که می تواند خانواده را کنار هم جمع کند. امروز سینمای ما سینمایی است متعلق به خانواده که طبق آن می توانیم به فرزندانمان که در آماج تهاجم فرهنگی هستند بگوییم چه ببینند و چگونه ببینند. در واقع امروز سینما یک مدرسه است که امیدوارم با حل مشکلات زیرساختی بتوانیم این مدرسه ارزشمند را به کودکان و نوجوانان معرفی کنیم.
بعد از پایان مراسم افتتاح سالن سینما زیتون در شهر رودبار، حسن برزیده کارگردان فیلم «مزار شریف» گفت: خوشحالم که فیلم «مزار شریف» در شهر رودبار نمایش داده شد، اما در طول مراسم این سوال برای من مطرح بود که چرا رودبار که به دروازه ورود به بهشتی به نام شمال ایران معروف است، گل مصنوعی روی صحنه گذاشته در حالی که باید از زیبایی آنچه خدا آفریده به بهترین شکل استفاده کرد.
وی تصریح کرد: نکته دیگر اینکه سینماگر برای گفتن حرف خود نیاز به سالن سینما دارد و جای خوشحالی است که این سالن در شهر رودبار تاسیس شده است.
کارگردان فیلم «مزار شریف» افزود: یکی از نکاتی که در طول مراسم برای من سوالبرانگیز شد، این بود که چرا مسئولان ارشد استان گیلان و شهر رودبار هنگام آوازخوانی علی جهاندار هنرمند رودباری، از سالن بیرون رفتند. درواقع با این کار به ساحت هنر بیاحترامی کردهاند و حالا سوال من این است که آیا هنوز موسیقی حرام است؟
حوزه هنری برای ساخت «مزار شریف» شهامت به خرج داد
برزیده ادامه داد: رهبر انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) موسیقی را قبول داشتند و اگر کسانی که میخواستند موقع اجرای موسیقی از سالن بیرون بروند، بهتر بود از ابتدا در مراسم شرکت نمیکردند.
وی با اشاره به موضوع فیلم سینمایی «مزار شریف» گفت: فیلم «مزار شریف» یک فیلم ملی است. طی سالهای مختلف، ساخت فیلم درباره دیپلماتهای ایرانی در افغانستان مسکوت مانده بود اما حوزه هنری شهامت به خرج داد و این فیلم را ساخت.
در پایان این مراسم از عوامل فیلم «مزارشریف» که در سالن حضور داشتند، تقدیر به عمل آمد.
نظر شما