به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل جبارزاده قبل از ظهر پنج شنبه در جشن توانمندسازی و خودکفایی دوهزار و ۵۰۰ خانواده تحت پوشش استان با اشاره به پایه گذاری کمیته امداد توسط امام راحل (ره) گفت: این کمیته از نهادهای ارزشمند جمهوری اسلامی بوده که منشا خیر و برکت است و همه مسئولان موظف به ادامه راه امام علی (ع) و حضرت امام و رهبری در زمینه رسیدگی به محرومان هستند.
وی افزود: هدف از فلسفه وجودی ما و از وظایف عمده ما خدمت به محرومان است که اگر از احوال این قشر غافل باشیم، عاقبت خوبی نخواهیم داشت و در نزد خدای متعال شرمنده خواهیم شد.
جبارزاده با اشاره به همکاری بالای مردم استان در زمینه کارهای خیر گفت: در استانی هستیم که مردم آن در امور خیر و در کمک به محرومان کارنامه درخشانی دارند و نهادهای مختلف مردمی نیز در آن مشغول به فعالیت هستند که افتخار آن ها خدمت به درماندگان است و مردم این استان بیشتر از دیگر استان ها در جهت امور خیر فعالیت می کنند و ما باید زمینه فعالیت بیشتر این خیریه ها را فراهم کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: در استان آذربایجان شرقی شهرهایی داریم که در آن ها طبق آمار از هر ۱۰۰ خانوار ۳۱ خانواده تحت پوشش کمیته امداد هستند که این آمار را به خصوص در شهرهای محروم و کمتر توسعه یافته شاهد هستیم.
پرداخت صرفا مستمری مشکل مددجویان کمیته امداد را حل نمی کند
وی با اشاره به اینکه کمیته امداد گام خوبی در راستای توانمندسازی مددجویان برداشته است، گفت: پرداخت صرفا مستمری به این افراد مشکلشان را حل نمی کند و در این جا و در میان رئیس کمیته امداد کشور پیمان می بندیم که هر سال تعدادی از خانواده های محرومان استان را خودکفا کنیم.
جبارزاده افزود: مبلغی که به عنوان مستمری به مددجویان داده می شود برای خانواده ها کارساز نیست هر چند برای دولت هزینه بالایی دربر دارد.
وی با اشاره به تنظیم برنامه ای برای شهرهای کمتر توسعه یافته استان گفت: شهرهایی که آمار فقر بالایی داند با فرمانداران برنامه مدونی برای سال ۹۴ و ۹۵ تنظیم می کنیم تا سالانه با تمهیدات ویژه و وام های خوداشتغالی تعدادی از خانواده ها را از پوشش کمیته خارج کرده و خودکفا کنیم.
انتقاد از برخی بانک ها برای حمایت از طرح های کمیته امداد
استاندار آذربایجان شرقی ضمن قدردانی از بانک ها گفت: باید از بانک ها قدردانی کنیم اما در سال گذشته دو بانک صادرات و تجارت عملکرد و همکاری خوبی در این زمینه نداشته اند که امسال باید جبران سال های قبل را کنند.
وی با اشاره به اینکه کمیته امداد نهاد مقدسی است، گفت: بعد از گذشت چندین سال از تاسیس کمیته امداد باید بازنگری هایی در برنامه های آن داشته باشیم که از نمایندگان نیز می خواهیم در مجلس نسبت به تصویب برخی قوانین جدید و حمایتی از این کمیته اقدام کنند.
جبارزاده افزود: آنچه در گذشته شاهد بودیم برخی موازی کاری بین دستگاه های مختلف بود اما اگر کارهای این نهادها تخصصی شود هر کدام از دستگاه کار تخصصی خود را انجام می دهند و تداخلی در این میان به وجود نمی آید.
وی ادامه داد: ظرفیت سازی برای حضور حداکثری خیران در امر کمک به محرومان یکی از مسائل مهمی است که از مردم استان به خاطر شرکت در بسیاری از اقدامات خیرخواهانه تشکر می کنیم زیرا دولت به تنهایی قادر نیست مسئولیت کمک به محرومان را متقبل شود و در این راستا باید نهادهای مردمی و خیران یاریگر دولت باشند.
پرداخت یارانه ها به عهده استان ها قرار داده شود
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره ای به پرداخت یارانه در کشور گفت: پرداخت یارانه ها به چندین میلیون نفر هدردادن سرمایه های کشور است که از دولت و مجلس می خواهیم پرداخت آن را بر عهده استان ها قرار دهند زیرا شناسایی افراد نیازمند در استان ها آسان تر است.
وی افزود: اگر مجلس پرداخت یارانه ها را در اختیار استان ها قرار بدهد افرادی را که مستحق دریافت رایانه هستند شناسایی می کنیم و می توانیم به بهترین شکل به آن ها کمک کنیم زیرا گر این موضوع استانی شود میزان خطا در پرداخت آن کمتر خواهد بود.
جبارزاده ادامه داد: اگر این یارانه ها را به شکل هدفمند به سمت مددجویان هدایت کنیم به شکل جدی شاهد حل مشکلات این قشر خواهیم بود.
وی همچنین در پایان اظهار امیدواری کرد که در سال ۹۴ تعداد مددجویان خودکفا شده در استان افزایش یابد.
حاکمیت باید افراد نیازمند را همواره در نظر بگیرد
مسعود پزشکیان نیز در این جلسه با اشاره به وظیفه سنگین حاکمیت در حمایت از مددجویان گفت: حاکمیت اگر نتواند به فکر مددجویان باشد باید در پیشگاه الهی جوابگو باشد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر ادامه داد: رسالت همه مسئولان، مسئولیتی بالاتر از برنامه های اداری است که در بحث کمک به مددجویان ما موظف به حل مشکلات افراد نیازمند هستیم و این مسئولیت تمامی افرادی که ادعای مسلمانی می کنند را سنگین تر می کند.
وی افزود: تا جایی که ممکن است باید به فکر کسانی باشیم که افراد دیگر به فکر آن ها نیستند که در این میان حاکمیت باید این افراد را دیده و در راستای حل مشکل آن ها بکوشد.
وی با بیان اینکه حاکمیت باید بیش از دیگران به فکر افراد نیازمند باشد، گفت: افرادی که از نظر مالی مشکل ندارند، نیازی به دیده شدن توسط حاکمیت ندارد اما در مقابل افرادی که از تمکن مالی خوبی برخوردار نیستند، حاکمیت باید آن ها را دیده و دست آن ها را بگیرد.
پزشکیان در پایان از کمیته امداد برای ایجاد خود اشتغالی و خودکفایی مددجویان تقدیر کرد.
نظر شما