۱۶ مرداد ۱۳۹۴، ۱۳:۳۹

مشاور فقهی بانک های کشور عنوان کرد:

آموزش کاربردی لازمه رفع ربا از بازار اسلامی است

آموزش کاربردی لازمه رفع ربا از بازار اسلامی است

شاهرود- مشاور فقهی بانک های کشور با اشاره به این که مشکل اصلی جامعه امروز کوتاهی طلاب در آگاهی دادن احکام معاملات است، گفت: آموزش کاربردی لازمه رفع ربا از بازار اسلامی است.

حجت الاسلام احمد نقی ئی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به این مطلب که طلاب و روحانیان احکام عبادی را به خوبی در مساجد مطرح کرده و مردم را آگاه ساخته اند، ابراز تاسف کرد که همچنان جای خالی بیان احکام معاملات در مساجد احساس می شود.

وی با اشاره به این که مربی قرآنی می شناسد که بعد از آگاهی از مباحث معاملات و احکام ربا اعتراف کرده تمام عمر نادانسته ربا داده و ربا گرفته خاطر نشان کرد: تمام مشکلاتی که در این زمینه در جامعه ما ایجاد می شود از روی ناآگاهی است.

مردم کمتر به دنبال پرسش از حلال و حرام معاملات هستند

این کارشناس فقه معاملات، از میان بردن این حرام الهی در بازار اسلامی کشور را نیازمند همت و ممارست طلاب و آگاهی گرفتن و آگاهی دادن به مردم در این زمینه دانست و تصریح کرد: متاسفانه در باب معاملات اتفاقی که افتاده این است که هر فرد از کودکی وارد معامله شده و مدعی است همه مسائل دین درباره معامله را می داند.

نقی ئی با یادآوری این مطلب که همه فکر می کنند معامله خرید و فروش کالای است و همه آن را یاد دارند و نیاز به آموزش نیست عنوان کرد: همین تفکر باعث شده کمتر مردم به دنبال پرسش از حلال و حرامی معامله خود باشندبه همین دلیل دغدغه روی این موضوع بیشتر است.

وی سیره اهل بیت (ع) در زمینه اهمیت مسائل فقهی تجارت و معاملات را یادآور شد و ابراز داشت: حضرت علی (ع) از باب قاضی و حاکم شرع تازیانه دست گرفته کنار بازار کوفه می ایستادند و سه بار فریاد می زدند که مردم «اَلْفِقْهُ ثُمَّ الْمَتْجَرُ» تا همه بازاریان بشنوند یعنی اول احکام فقه را یاد بگیرید بعد به تجارت بپردازید.

آموزش کاربردی طلاب و روحانیان لازمه رفع ربا از بازار اسلامی

مشاور فقهی بانک های کشور اظهار داشت: حضرت علی (ع) فرموند:« مَنِ اتَّجَرَ بِغَيْرِ فِقْهٍ فَقَدِ ارْتَطَمَ فِي الرِّبَا» کسی که بدون یادگیری احکام فقهی وارد تجارت شود بدون شک وارد ربا شده است ربایی که در قرآن بیش از هشت مرتبه تحریم شده و مورد اتفاق همه علمای اسلامی است.

به گفته نقی ئی، رفع ربا از بازار اسلامی نیازمند آموزش کاربردی طلاب و روحانیان است تا بتوانند با آگاهی کامل برای آموزش مردم اقدام کرده و ریشه این حرام الهی را در تجارت و معاملات مسلمانان بسوزانند.

وی ضمن تاکید بر این نکته که معاملات موضوعی ایستا و ثابت نیست و در گذر زمان دچار تغییرات و تنوع های زیادی شده است، توضیح داد: معاملات جدید مانند فارکس، گلدکوئیست، بازاریابی های شبکه ای، بیمه، بورس قدیمی نبوده و امروز به صورت گسترده مورد استفاده عموم مردم قرار گرفته است.

شناخت معاملات جدید ضروری است

کارشناس بانکداری اسلامی شناخت معاملات جدید در کنار معاملات قدیمی را برای طلاب و علما ضروری خواند و بیان داشت: در کشوری که هر نفر یک حساب بانکی و حداقل سه عابر بانک دارد و از پیرزن روستایی عشایر در دورترین نقطه ایران تا تاجر بالاشهر تهران با بانک سرو کار دارند، شناخت این احکام ضرورت بیشتری پیدا می کند.

نقی ئی ضمن بیان این مطلب که آموزش مثل پارچ آبی نیست که روی سر همه خالی کنیم و همه را از سر تا پا فرا بگیرد، یادآور شد: آموزش مرحله است، مثل کندن زمین با سوزن، اول باید راس هرم آموزش ببینند سپس سراغ مراحل بعدی آموزش رفت.

وی آموزش طلاب، علما و روحانیان را که بعنوان پدر معنوی جامعه در راس هرم آموزشی قرار دارند یادآور شد و گفت: بعد از این گروه باید به سراغ دو گروه عرضه کننده کالا و مال و عموم مردم رفت.

مشاور فقهی بانک های کشور در خاتمه، آموزش را با شیوه های مختلف برنامه های دیداری و شنیداری گفتگوهای تلویزیونی و رادیویی کلاس های حضوری و غیر حضوری را برای تاثیر گذاری بیشتر این موضوع ضروری دانست.

کد خبر 2876413

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha